Hulladékból kincs: zseniális ötletek újrahasznosításra

Ötletek

Hulladékból kincs: zseniális ötletek újrahasznosításra

Rengeteg olyan mindennapi eszköz végzi a kukában, amelyet érdemes lenne megmenteni és újrahasznosítani. Egy kis kreativitással igazi csodákat alkothatunk hulladékból. Mutatunk néhány izgalmas ötletet!

Vécépapír-gurigából kopogtató

Hetente több tucat vécépapír-guriga is felhalmozódhat a háztartásokban. Sokan kidobják, pedig számtalan módon újra lehet hasznosítani. Ha például kissé kilapítod, majd ollóval szétvágod, levélmotívumokat kapsz belőle. Ezután már csak be kell festened és felragasztanod egy kerek formára, és szuper kopogtató válhat belőle.

Üvegpalackból váza

A kiürült üvegpalackot se dobd ki, ragasztópisztoly segítségével tekerj köré egy egyszerű madzagot. Szalaggal vagy virággal dekoráld ki. Fantasztikus váza válik belőle.

Csipeszből színes virágcserép

Szedj szét régi fából készült ruhacsipeszeket, majd fesd be őket tetszőleges színűre. Egyesével ragasztgasd a virágcserép köré, végül egy csipkés anyaggal díszítsd a tetejét. Tegyél a cserépbe virágot, remekül fog mutatni.

Ezek elkészítését - még több ötlettel együtt - megnézheted a következő videóban!

 
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Tubuspréselés egyszerűen
Bosszantóan hosszú művelet a műanyagból készült tubusokból a különböző fog- és egyéb krémek kinyomása. De van megoldás.


Szerszám-anyag
Kuka helyett újragondolt „maradék”
A hulladékprobléma világszerte komoly gondot okoz minden érintett, azaz a teljes lakosság számára. Roppant kényelmes és elegáns dolog egy mozdulattal a szemetesbe dobni a már nem kellő tárgyakat, anyagokat, ám szerencsére van más lehetőség is!


Kert-balkon
Hozzuk formába a nyárra kültéri bútorainkat
Egyre többször ülünk ki a teraszra, és tervezgetjük a közös grillezést a barátokkal vagy a családdal a kinti tereken. A tökéletes hangulat megteremtéséhez az is hozzátartozik, hogy az erkélyen vagy a kertben használt bútoraink is tiszták és ápoltak legyenek. Minden anyag másféle törődést igényel, ezért mindegyikhez megfelelő módszert, illetve tisztítószert érdemes választanunk. Na de mire ügyeljünk, ha műrattan kerti szettünk van, mitől válik cseppmentesen csillogóvá az üveg asztallap, vagy épp hogyan őrizzük meg hosszú évekig a teakfa szépségét? Ebben segítenek hasznos tanácsokkal a kika szakértői.


Otthon-bútor
Környezettudatos gyorstároló a konyhapultban
A zöldségekből sokféle módon, számos különböző variációban készítünk finom, egészséges ételeket. De hova tegyük a felhasználásuk során keletkezett zöldhulladékot, míg komposztra nem kerül? Íme a megoldás.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság