Fűnyíró-teszt

Kert-balkon

Fűnyíró-teszt

A fűnyírók az utóbbi időben sokirányú fejlődést mutatnak, használatukat jelentősen megkönnyítő fejlesztéseket eszközölnek a gyártók. A vezeték nélküli elektromos fűnyírók egyelőre nem terjednek, a technológia még nem versenyképes a hagyományos modellekkel.
Már-már benzines
A készülék 40 cm vágásszélességgel az elektromos fűnyírók között a felső kategóriát képviseli. A Rotak család legnagyobb tagja, mégis könnyű és jól kezelhető. A magasságállítás egy karral történik és nagyon könnyen, szinte erőkifejtés nélkül megoldható 11 lépcsőben – ami minden igényt kielégít, talán még kicsit sok is a jóból. 1500 W-os motorja, 20 Nm forgatónyomatéka ritkábban nyírt gyepen is hatékonnyá teszi. Fűgyűjtő kosara 50 l-es. Ez a készülék a benzinmotoros fűnyíróktól idegenkedőknek és a nagyobb füves kerttel rendelkezőknek jó választás.
 
Könnyű lavírozás
A fűnyíró 33 cm-es vágószélességgel rendelkezik, ami az elektromos gépek között átlagosnak nevezhető. Méreténél fogva könnyen lavírozhatunk vele a gyepen, így inkább a kisebb méretű kertekbe ajánlott. Ezt bizonyítja a kisebb, 27 literes fűgyűjtő kosár is. A vágásmagasság állítása kerékszerelést igényel, három fokozatban lehet szabályozni. A biztonsági kapcsoló és kábeltehermentesítő a biztonságunkat szolgálja, összecsukható markolatának köszönhetően pedig kis helyen is tárolhatjuk. Ár/érték arányban jónak mondható!
 
Olcsón jót
Ez az a készülék, amely ár/érték arányával kitűnik a tesztben szereplő fűnyírók közül. Szintén 1500 Wattos, akárcsak a Bosch fűnyíró, vágásszélessége is 40 cm, könnyen – egyetlen mozdulattal – állítható a vágási magasság, ebben sem különböznek. Az MTD a Bosch géppel ellentétben csak 6 fokozatban állítható, de ez bőségesen elég. Fűgyűjtő kosara 45 literes, kicsit kisebb. Ami igazán vonzóvá teszi, hogy szinte ugyanazt nyújtja, mint a Bosch. Az ára viszont csak töredéke, 23 ezer Ft! Kevesebb, mint a fele. Ez olyan tulajdonság, ami könnyen eldönti a kérdést: az Ötlet Mozaik ezt a készüléket is ajánlja.
 
ÖM-tipp
A fűnyírónknak is szüksége van karbantartásra! Az elektromos gépeken ez csak a késélezésre szűkül, de nagyon fontos a kés élezésekor ügyelnünk arra, hogy egyensúlyban maradjon. Ez annyit jelent, hogy mindkét pengerészből ugyanannyit köszörüljünk le, ellenkező esetben a motor csapágyazása fogja bánni. Az ellenőrzés egyszerű: a leszerelt kést szögre vagy csavarhúzóra „fűzzük” a rögzítési csavarlyuknál fogva, s ha nem fordul le valamelyik irányba, akkor jól dogoztunk – ellenkező esetben a nehezebbik oldalból még köszörülni kell. A benzinmotoros gépeknél nagyon fontos az évenkénti olaj- és gyertyacsere, a légszűrőbetét cseréje – vagy mosható kivitelűeknél – tisztítása.

 

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Kerti ebédlő extrákkal
Nem mindennap találkozhatunk nádtetővel és varrógépekből épített kerítéssel.


Kert-balkon
Az asztal felújítva jó
Egy lomtalanítás során szerzett asztalt újított föl profi módon Rákóczi Károly Budapesten.


Kert-balkon
Szökőkutak reneszánsza
Néhány éve még az egyszerű kerti tó számított újdonságnak, ma a benne elhelyezett szökőkút vagy vízesés az igazi látványosság. Ez nemcsak szemet gyönyörködtető, hanem tavunk biológiai egyensúlyára is jó hatással van. Már a tó tervezésekor gondolni kell a kiegészítők helyére.


csináld magad
Feleslegessé vált a kád: kerti tó lett belőle
Pánczél Tamáséknál a fürdőszoba felújítása során feleslegessé vált a kád és hirtelen nem tudtak mit kezdeni vele. Kidobni viszont sajnálták volna. Némi töprengés után bevillant az ötlet: legyen belőle kerti tó! Nekikezdtek és meg is valósították. Még egy sziklakertet is építettek köré: az Ötlet Mozaiknak meg is mutatták, hogyan.


Gép- és anyagújdonságok

Kikapcsolódás a kerti munka
Kert-balkon

Virágozzon a farmer!


Kert-balkon

Fűnyíróteszt


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság