Fedett grillező-bográcsozó

Kert-balkon

Fedett grillező-bográcsozó

Tökéletes, árnyékos, esővédett sütögető- és pihenőhelyet készítettek Frank Balázsék Papkeszin.

1. A tereprendezés keretein belül beton lapokat raktak le, majd a fenyőoszlopokat a méretre vágás után az oszlophüvelyekbe rögzítették. Felkerültek a hosszanti keresztgerendák is.

2. Méretre vágás és csapolás után helyükre kerültek a keresztgerendák is. Elkezdődött az első réteg lazúr felhordása is.

3. A merevítő gerendák rögzítése után felkerültek a tetőlécek, az első réteg lazúr, és megkezdődött a bográcsozó összeállítása is – bontott téglából.

4. A bográcsozó már elkészült, a grillezőt pedig elkezdték.

5. Felkerült a második réteg lazúr is.

6. Helyén a bitumenes hullámlemez tető és folyamatban van a takaródeszka rögzítése.

7. Készül az asztal: lábak és kereszttartó vasak hegesztése majd betonozása, az asztallap deszkáinak rögzítése, lazúrral és lakkal való kezelése. Eközben éppen szilárdul a grillező lapja – az asztaltól balra –, a háttérben pedig befejeződik a pult lábainak összeállítása, illetve a hátfal vakolása.

8. Lazúrral és lakkal való kezelés után helyére került a pult és a két polc, illetve a saját tervezésű füstelvezető is.

9. Helyükön a saját készítésű padok, elkészült a vezetékezés, illetve felkerültek a kapcsolók, konnektorok és a lámpák.

10. A kész mű.

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Kerti sütögető bontott téglából
A kertrendezés keretében építette meg ezt a sütögető-bográcsozót – fölötte tetővel, elszívóval – Szakács István és neje, Szakácsné Rim Mária Dabason.


Kert-balkon
Kerti grillező bontott téglából
A nyár alighanem legnépszerűbb kerti tereptárgyai a különböző kültéri sütögetők, grillezők, kemencék. Juhász Tamás gyulai olvasónk ezt a bontott téglából alkotott változatot készítette el.


Kert-balkon
Kerti konyha és grillsütő
A kerti mobil konyha, grillsütő és mosogató lehetővé teszi, hogy a főzés minden mozzanata a kertben történjen.  Az étel előkészítésére, sütésre és a mosogatásra is alkalmas, valamint étkező asztalnak is kiváló kerti bútor kedvenc darabja lehet a családnak.


csináld magad
Kerti bográcsozó építése lépésről lépésre
Nyáron nincs is jobb egy remek hangulatú, kerti bográcsozásnál! A kinti főzőcskézés megoldható háromlábú állványon is, de azért a téglából épített változat az igazi. Dr. Tóth Csaba, Mihályházáról megmutatta nekünk, ő hogyan készítette!


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság