hirdetésA hideg ellenszerei

Ötletek

A hideg ellenszerei

Hol a boldogság mostanában? Manapság is barátságos, meleg szobában. És az hol van? Nos, ahol megteremtjük. Ebben segít az Ötlet Mozaik e havi, azaz 2014. októberi számának 32 oldalas fűtés-melléklete.

Energiahordozóból nincs túl sok – a fa-brikett-pellett-szén, no meg a gáz és a fűtőolaj mellett a villany jöhet még számításba, úgyhogy viszonylag egyszerű a választás (a napkollektor által produkált melegvíz általában csak fűtésrásegítésnek elég, a hőszivattyú meg viszonylag ritka mifelénk). 

A padlófűtés nem olyan bonyolult, mint gondolnánk.

No de milyen legyen maga a rendszer? Hihetetlen bőség zavarával küzd az, aki át szeretné tekinteni a fűtésre szolgáló szerkezeteket.

Elektromos fűtés.

Egyrészt vannak ugye a készre szerelt, kis túlzással mindössze a bekapcsolást és a hőfok beállítását megkívánó fűtésfajták, mint az elektromos fűtés, az infravörös fűtőpanelek, a radiátoros központi (ház esetén etázs-) fűtés, a kazánok közül pedig ide tartoznak a gázzal, valamint – félig-meddig – a pellettel fűthető változatok. A fával és brikettel működtetett (vagy vegyestüzelésű) kazánok már több folyamatos munkát, odafigyelést igényelnek, a cserépkályhák, kandallók meg pláne. Mégis nagyon sokan szeretik őket a látható tűztér, a közvetlenül érkező hő, a lángok tánca, a tűz varázsa miatt. A hangulatát pedig még azok is igénylik, akik egyébként nem szeretnek fát hordani, rakni, hamuzni – nekik találták ki a díszkandallókat, az alkohollal táplált vagy az imitált lángokat.

A radiátort egyszerű karbantartani.

És mára a teraszon vagy erkélyen sem kell nélkülöznünk a fűtést – a hordozható fűtőasztalok, fűtőoszlopok kellemes meleget teremtenek a kültéri ejtőzéshez télvíz idején is. Az meg már tényleg a kényelem csúcsa (igaz, kicsit már a meleg szobán kívül), hogy az ereszcsatornát, sőt a kocsibehajtót is fűthetjük.

A szegélyfűtés már-már láthatatlan.

Mellékletünkben gyakorlati tippeket kínálunk a fűtési idény kezdetéhez; körüljárjuk az elektromos fűtést, a falfűtést, padlófűtést és szegélyfűtést, és hagyományainkhoz híven bemutatunk saját kezűleg megépíthető tereptárgyakat is, például egy kandallót.

Ki ne szeretne egy hasonló kandallót a nappaliba? Nos, most bemutatjuk felépítésének lépéseit.

Most már jöhet a hideg – kint fog maradni.

A fűtési kisokos a 2014. októberi Ötlet Mozaik ingyenes melléklete, amelyről bővebben itt olvashat.

Újdonság, hogy lapunk már digitális formában is megrendelhető, illetve megvásárolható, azaz letölthető, ehhez kattintson ide.

EZT IS Ajánljuk
Szerszám-anyag
Apró tippek, nagy megtakarítás
A nagy hidegek közeledtével előre szívjuk a fogunkat a magas számlák miatt. Tippjeinkkel a költségeket jócskán csökkenthetjük. A spórolás azonban nem jelenti azt, hogy jeges szobában kell vacognunk, mindössze némi odafigyelésre van szükség. 33 tipp, ötlet télire!


Szerszám-anyag
Láthatatlan radiátor
Új ház építésénél, a lakás fűtésének korszerűsítésnél sokféle fűtési megoldás közül választhatunk. Itt a szegélyfűtés egy új és energiatakarékos technológia.


Gép- és anyagújdonságok
Hosszútávú megoldás fűtésszámlák ellen
Ha Önnek is elege van már abból, hogy egy zsák pénzt dob ki a fűtésre úgy, hogy közben se melege, se komfortérzete nincs, akkor döntsön a hőszigetelés mellett. Hatékony hőszigeteléssel nem csak télen jár jól! Nyáron a hőszigetelés megakadályozza a lakótér túlmelegedését is. 


Szerszám-anyag
Takarékosan, okosan fűtsük otthonunkat
Már javában tapossuk a telet és a vele járó fűtési szezont. Érdemes még azzal foglalkoznunk, hogy valahogy spóroljunk, takarékoskodjunk a gázzal, fűtéssel? A válasz határozottan: igen! Számolgassunk, hogy milyen eszközzel érdemes fűteni? Igen!


Gép- és anyagújdonságok

Melyik fűtésfajta a leggazdaságosabb?


Gép- és anyagújdonságok

Korszerű fűtéssel vagyonokat spórolhatsz


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság