Kreatív megoldások: így készíts gyümölcsládából cipőtárolót

csináld magad

Kreatív megoldások: így készíts gyümölcsládából cipőtárolót

Itt az ideje, hogy kibontakoztassuk kreativitásunkat! Néhány kidobásra szánt gyümölcsládából vagy raklapból egy kis felújítással csodás bútorokat készíthetünk. Mutatjuk, hogyan!

Gyümölcsládából cipőtároló

Az előszobában szanaszét heverő cipők nem nyújtanak szép látványt, azonban a rend kialakításához elég egy egyszerű cipőtároló polcocska, amit egy kis kézügyességgel magunk is elkészíthetünk. Szerezzünk be egy régi, már nem használt gyümölcsládát, tisztítsuk meg alaposan a szennyeződésektől, és csiszoljuk meg. Ezt követően fessük át a nekünk tetsző színre, lehetőleg olyanra, ami stílusában passzol az előszobánkba. Ehhez jó választás lehet a Poli-Farbe vizes bázisú zománcfesték-családja

cipotarolo.jpg
 
Raklapból dohányzóasztal

Néhány éve vált divattá a raklapok bútorrá alakítása: kevés munkával akár dohányzóasztal, ülőke is készülhet belőlük. Ehhez nem kell mást tennünk, mint csiszolóvászonnal lecsiszolni a választott darabot, majd ha portalanítottuk, kenjük le a felületet Poli-Farbe Boróka Classic vízzel hígítható fabevonó vékonylazúrral, amely alapozó és lazúr is egyben. Ha elég kreatívak vagyunk, akkor a száradás után akár kereket vagy lábat is csavarozhatunk rá.

56095848_s.jpg

Kerti bútorok megmentése

A kopott kerti bútorainktól se váljunk meg, ha van egy kis időnk, azokba is új életet lehelhetünk. Az elsődleges lépés, hogy távolítsuk el a festendő felületről a régi, lepattogzott festékréteget. A csiszolás után jöhet a portalanítás, az esetleges hibák kijavítása, majd az alapozás után a festés. Kerti bútoraink a felújítás után úgy fognak kinézni, mint új korukban, élmény lesz, hogy újra használatba vehetjük őket.

53928709_s.jpg
 
Olvasnál még DIY ötleteket? Inspirációért keresd fel a Poli-Farbe blogját!

Fotók: Shutterstock, 123rf.com

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
A padlótól a falon át az ablakig
Külföldön is erőteljes terjeszkedésbe kezd a magyar központú Diego franchise-hálózat: mint a cég sajtótájékoztatóján elhangzott, 2020-ig megduplázza szlovákiai és romániai áruházai számát. Itthon pedig a külön-külön kínált padló- és falburkolatok, függönyök mellett idén új, trendi enteriőrökkel hódít, amelyeken ugyanaz a minta köszön vissza a bútorkárpitról, a tapétáról és a függönyökről.


Gép- és anyagújdonságok
Izgalmas fürdőszoba
Nem szokványos fürdőszobai motívumot mutatunk most be, amelyben a természetes formájában beépített fa vonzza magára a figyelmet.


Kert-balkon
Fatörzsek hasznosítása: rönkbútor
Kiváló bútoralapanyagul szolgálnak a kertben kivágott fák törzsei, valamint az erdészetektől beszerezhető, még kérges rönkök. Élettartamuk pedig lényegesen meghaladja a deszkabútorokét, érdemes megtanulni Balla Tamástól mestertől néhány fontosabb fogást.


Kert-balkon
Hozzuk formába a nyárra kültéri bútorainkat
Egyre többször ülünk ki a teraszra, és tervezgetjük a közös grillezést a barátokkal vagy a családdal a kinti tereken. A tökéletes hangulat megteremtéséhez az is hozzátartozik, hogy az erkélyen vagy a kertben használt bútoraink is tiszták és ápoltak legyenek. Minden anyag másféle törődést igényel, ezért mindegyikhez megfelelő módszert, illetve tisztítószert érdemes választanunk. Na de mire ügyeljünk, ha műrattan kerti szettünk van, mitől válik cseppmentesen csillogóvá az üveg asztallap, vagy épp hogyan őrizzük meg hosszú évekig a teakfa szépségét? Ebben segítenek hasznos tanácsokkal a kika szakértői.


Otthon-bútor

Tetőtéri ládaasztal


Otthon-bútor

Tükrös tálaló


Otthon-bútor

Ünnepi építkezés
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság