A vízvezetékek téliesítésére figyelmeztetnek: az extrém hideg csőtörést is okozhat

Hírek

A vízvezetékek téliesítésére figyelmeztetnek: az extrém hideg csőtörést is okozhat

A vízmérők, valamint a vízvezetékek és a szerelvények téliesítésére figyelmezteti a lakosságot a Magyar Vízközmű Szövetség.

A nem lakott ingatlanoknál is téliesíteni kell

Az MVSZ MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a nem lakott ingatlanoknál fontos a vízhálózat és a vízmérők víztelenítése, valamint a vízmérőakna letakarása, szigetelése. Továbbá a lakott ingatlanoknál szükséges a vízmérőakna szigetelése, illetve azokra a vezetékszakaszokra is kiemelt figyelmet kell fordítani, amelyek kevésbé védett helyen, például pincében, vagy falon kívül találhatóak.

Célszerű ezeket is szigetelőanyaggal védeni, továbbá a kerti csapokat, öntözőberendezéseket vízteleníteni, illetve a fagy enyhülését követően szükséges a vízmérő óra ellenőrzése is. Ugyanis, ha az óra csillagkereke akkor is forog, ha házban minden csap zárt, akkor valószínű csőtörés történt, erről pedig értesíteni kell a szolgáltatót.

A MVSZ téliesítés szemléltetése, könnyebb kivitelezése érdekében elkészített egy kisfilmet, ami ide kattintva érhető el.

counter-g0eb0a9a52_1280.jpg

Fotó: Pixabay, forrás: MTI




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Hírek
Ingyenesen biztosít szájmaszkot építőipari szakembereknek a Mapei Kft.
A szakemberek 60%-a nem visel szájmaszkot, a vállalat március végén végzett online felmérése szerint.


Hírek
Öt órán keresztül állta a lángok pusztító erejét a tűzgátló kapu
Pusztító tűz sport végig a nyugat-dunántúli Hufbau BNF Kft. egyik szaküzletében. A pár hónapja történt tűzeset körülményeiről mindössze annyit lehet tudni, hogy elektromos zárlat okozta és a raktárhelyiségben keletkezett. Azonban a jó hír az, hogy a jelentősebb anyagi kárt sikerült elkerülni, a tűzgátló kapu ugyanis megfékezte a lángok terjedését.


Hírek
Hatszorosára nőtt a hőszivattyúk iránti érdeklődés
Átlagosan hatszorosára nőtt 2022 júliusában a hőszivattyúkkal kapcsolatos lakossági megkeresések száma a Daikin budapesti márkaboltjában az előző év hasonló időszakához képest, és a cég közel 300 főt számláló partnerhálózata is hasonló nagyságrendű bővülésről számolt be, de van, ahol tízszeresére nőtt az érdeklődés.


Hírek
EGO Power+ - Az erő, amiben megbízhat
Az EGO Power+ akkumulátoros termékeink 2020 tavasza óta elérhetők Magyarországon. A számtalan szabadalmaztatott technológiai újdonságot felvonultató termékcsalád tökéletes megoldást nyújt a kertészek, kertápolók, hobbikert tulajdonosok számára. Az akkumulátoros technológia folyamatos fejlődése nyomán egyre több termék jelenik meg a hazai és nemzetközi piacon, akkor miért éppen az EGO Power+? A titok az akkumulátorban rejlik…
















Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság