Szinte mindenki szeret bográcsozni, grillezni. Nem mindenki szánja rá magát viszont arra, hogy rendes sütő-főzőhelyet alakítson ki a kertjében. Pedig mint a mellékelt példa bizonyítja, ez nem is olyan nehéz, ráadásul ha ügyesen csináljuk, nem is kerül túl sokba.
A nyár és a grillszezon gyakorlatilag átfedi egymást. Mindenki szereti a kertben, lobogó lángok vagy parázs fölött frissen készült ételek ízét, főleg ha a családdal és barátokkal együtt fogyasztja őket. Cikkünkben mutatunk néhány szép és érdekes változatot.
Újra itt a nyár, indul a grillszezon. A kertben készített és elfogyasztott ételekben pedig a lángolt felszínükön és füstös ízükön kívül az is jó, hogy tudjuk: az általunk épített sütögetőn, kemencében, bográcsozóban készültek. Aki most készül építeni egyet, annak mutatunk néhány izgalmas variációt.
Lapunk olvasói különlegesek abból a szempontból, hogy nemcsak nézegetni szeretik a szép és funkcionális sütögetőket, hanem maguk is szívesen készítenek egyet. Cikkünkben most bemutatunk néhány házi készítésű változatot.
Nem tudod, mit kezdhetnél egy nagy adag bontott téglával? Itt a nyár, építs belőlük kerti sütögetőt vagy grillezőt! Inspirációként mutatunk három szép példát!
Ha mindened a kerti sütögetés, de nem szívesen költenél vagyonokat az eszközökre, barkácsolj magadnak egy kinti sütögetőt! Akár használt alapanyagokkal is dolgozhatsz. Mutatunk néhány költségkímélő ötletet!
Sütögetőt a leggyakrabban bontott téglából készítenek. Vannak azonban más lehetőségek is, például a régi hidrofor, bojlerbelső vagy akár egy nagy vascső darabjának felhasználásával. Gergely Gábor előbbit választotta.
A vörös téglából készült építmények remekül mutatnak a kertünkben az üde zöld növények között. Jól jönne egy tó vagy egy grillező? Nézd meg összeállításunkat!
Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.