hirdetésParafa falburkolat bordűrrel

Ötletek

Parafa falburkolat bordűrrel

Egy kis ötletességgel széppé is tehetjük a falat hőszigetelő réteget.

A központi fűtés beszerelése miatt másik helyre került az asztal Bozó Gabrielláéknál Ózdon. Egy idő múlva azt tapasztalták, hogy a fal kellemetlenül sugározza a hideget. Mivel mindig tetszett neki a parafa, Gabriella úgy döntött, hogy abból készít falburkolatot.

Portalanította a felületet, kimérte a parafa helyét. Egymás után felragasztotta a leszabott csíkokat a hozzá való ragasztóval.

Díszítésül csempeszerű mintát készített a szélére, stencilezéssel. Kimérte a minta helyét, maszkolószalaggal körberagasztotta. Fehér festékkel lealapozta, majd a felső sarkoktól a két nagyobb mintával indulva felfestette a mintákat, minden minta után megvárva amíg megszárad.

A felhasznált anyagok: parafa falburkoló tekercsben, hozzávaló ragasztó, vízmérték, spakli a ragasztó felkenéséhez. Fehér festék az alapozáshoz, megfelelő szélességű henger vagy ecset. Maszkolószalag. Különböző színű színezőpaszta, sablon, kisebb ecsetek (minden színhez külön).

EZT IS Ajánljuk
Szerszám-anyag
Üvegtéglafal-építés
Még a gyakorlott mestereknek sem könnyű feladat a hagyományos módszerrel üvegtéglából falfelületet építeni, kezdőknek pedig egyáltalán nem volt ajánlott. Az építés megkönnyítésére azonban különböző rendszereket dolgoztak ki, amelyek jelentősen megkönnyítik a munkát.


Otthon-bútor
Különleges konyhapult
Egy jópofa ötlet megvalósításával teljesen megújíthatjuk otthonunkat.


Otthon-bútor
Falburkolás közkívánatra
Sok olvasónk keresi a lehetőséget, hogyan boríthatná gyorsan, kosz nélkül natúr téglával, lambériával vagy csempével lakása valamelyik falát. Íme a megoldás!


Otthon-bútor
Két új falfesték a Mapei kínálatában
Vakítóan fehér falfelületet szeretne a festés után elérni vagy olyan falfestéket szeretne, mely lemosható? A Mapei mindkettőre kínál megoldást! A két festék kifejlesztésének fő oka nagyon egyszerű. A Mapei termékek nagy részét olyan felújítási folyamatokban használják, ahol az esetek... 


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság