Itt a betakarítás ideje: így tárold a burgonyát, almát, hagymát

Ötletek

Itt a betakarítás ideje: így tárold a burgonyát, almát, hagymát

Eljött az ősz, itt az ideje, hogy elkezdjük feltölteni a készleteinket télire. Ha szeretnénk, hogy minél tovább elálljon a burgonya vagy az alma, oda kell figyelnünk arra, hogyan tároljuk őket.

Burgonya

A krumplit érdemes átválogatni, nehogy legyen köztük penészes vagy rothadt, mert akkor hamar romlásnak indul a többi is. Lehetőleg 10-12 fokos helyiségben tároljuk őket - ez lehet például a pince is. Fontos, hogy közvetlen napfény, eső, pára és fagy ne érje.

Alma

Az alma ettől kényesebb, időről időre érdemes átválogatni és a nagyon éretteket illetve a romlottakat ki kell szedni a többi közül. Fontos továbbá, hogy jól szellőző helyre tegyük, kedveli a párás levegőt is – írja a balintgazda.hu.

apples-3961351_1920.jpg

Vöröshagyma

Ha a vöröshagyma nyaka zárt és a takarólevelei szárazak, akkor eltehetjük őket télire. Nem érzékeny a fagyra, tarthatjuk akár a pincében vagy a kamrában is. Ha esetleg megfagyna, semmiképp ne mozgassuk, mert akkor romlásnak indul.

Fokhagyma

Az egészséges fokhagyma jól tárolható, célszerű szárával együtt összefonni többet és ezt a fonatot felakasztani.

EZT IS Ajánljuk
Hírek
Kocka alakú görögdinnyét termeszt egy magyar gazda
Kísérleti céllal kocka alakú görögdinnyét termeszt Hódmezővásárhelyen Pap Róbert.


Kert-balkon
Tavaszi metszés
A tavasz közeledtével a fagymentes, enyhe napokon már hozzáláthatsz a gyümölcsfák metszéséhez, ápolásához is.


Ötletek
Madárbarát madárriasztó
Rajtunk kívül a madarak is szeretik a gyümölcsöt, például a seregélyek a cseresznyét. Mi viszont szeretnénk megóvni tőlük a termést, persze úgy, hogy a madaraknak se essen bajuk.


Szerszám-anyag
Corax Bio: újdonság a növényápolásban
Már nem zöldebb a szomszéd kertje! CoraxBio néven új, a lakosságnak és kiskerttulajdonosoknak szánt termékcsaláddal jelent meg a piacon a Corax-Bioner Biotechnológiai Zrt. A 2004 óta működő cég korábban elsősorban az agrárium, a nagytermelők, professzionális felhasználók számára készített környezetkímélő növényvédő szereket és műtrágyákat.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság