Boroshordóból bárszekrény

Ötletek

Boroshordóból bárszekrény

Nagy, 110×100 centis boroshordót alakított át kerti bárszekrénnyé Németh Károly Zalaegerszegen.

Mindenki tudja, hogy a nagyszülők padlásán rengeteg régi tárgy van, ami hasznosítás után kiált, csak fel kell fedeznünk. Károlynak is megakadt a szeme a nagymamájánál látott hordón. Két téglán állt, emiatt kicsit vetemedett, (aszalt szilvával volt negyedéig) és az alja be is szakadt, ezért újradeszkázta, a tetejét pedig pirográffal, a családtagok keresztneveivel díszítette.

Egyébként az egész hordót – abroncsait fokozatosan szétszedve – lecsiszolta, mind a fát, mind a fémet. A fát gombaölővel és színtelen oldószeres Teknos vékonylazúrral kente le, az abroncsot pedig Supralux, közvetlen rozsdára kenhető fekete kalapácslakkfestékkel. Az abroncsot több helyen átfúrva rögzítette vissza.

Miután összeállt a szerkezet, kb. 65×55 centis ajtót vágott rá (a nyithatóság érdekében a zsanéroknál mindkét donga élét jól lecsiszolta). A zsanérokat ívre hajlította, majd szintúgy lefestette, s száradás után kapupántcsavarokkal visszaszerelte velük az ajtót a hordóra. A hordó belsejébe maradék lambériából polcot készített és azt több helyen átfúrta, majd apró derékszögtartókkal rögzítette. A hordó aljába építkezésből maradt hővisszaverő fóliát ragasztott, amire jégzacskót lehet tenni, rá (meg a polcra) pedig italokat. A hideg természetesen nem felfelé száll, de mivel a kerti sütő mellé kerül a bárszekrény, írjon, aki ennél olcsóbban tudja megoldani a hűtését.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Mindenes mobilsütő
Bármikor könnyedén a kertbe vihető, pillanatok alatt felállítható, majd sütögetés után pár perc alatt szétszedhető és elszállítható sütögetőt készített Záhony Péter Budapesten.


Gép- és anyagújdonságok
Új, még erősebb akku a Bosch-tól
Se közel, se távol nincs konnektor ott, ahol fúrnunk kell? A Bosch új 36 Voltos Lítium akkuja megoldja a gondot: nincs többé röghözkötöttség ilyen szempontból sem.


Otthon-bútor
Otthoni bárpult ytongból, homokkőből
Az új trendek egyike az otthoni, saját bárpult.Gérczei Zoltán és párja Érdről beküldött fényképein végigkövethetjük, hogyan építhetünk egyszerűen, saját kezűleg egy minden szempontnak megfelelő bárpultot – a mértékletes alkoholfogyasztáshoz ugyanis ez adja a kellő hangulatot.


Kert-balkon
Madárodú a téli kertben
Most érdemes kihelyezni a madárodúkat. Minden esély megvan ugyanis arra, hogy jól tartott madaraink tavaszig megszokják őket, és bennük költsék ki utódaikat, télen pedig sok madárfaj szívesen húzódik meg a nagy hidegben egy-egy ilyen odúban.


Szerszám-anyag

Sikeres a magyar Praktiker
Gép- és anyagújdonságok

Környezetbarát tapéta
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság