Őszi kaktuszkiállítás a Füvészkertben

Hírek

Őszi kaktuszkiállítás a Füvészkertben

50 éves lett a Magyar Kaktuszgyűjtők Egyesülete: ezt az évfordulót egy nagyszabású rendezvénnyel ünneplik meg az ELTE Füvészkertben szeptember 10-12. között. A látogatók két hatalmas sátorban csodálhatják meg a legszebb kaktuszokat, az árnyas lombok alatt pedig növényritkaságokat vásárolhatnak.

Igazi ritkaságok

Az idei rendezvény különlegessége, hogy vegyes és idős gyűjteményeket, kaktuszritkaságokat, szukkulenseket mutatnak be két kiállítási sátorban mintegy 100 m2-en.

A kiállítás egyik sátrában kifejezetten koros gyűjteményi növények kapnak helyet, valamint az MKOE elmúlt 50 évének életéből láthatunk bemutatót. Ebben a kiállítási részben igazi kaktuszmatuzsálemeket mutatnak be, melyek nem egy példánya híres gyűjtők egykori kollekciójából származik.

Mindezek mellett a másik kiállítási sátorban vegyes kaktusz- és pozsgásnövényekben, fán lakó kaktuszokban és broméliafélékben is gyönyörködni lehet.

kaktusz2.jpg

A kiállításon megtartják a gyűjtemények szépségversenyét, ahol az I., II. és III. díjakat, valamint az Anisits-vándorserleget is kiosztják a zsűri bírálása után.

Lehetőség lesz szakmai előadások látogatására, növények vásárlására, de a gyermekekről sem feledkeznek meg, kézműves foglalkoztató várja őket.

  • Időpont: 2021. szeptember 10-12-ig.
  • Nyitva tartás: 9-17 óráig.
  • Helyszín: 1083 Budapest, Illés utca 25.
  • További információ: kaktuszgyujtok.hu

kaktusz1.jpg




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Hírek
A legfontosabb tanács: mindig csak rendszerben!
Egy hőszigetelt családi ház igazi komfortot nyújt a lakók számára, hiszen nyáron egy hűs pihenőhely, télen pedig egy igazi meleg otthon lehet. Ez a jobb energiahatékonyságú állapot azonban nem csupán a mindennapokban érződik meg, hanem az ingatlan értékére is pozitív hatással van.


Hírek
Nyitott gyár program indult a Mapeinél
A mintegy kétórás tárlatvezetésen a világ építőanyag gyártásának élvonalába kaphatnak betekintést az érdeklődők a vállalat sóskúti gyárában. A modern gépek, a betonkémiai- és festéklabor, valamint az építőipari robotika felfedezése élménydús és szemléletformáló programot ígér.


Hírek
Újdonságokkal várja a SPAR a húsvétot
A SPAR Magyarország felkészült a húsvéti ünnepekre: a korábbinál is szélesebb termékkörrel, újdonságokkal, egyes üzletek esetében meghosszabbított nyitvatartással, illetve a SPAR online shop minden kényelmével várja vevőit országszerte.


Hírek
Fotókon az idei Heimtextil textilipari vásár
2400 kiállító 120 országból: ez az idei Heimtextil mérlege. A frankfurti szakvásár 2023-ban is nagy siker volt.
















Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság