Grillező – a romtemplom mintájára

Kert-balkon

Grillező – a romtemplom mintájára

Formáját és kialakítását tekintve a zsámbéki Romtemplom stílusjegyeit hordozza Dániel Gáborék zsámbéki kertjének egyik dísze, a grillező, amelyet saját kezűleg épített, saját ötlete és tervei alapján.

A grillező persze jóval kisebb az eredeti épületnél, de Gábor igyekezett megtartani az arányokat és a román építészeti stílust.

A környék lebontott régi épületeiből származnak azok a kövek, amelyekből – egy régi istálló helyén – a 6 méter magas épületet és a kert többi díszét megépítette.

A grillezővel szembeállva, a bal oldali torony kéményként üzemel, belül ott a tűztér, erre a toronyra kupola nem került, ahogy ez a Romtemplomon is hiányzik.

A belső teret kovácsoltvas kiegészítők teszik hangulatosabbá. A jobb oldali oldalhajóban helyezte el a padokat, a másik nyitott oldalon az asztal körül székek találhatók.

Nagyon kellemes nyári napokon hűsölésre is, de a gyertyafényes grillvacsora hangulata még nagyobb élmény.

A grillezőt övező kert rendezése, valamint a kerítés megépítése is időbe telt...

Készül az emberalak a kerítésfal előtti műalkotás tetejére...

Ez a kép a stílszerű kerítésfal és szökőkút építésének félidejéből való.

És íme a kerítésfal dísze...

...illetve a szökőkút.

A romtemplomról egyébként például itt, itt és itt tájékozódhatunk bővebben.

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Grillsütők
Számtalan változatban kaphatók kerti grillsütők, de a lakoma elkészítéséhez nem kell feltétlenül krómozott, csillogó-villogó berendezés: a földön rakott tűz fölé állított rostély éppúgy megteszi, mint a lábakon álló, guruló, állítható szerkezetek. Ha megvan a parazsunk, neki is láthatunk a sütésnek főzésnek. De micsodán?


csináld magad
Indul a grillszezon: ismerd meg a sütőtípusokat
Füstös illatok, vidám hangulat, jó társaság: a grillezés kétségtelenül az egyik legjobb kültéri tevékenység. Most, hogy végre beköszöntött a jó idő, kezdődhet is a kinti sütögetés! De milyen sütőt érdemes beszerezni? Segítünk eligazodni a különböző típusok között.


Kert-balkon
Süssünk-főzzünk a szabadban!
Nagyon szeret a szabadban lenni, a szabadban enni és a szabadban sütni, főzni Benedeczki Ferenc Pakson. Hogy ezt kedvére – valamint családja és a barátai örömére – tehesse, elkészítette ezt a látványkonyhát.


Kert-balkon
Kerti konyha és grillsütő
A kerti mobil konyha, grillsütő és mosogató lehetővé teszi, hogy a főzés minden mozzanata a kertben történjen.  Az étel előkészítésére, sütésre és a mosogatásra is alkalmas, valamint étkező asztalnak is kiváló kerti bútor kedvenc darabja lehet a családnak.


Kert-balkon

Grillező étkezővel
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság