Parafa falburkolat bordűrrel

Ötletek

Parafa falburkolat bordűrrel

Egy kis ötletességgel széppé is tehetjük a falat hőszigetelő réteget.

A központi fűtés beszerelése miatt másik helyre került az asztal Bozó Gabrielláéknál Ózdon. Egy idő múlva azt tapasztalták, hogy a fal kellemetlenül sugározza a hideget. Mivel mindig tetszett neki a parafa, Gabriella úgy döntött, hogy abból készít falburkolatot.

Portalanította a felületet, kimérte a parafa helyét. Egymás után felragasztotta a leszabott csíkokat a hozzá való ragasztóval.

Díszítésül csempeszerű mintát készített a szélére, stencilezéssel. Kimérte a minta helyét, maszkolószalaggal körberagasztotta. Fehér festékkel lealapozta, majd a felső sarkoktól a két nagyobb mintával indulva felfestette a mintákat, minden minta után megvárva amíg megszárad.

A felhasznált anyagok: parafa falburkoló tekercsben, hozzávaló ragasztó, vízmérték, spakli a ragasztó felkenéséhez. Fehér festék az alapozáshoz, megfelelő szélességű henger vagy ecset. Maszkolószalag. Különböző színű színezőpaszta, sablon, kisebb ecsetek (minden színhez külön).
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Dobjuk fel a lakást: falmintázó technikák
A fő festési idény természetesen manapság is a nyár, de a lakásfelújítást ősszel-télen-tavasszal, azaz jó előre érdemes megtervezni. Cikkünkben két olyan faldíszítő mintázótechnikát mutatunk be – a szivacsozást és a márványozást –, amelyektől egész otthonunk felfrissül.


Gép- és anyagújdonságok
Környezetbarát megoldás egy rétegben
Az Ytong hőszigetelő falazati rendszere már 30 cm falvastagságtól egy rétegben megfelel az új Energetikai Szabvány rétegrendi követelményeinek, így nem kell többletköltség mellett utólagosan szigetelni, illetve a páraháztartási gondokat generálni a lakótérben.


Ötletek
Karmantyús megoldás
Egy zuhanycsaptelepet cserélt éppen Teleki Tibor Szászváron, amikor szembesült azzal, hogy az új szerelvény csatlakozási mérete pár milliméterrel eltér a régitől.


Otthon-bútor
Burkoljuk be a falat!
HDF panelek segítségével a legátlagosabb szobánkat is különlegessé tehetjük. Cikkünkben bemutatjuk, hogyan alakítottuk át velük a nappali egész összképét ? lépésről lépésre.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság