Barátságos faterasz

Ötletek

Barátságos faterasz

Egy rokona kérésére készített a kertre néző régi, fémvázas, műanyag hullámlemezzel fedett terasz helyett egy barátságosabbat fából Teleki Tibor Szászváron.

 

1. Így nézett ki eredetileg a terasz. A kívánság az volt, hogy a szerkezet legyen minél egyszerűbb, és a fa legyen látható, a fém tartóelemek pedig maradjanak rejtve.

 

2. A váz fő részei 15×15 cm-es fenyőgerendák. A 7×15 cm-es szarufák egyrészt az épület falához, másrészt a gerendázathoz rögzülnek.

 

3. A tető fedéséhez Tibor 10 mm-es üregkamrás polikarbonát lemezt használt, ez útját állja a csapadéknak, a fényt viszont átengedi.

 

4. Az oszlopokat a teraszon körbefutó láda fogja közre, melybe folyami kavics került, s a kérésnek megfelelően eltakarja a fém lábakat.

 

5. Így néz ki a terasz a lépcsők felől.

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Pavilon a medence fölé
A frissen vásárolt medencét védő sátor két hónap alatt tönkrement, ezért egy tartósabb, szebb, biztonságosabb megoldást készített helyette Breuer Gábor Gyálon.


Gyerkőc
Strapabíró gyerekszék
Gyermekének készítette ezt a masszív ülőalkalmatosságot Veninger Szabolcs Kincsesbányán.


Kert-balkon
Falikút az erkélyen
Ráadásul nem is akármilyen falikút: a virágok öntözéséhez legmegfelelőbb folyadék – esővíz folyik belőle.


Otthon-bútor
Szerelmet hirdető falipolc készítése
Egy közösségi oldalon levő blogban látott fotó adta az ihletet Sebők Árpádnak és Sebőkné Kálmán Katalinnak (Székesfehérvár) a polc elkészítéséhez – rögtön tudták, hogy kell egy ilyen a hálószobába.


Kert-balkon

Ház a diófán


Otthon-bútor

Ablakpárkány s.k.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság