Mosogató beszerelése saját kezűleg

Otthon-bútor

Mosogató beszerelése saját kezűleg

A boltokban gyönyörű kész konyhabútorok kaphatók, de ha egyedire vágyunk és nem átallunk egy kicsit dolgozni, mi is összeállíthatjuk álmaink konyháját. A bútorelemeket megvéve és levágatva, a mosogatópultot a szükséges szerelvényekkel együtt egy délelőtt elkészíthetjük.

1. Alaposan gondoljuk át az alsó és felső konyhaszekrények számát, a konyhapult optimális elhelyezkedését és hosszát, valamint a mosogató helyét. Vegyük figyelembe a víz- és villanykiállásokat is.

 

2. Fordítsuk rá fejjel a mosogatót a pultra, győződjünk meg, hogy jó helyen áll-e, és rajzoljuk körbe. Majd két centivel beljebb kell vágni, mert azon a peremen fog feküdni a mosogató.

 

3. A dekopírfűrész most is jó szolgálatot tesz. Fúrjunk tízes fúróval kezdőlyukakat két ellentétes sarokba - azokból indulva gond nélkül tudjuk kifűrészelni a fölösleges részt.

 

4. A munkapulton pontosan jelöljük be a csaptelep távolságát a faltól és a mosogatótól. A medence közepénél helyezkedjen el – legalábbis ha középre akarjuk tenni.

5. Mielőtt kifúrjuk a csaptelep helyét, néhány hulladék deszkadarabot fogassunk a pult alá. Így a fúrás végénél biztosan nem szakad ki a pult anyaga és nem sérül meg a munkapult teteje.

6. Keményolajjal két rétegben, gondosan lakkozzuk le a ragasztott bükk munkapultot. Az első után nagyon finom smirglipapírral csiszoljuk is át, utána jöhet a következő réteg.

 

7. Szereljük össze a csaptelepet, tekerjük rá a jelzéseknek megfelelően a hideg és meleg vezetékeket, nem feledve a tömítéseket. A menetes szárral rögzítsük, pár nap múlva húzzunk rajta.

 

8. A vezetékeketpersze csak azután köthetjük rá  a rendszerre, miután a főcsapot elzártuk. Alaposan húzzuk meg a meneteket és végezzünk nyomáspróbát. Megint zárjuk el vízvezetéket.

 

9. Ezt az 1-2 mm vastag, rugalmas a tömítőanyagot azért kell a mosogató peremére helyezni, nehogy a rideg és törékeny anyag megpattanjon, ahogy dolgozik alatta a fa.

 

10. Alaposan nyomjuk körbe szilikonos ragasztóanyaggal a pult peremét (a legjobb olyannal, amelyen nem tud megtelepedni a penész) hogy a nedvesség ne tudjon alászivárogni.

 

11. Tekerjük rá a szifont a lefolyószelepre, rögzítsük a túlfolyót (ügyeljünk a tömítések helyességére!), illesszük a lefolyóba a csövet. A kellő helyekre nyomjunk szaniter-szilikont – és készen is vagyunk.

 

12. A végeredmény a nosztalgikus dizájn kedvelőinek tetszik a legjobban, de bármilyen más formájú mosogatómedencét építsünk is be, a lépések ugyanezek lesznek.

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Multifunkcionális mosogatók
A konyhával és konyhai berendezésekkel szemben támasztott elvárások igencsak megnövekedtek az utóbbi években. A jelent a komfortmedencével és konyhai hulladékgyűjtővel felszerelt sokoldalú mosogatórendszerek térhódítása jellemzi. ?Illetékességük? magában foglalja nemcsak a mosogatást, hanem az étel-előkészítést és a hulladékkezelést is.


Ötletek
Mosogatógépből konyhaszekrény
Végérvényesen elromlott a konyhai bútorsorba beépített mosogatógép Sebestény Istvánéknál Budapesten. Miután arra az elhatározásra jutottak, hogy nem vásárolnak újat, úgy döntöttek, megtartják, csak ezentúl konyhaszekrényként fog funkcionálni.


Otthon-bútor
Mosogatótálca beszerelése
Ugyan nagyon sokféle mosogatótálca van, de a beszerelés lépései alapvetően megegyeznek. Nagy pontosságot igénylő munka, de ennek ellenére a gyakorlattal rendelkező barkácslók könnyen beszerelik.


Gép- és anyagújdonságok
Láthatatlan padlásfeljáró
Sok családi és társasházban problémát jelent a padlásra való felmenetel. A létra nem a legjobb megoldás, nem biztonságos. Ám ma már sokféle készre szerelt padlásfeljáró létezik, amit csak megfelelően be kell szerelnünk és már használatba is vehetjük.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság