Tanulóasztal két kisdiákra szabva

Gyerkőc

Tanulóasztal két kisdiákra szabva

Két – egy hat- és egy tízéves – gyermek részére készült ez a tanulóasztal 18 mm-es táblásított borovi fenyőből. Méretei: 280×135×72 cm.

A készítő Major Balázs (Vácrátót) az elrendezést is az ő igényeik szerint végezte. A kialakításnál figyelembe vette azt, hogy a mindennapi tanulásnál és játéknál leeshet és begurulhat az asztal alá ez-az... Balázs nem képzett asztalos (mérnökként dolgozik egy vízműves cégnél), így lelkesedésből építette az asztalt, nagyrészt csavarozással, a lábaknál pedig részben ragasztással és csapolással összeerősítve.

Az asztallap három réteg vízbázisú és egy réteg alkidgyanta lakkal van fedve (az egyes lakkrétegek között 400-as vizes csiszolópapírral felcsiszolva), a polcok és lábak viszont egy réteg vízbázisú és egy réteg alkidgyanta lakkal, a lábaknál 8 cm széles, 18 mm vastag fenyődeszkára rögzítve. A csavarok süllyesztve vannak és fakittel fedve.

Minden él lecsiszolva, hogy a gyerekeknek ne okozzon sérülést. Az asztallapon temperafestékkel készített rajzok találhatóak. Az asztal négy részre szedve szállítható, 8 csavarral rögzíthető. A lábak alján öntapadós posztókorongok találhatóak. A szerkezet mindennel együtt négy nap alatt készült el.

Anyagszükséglet

- 20 cm széles táblásított borovi fenyőlap

- 30 cm széles fenyőlap

- 60 cm széles fenyőlap

- 70 cm széles fenyőlap

- 10 mm-es fenyő csapok

- 4×40 mm-es pozdorjacsavar

- 4×30 mm-es pozdorjacsavar

- öntapadó posztókorongok

- 8 cm széles fenyődeszka

- vízbázisú lakk

- alkidgyanta lakk

+ némi lelkesedés, egy kicsit megerőltetett kar és szép idő az összeállításhoz (ez utóbbi nagyon fontos volt, mert az összeállítást szabad ég alatt végezték).

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Variációk szélezetlen deszkára
Egyre több helyen tűnnek fel szélezetlen akácdeszkából készült kerítések, kapuk, hiszen a rusztikus hatás mellett abban is biztosak lehetünk, hogy strapabíró és időtálló lesz a szerkezet.


Otthon-bútor
Magával ragadó TV-fal
A nappali kellemes, otthonos hangulatát nagyon könnyen lerombolhatja egy rideg technikai eszköz, mint például egy falra szerelt LCD TV, ami központi helyet foglal el a helyiségben. Most bemutatunk egy trükköt, amivel kiválóan orvosolhatjuk ezt a problémát. Könnyedén elkészíthető, akár házilag is, barkácsoljon velünk!


Gép- és anyagújdonságok
Mire jó egy biológiai alkatrész-mosóasztal?
Egyre szélesebb körben terjednek a környezetkímélő alkatrész-mosóasztalok, amelyek biológiai úton bontják le a szennyeződéseket.


Ötletek
Konyhaasztal közös munkával
A szokásos családi munkamegosztás keretében készült el ez a 90×150 centis konyhaasztal Juhász Józseféknél Budapesten.
Otthon-bútor

Tetőtéri ládaasztal


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság