Az év színe 2019.

Otthon-bútor

Az év színe 2019.

A Dulux festékmárka gyártója, az AkzoNobel immár 16. éve dolgozza ki az adott évre jellemző új színpalettákat, trendeket és jelöli ki az év színét. A nemzetközi szakemberekből álló formatervező és színszakértő csapat választása idén a “Fűszeres Nektár” elnevezésű sokoldalú, természetközeli árnyalatra esett.

Az otthonunkban használt színválasztást nagyban befolyásolja a hangulatunk. Az elmúlt év globális eseményei arra késztettek sokunkat, hogy bezárjuk az ajtónkat, kicsit visszavonuljunk, elmeneküljünk a külvilág zajától. Idén viszont úgy érezzük, készen állunk arra, hogy ismét kitárjuk ablakunkat az ismeretlen felé. Legalábbis a trendkutatások azt támasztják alá, hogy az emberek a világ minden táján tele energiával, optimizmussal és új célokkal néznek a jövőbe. Vágyunk arra, hogy elérjük egymást, együttműködjünk, hogy változtassunk, a dolgokat jobbá tegyük. Ez a változás bármiben testet ölthet; felvonulunk a nők jogaiért, műanyagot halászunk az óceánból, vagy egyszerűen csak kedvesebbek vagyunk a szomszédokkal. Az emberek készek megragadni a pillanatot.

Most jött el az ideje a gondolkodásnak, hogy merjünk álmodni, szeretni és cselekedni - erre van szükségünk. És ezt lakásunk falai is tükrözhetik. Az alábbiakban bemutatott nappalik, hálók, gyerekszobák és konyhák példák arra, hogyan alakíthatjuk hangulatunkhoz élettereinket.

 

A Colour FuturesTM 2019 központi gondolata: Engedd be a fényt!

 

Energikusak vagyunk és készen állunk cselekedni. Olyan tereket hozunk létre, amelyek tükrözik az ébredést és magukban hordoznak egy új, pozitív szellemiségét. Olyan otthonokat teremtünk, ahol gondolatainkat és álmainkat cselekedetekké alakíthatjuk, ahova meghívhatunk másokat, ahova BEENGEDJÜK A FÉNYT!

Az Év Színe színpaletták

Az AkzoNobel színszakértői a 2019-es év színét több különböző palettán keresztül mutatják be, melyek mindegyike tartalmazza a Fűszeres Nektár aranyló árnyalatot. A négy Colour FuturesTM 2019 színpaletta használatával célokkal és lehetőségekkel teli otthonokat teremthetünk. Friss, energikus felületeket hozhatunk létre a Fűszeres Nektár sokoldalú színével, melyet a méz változatos árnyalatai és figyelemre méltó tulajdonságai ihlették - természetes, időtlen és maradandó, oltalmazó, megújuló és gyógyító.

A világ minden tájáról érkező trendelőrejelzések szerint egyre inkább felértékelődik az anyag és a színárnyalat szerepe, látva annak egyre hangsúlyosabb használatát a divatban, az építészetben és a design területén.

 

Meleg semleges színek (A gondolatok tere)

Lágy pasztellek (Az álmok tere)

Intenzív pigmentek (A szeretet tere)

Merészen ragyogóak (A cselekvés tere)

A telhes paletta pálcákon, vagy aki jobban átlátja úgy, annak négyzetek formájában:

A Dulux Év Színe 2019

 

A Fűszeres Nektár árnyalat meleg, borostyánszín tónusú, amely tökéletesen megragadja az „Engedd be a fényt!” koncepciót. Megnyugtató, barátságos vagy akár energetizáló hangulata is lehet, attól függően, hogy milyen színpalettával párosítjuk, milyen fényviszonyok és berendezési tárgyak veszik körbe. Igazán sokoldalú és kortárs, a Dulux Év Színe 2019 jól kiegészíti az élet és a belső terek stílusának széles skáláját, és ideális választás az optimizmus új érzésének tükrözésére.

Nemzetközi, független szakértelem

Az AkzoNobel Globális Esztétikai Központja minden évben összehív egy, a design legkülönbözőbb területeiről érkező nemzetközi szakértőkből és trendfigyelőkből álló csapatot. Együtt vitatják meg, melyek lesznek a következő év fő globális társadalmi és dizájntrendjei, amelyek a fogyasztók szín- és lakberendezési választásait befolyásolni fogják. Ez a folyamat lehetővé teszi számukra a következő év trendjeinek, és azon

belül egy domináns, átívelő hatásnak az azonosítását. Végül meghatározzák a trendekhez kötődő legfontosabb színeket, melyeket otthonainkban is felhasználhatunk különböző hangulatok eléréséhez.

További információk és bővebb leírás a www.dulux.hu weboldalon.

 

Az 2019-es trendeket beazonosító szakértőcsapat vezetője Heleen van Gent - az AkzoNobel Global Aesthetics Center kreatív igazgatója.

AkzoNobel és Dulux

Az Akzo Nobel Coatings Festékgyártó és Kereskedelmi Zrt. Magyarországon bejegyzett holland tulajdonú részvénytársaság. A társaságot 1990. május 1-jén alapította a holland Akzo Coatings International B. V. és a Tiszai Vegyi Kombinát Rt. A nagy múltú, nemzetközi AkzoNobel hosszú távú növekedését, a különböző vállalatok gondos, sikeres integrációjának köszönheti. A legrégebbi vállalatok a Det Holmbladske Selskab (most Sadolin, favédőszerek) Dániában, amelyet 1777-ben alapítottak, a Sikkens (autófestékek) Hollandiában és a Bemberg Németországban, melyeket egyszerre, 1792-ben hoztak létre. Svédországban Alfred Nobel, a világhírű tudós alapított számos virágzó vállalkozást, amelyekből néhány, még ma is fontos része a Társaságnak.

Az AkzoNobel 2008-ban értékesítette gyógyszeripari üzletágát, és megvásárolta az Imperial Chemical Industries PLC (ICI) vállalatot, ezzel tovább erősítette globális vezető szerepét a festékiparban és számos olyan elismert festékmárka került az AkzoNobel portfolióba, mint például a Dulux és a Hammerite.

A Dulux festékmárka több, mint 80 éve, 1931-ben jelent meg a piacon, mint a legelső alkid alapú festék. A márkanév a „DUrable” (tartós) és „LUXury” (luxus) szavakból ered.

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
MAPEI: Gyorspadló a garázsba, műhelybe
Gyorskötésű önterülő aljzatkiegyenlítő és az öntött padló minden előnyös tulajdonságát egyesíti az ipari padlók készítésére kifejlesztett Mapei Ultratop anyaga, amellyel néhány óra alatt elkészíthető a garázs, pince, tároló, mosókonyha vagy a műhely színes, kopásálló és tartós aljzata.


Ötletek
Beépített ablakmélyedés
Kis lakásban érdemes kihasználni az ablakok alatti beugrókat is. Ez az ablakmélyedés 25 cm mély, így kézenfekvő volt, hogy készen kapható fenyőpolcokból legyen a szekrény. Az ajtók szintén fenyőből készültek.


Szerszám-anyag
Méretben világrekorder: kazán a konyhaszekrényben
Sok családot érint a probléma, hogy a kis alapterületű lakásban vagy házban nem tudnak elhelyezni megfelelő kazánt, mert túl nagy helyet foglal el. Ez a modern kondenzációs kazánok terjedését is gátolja, de most megjelent a magyar piacon egy holland cég fejlesztése, amely akár egy konyhaszekrényben is elfér.


Gép- és anyagújdonságok
Szívóerőben verhetetlen
A porszívók kínálatában is egyre nagyobb teret hódítanak a kéziszerszámok. Megjelent a Dyson Root 6, az új fejlesztésű kézporszívó, amelynek szívóereje verhetetlen.
Gép- és anyagújdonságok

Nem kopik ? új, kopásálló parkettalakk


Gép- és anyagújdonságok

Csőradiátorok: forradalmi formák


Fizessen elő a magazinra

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.

ötletmozaik.hu © 2019

minden jog fenntartva
Csináld magad!
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság