S/alon Budapest 2023: ismerd meg a legfrissebb lakástrendeket

Hírek

S/alon Budapest 2023: ismerd meg a legfrissebb lakástrendeket

Tükrök, üvegek, fémek, fa, természetes textilek és bőr – ezek hódítanak a 2023/2024-es szezonban a lakástrendek területén. Fontos funkció lett a kényelem mellett a játékosság, a geometriai formákat lassan leváltják a szabálytalan alakzatok, az ázsiai behatások pedig továbbra is hódítanak.

Az enteriőrdizájn rajongók jól tudják, a szeptember évek óta felejthetetlen élményhétvégét tartogat minden a hazai és nemzetközi lakberendezési trendet kedvelő és újdonságra nyitott szem számára! A S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállítás idén is egyedülállóan izgalmas koncepció mentén mutatja be a leginspirálóbb márkák széles palettáját, emellett számtalan hazánkban még nem elérhető dizájn újdonság termékpremierjét is elhozza. 

Tükrös, fényes és fémes felületek – feltörekvőben az üveg és az alumínium

2024-ben folytatódik a tükrök és fényvisszaverő felületek térhódítása, legyen szó a lakás bármely részéről. Ezek az anyagok használhatók a mennyezetre, válaszfalakra, konyhaszekrényekre, és egyéb bútorokra is minden helyiségben – vagy megjelenhetnek egyszerűen dekorációs elemként is. Az üveg a változatos színeknek és felületnek köszönhetően rendkívül dekoratív és sokoldalúan felhasználható, ráadásul teljesen újrahasznosítható is. A tervezők ma már túlléptek a klasszikus formákon, és különleges anyagokkal – természetes kövekkel, márvánnyal, vagy akár betonnal – kombinálnak, legyen szó lámpákról, üvegasztalokról, vagy éppen ülőbútorokról. A sima és polírozott ezüst, magával ragadó fénye és textúrája mindennapi kifinomultságot kölcsönöz minden térnek.

salon2.jpg

Játékos, különleges és kényelmes

Nagy és kényelmes fotel, amelyben üldögélve tökéletesen kikapcsolódhatsz, mégis elsőre magára vonzza a tekintetet az otthonodban? Igen, 2023-ban nem kell kemény szófákon és székeken szoronganod, ha szeretnél trendi és modern bútorokat, amelyek a lakás ékei lehetnek. Funkcionalitás, kényelem és játékosság, ez az új jelszó, az anyagok tekintetében pedig szintén a természetesség hódít. A szemet gyönyörködtető, a testet pedig kényeztető, extra nagy méretű fonalakra emlékeztető ülőrész jól megfér a fa vagy fém vázzal, amelyre szinte ráfolyik, de teljesen megállja a helyét önálló ülőalkalmatosságként is. A bőr továbbra is a tervezők kedvenc anyaga maradt, szokatlan és hatásos dinamika jön létre, ha a hagyományos bőrművesség és a tervezés játékos, kísérletező megközelítése találkozik. Az elsöprő, kanyargós, hullámszerű formák különösen vonzóvá és kifejezővé teszi a bútorokat. A fából készült székek esetében is átkerült a hangsúly a kényelemre: a puha, különleges kárpitozás, a két teljesen különböző anyag közötti egyensúly megteremtése a cél, harmónia a merevség és a lágyság között. Egy kényelmes ülőhely, egy puha ölelés, egy könyv vagy egy sorozat, és indulhat a teljes kikapcsolódás! 

salon3.jpg

Ázsiai behatások

A Kelet minden területen végtelen inspirációt ad a tervezőknek, nincs ez másként az enteriőrök kialakításánál sem. A bonyolult csavarások, fordulatok, a megfelelő anyagok használata, és a játék a fényekkel erősíti az ázsiai hatást. A világítás területén erőteljesen érvényesülnek a keleti formák, nagy a hangsúly a természetességen, és azon, hogy az egyenletesen szórt fény ne zavarja a szemet. Fontos szempont a légiesség és a vizuális finomság, de emellett a fizikai robusztusság is. 

salon4.jpg

Szabálytalan formák

A mértani pontossággal megtervezett lakáskiegészítők korszaka mögöttünk van, jó példa erre az, hogy a tervezők arra törekszenek az alkotásaikban, hogy azok ne legyenek egyformák, vagy tökéletesre csiszolt felületűek, sokkal inkább egyenetlenek és nagyon egyediek. Az üveg sokoldalúsága itt is hasznos tulajdonságnak bizonyul, hiszen áttetsző, de mint hőre lágyuló és aztán megszilárduló anyag, szabadon formázható és összeilleszthető, így egy-egy lámpa akár műtárgyként vonzza a tekintetet a lakásban, a benne elrejtett LED csőnek köszönhetően varázslatos fénnyel vonja be a teret. A szabálytalan formájú kisasztalok is népszerű kiegészítői lehetnek otthonunknak, mérettől függően töltik be funkciójukat, és a különböző természetes anyagok – fa, kő, márvány, üveg – kombinálásával érdekes esztétikai megoldásokat nyújtanak, feldobhatnak egy sarkot vagy lehetnek az étkező gyöngyszemei is. A kerek és szögletes szőnyegeket egyre inkább felváltják a különleges alakzatok, a szabályos szélek helyett egyre nagyobb a hullámok, a cikkcakkos megoldások jelentősége.

salon1.jpg

A S/ALON BUDAPEST a legfrissebb lakberendezési termékeket és trendeket, jónéhány különleges élményt és egyedi tervezői találkozást hoz el szeptember 22-24. között a Budapest Arénába. A lakberendezési magazinokban és a social médiában látható lenyűgöző otthonok ragyogó világa itt három napra kézzelfogható közelségbe kerül! 

A belépőjegyeket érdemes már előzetesen megvásárolni, hiszen így a kedvezményes jegyár mellett a sorban állást is elkerülhetjük. 




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Hírek
Idén valósítsd meg velünk a terveid!
A CONSTRUMA Otthonteremtési kiállítási csokor idén április 10-14. között várja mindazokat, akik éppen álmaik otthonát építik, a meglévő felújítását tervezik, vagy csak érdeklődnek a legújabb építőipari, épületgépészeti, lakberendezési megoldások iránt. A csokor kiállításai, a CONSTRUMA Nemzetközi építőipari szakkiállítás és az OTTHONDesign Otthonteremtési szakkiállítás ebben az évben is rengeteg megoldást, ajánlatot, akciót kínál minden érdeklődőnek.


Gép- és anyagújdonságok
A szürke az új fehér
A fehér szín egyértelműen a múlté – már ami a nyílászárókat illeti.


Otthon-bútor
Mintázzuk a falfelületet!
Amit külső térben, a homlokzaton megszerettünk és megszoktunk: a plasztikus vakolatot, azt beltérben is kialakíthatjuk. Változatos, mozgalmas mintázatával jóval érdekesebb látvány, mint a simított-festett, vagy tapétázott fal, ráadásul egyedi, hiszen mi magunk alkotjuk az ízlésünknek leginkább megfelelő technikával.


Hírek
Lakásfelújításra felkészülni: november elején OTTHONDesign Ősz kiállítás!
Az építkezési, felújítási hullám még mindig tart, sokan már a folyamat közepén tartanak, de vannak, aki még csak tervezgetnek. Bármelyik fázisban is járunk, mindig hasznos, ha minél több információ áll rendelkezésünkre a legújabb megoldásokról, a kínálatról, esetleg egyedi, személyre szabott szolgáltatásokról. Sőt jól jöhet egy szakember, aki egyes helyiségek megtervezésekor segít a legjobb megoldások kialakításában.
















Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság