A kerti bútor felújítva az igazi!

Ötletek

A kerti bútor felújítva az igazi!

Meglévő kerti asztalt és a hozzátartozó két padot újított fel példásan Heilman Béla Budapesten.

A cél az volt, hogy az ütött-kopott, 25 éves román kerti bútor újra a terasz dísze legyen. Béla egyben az eredetileg 2 cm-es résekkel szerelt asztallapot is egybefüggő felületté varázsolta. (Azelőtt minden kisebb tárgy átesett ezeken a réseken, de poharat sem lehetett biztonságosan letenni.)

A felújítás során a bútorokat darabjaikra szedte, a régi lakkot leégette, majd a faanyagot megcsiszolta és átfestette. A festék vízzel hígítandó, fenyőszínű lazúr. Az asztal lapját képező 9 cm-es deszkák közé lecsiszolt, méretre vágott bramac tetőlécet tett és a két végét is ezzel a tetőléccel zárta le, csapolással és ragasztással összefogva. Ezzel természetesen meg is nőtt az asztal lapjának mérete, ami szintén a felújítás céljai közé tartozott.

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Az asztal felújítva jó
Egy lomtalanítás során szerzett asztalt újított föl profi módon Rákóczi Károly Budapesten.


Gép- és anyagújdonságok
A kánikula ellenszerei
Innovatív és trendi árnyékolástechnikai megoldások kültéren.


Kert-balkon
Grillező és bográcsozó egy építményben
Korábbi lapszámaink ihlették meg olvasónkat, Ilonczai Tamást Erdélyben, aki egyedi tervezésű, többfunkciós grillsütőt készített telkén. Az új, tartós és időtálló szerkezet nyugállományba helyezte a korábban „rendszerbe állított” (készen vásárolt) könnyű, instabil sütőket.


Ötletek
Kerti sütögető bontott téglából
A kertrendezés keretében építette meg ezt a sütögető-bográcsozót – fölötte tetővel, elszívóval – Szakács István és neje, Szakácsné Rim Mária Dabason.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság