hirdetés



Nőtt a barkácsolási kedv: rekordforgalom a Praktikernél

Hírek

Nőtt a barkácsolási kedv: rekordforgalom a Praktikernél

Magyarországi történetének legjobb évét zárta a Praktiker 2019-ben, és annak ellenére, hogy a koronavírus járvány átrendezte az idei trendeket, a lakosság körében egyértelműen nőtt a barkácsolási kedv.

Legeredményesebb év

Nettó 67,88 milliárd forintos árbevételt ért el a Praktiker 2019-ben, az előző évi 57,1 milliárddal szemben, ez mintegy 18 százalékos bővülést jelent 2018-hoz képest. Jelenleg 20 áruházzal rendelkeznek Magyarországon, mintegy 130 ezer négyzetméternyi értékesítési területet működtetnek, s csaknem 1600 embernek adnak munkát. Az 1998-as hazai piacra lépés óta a 2019-es volt a legeredményesebb üzleti év számukra.

Valamennyi termékkategóriában szép eredményeket könyvelhettünk el a tavalyi üzleti évben. A legjelentősebb árbevételt a szaniter, a kert, az építőanyag és a hidegburkolás kategóriák generálták. Fejlődési ütem tekintetében pedig a meleg- és hidegburkolás kategóriák emelkedtek ki, de az építőanyag, építőelemek, a kert és a vasáru kategóriák is jelentős fejlődést mutattak” – mondta Karl-Heinz Keth, a Praktiker Kft. ügyvezető igazgatója.

Rekordforgalom_a_Praktikernel.jpg

Természetbarát, innovatív cikkek

Hozzátette: a Praktiker vásárlói egyre inkább előtérbe helyezik a közép és magasabb árfekvésű, minőségi termékeket, ezért egyre több hangsúlyt helyeznek erre a szegmensre. Tavaly megkezdődött a beltéri és kültéri növények kínálatának bővítése is. Az otthonszépítés iránt érdeklődő magánvásárlók és a lakberendezők kedvéért az év folyamán folyamatosan megújuló, trendi lakásdekorációs elemekkel is színesedett a klasszikus barkácskínálat. Törekednek arra, hogy természetbarát, innovatív cikkeket is beemeljen a kínálatába, mint például az okos otthon termékkör, amely segít az energiafogyasztás optimalizálásában.

A webshopban jelenleg több mint 30 ezer féle árucikk vásárolható meg házhozszállítással. Tavaly többek között a felújításhoz és az építkezéshez használt építőipari termékek, a bútor, a szaniter bútor és a fürdőszoba kellékek, illetve a világításhoz kapcsolódó termékek fogytak leginkább a webshopban, de jól teljesítettek a kerti bútorok, illetve a szabadidő eltöltéséhez használt összes termék is.

A világjárvány hatása

A pandémia jelentősen befolyásolta a 2020-as forgalmunkat, módosítani voltunk kénytelenek az üzleti terveinket is. Bár munkavállalót nem kellett elbocsátanunk a vírushelyzet miatt, s a 2017-ben megkezdett áruház felújítási programunkat is folytatni fogjuk Budapesten, a forgalmunkat negatívan befolyásolta a márciusi és áprilisi kijárási korlátozás annak ellenére, hogy az otthonmaradás időszakában egyértelműen megnőtt a barkácsolási, az otthon- és kertszépítési, renoválási kedv. Távolságtartás mellett, de sorok alakultak ki az áruházakban ebben az időszakban. Mivel a nagy többség otthon ragadt és a szakemberek jelentős része nem vállalt munkát, mindenki maga igyekezett ezeket a munkálatokat elvégezni, legyen szó festésről, kisebb felújításokról, kertrendezésről” – tette hozzá Karl-Heinz Keth. – „Gyorsan és jól reagáltunk a kialakult helyzetre, illetve a rövidített nyitvatartásra. Kitűnő munkát végeztek kollégáim, s abban bízunk, hogy nem lesz második hullám, így vissza tudunk térni a járvány előtti időszakban tapasztalt dinamikus fejlődéshez.




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Hírek
Modernizálja áruházait a Praktiker
Eredményes évet zárt a 20 áruházat működtető Praktiker. A barkácslánc tovább folytatja áruházainak modernizálását.


Gép- és anyagújdonságok
Már 15 éve várja a lakberendezés szerelmeseit a budaörsi kika
Másfél évtizedes fennállását ünnepli a kika budaörsi áruháza.


Ötletek
7 dolog, amiért megéri a fulfillment mellett dönteni
A webáruházak üzemeltetésének mindig fontos kérdése, hogy milyen tevékenységeket hagyjunk saját hatáskörben és miket szervezzünk ki. Mik azok a folyamatok, amik felett teljes kontrollt szeretnénk tartani és mik azok, amit megbízható partnerre ruháznánk át. Hol van saját munkabírásunk határa, meddig költséghatékony adott tevékenységet magunknak elvégezni?


Szerszám-anyag
Sikeres a magyar Praktiker
A válság évei után a tavalyi évet már nyereséggel zárta a magyar Praktiker. Ez – vagyis a fokozódó vásárlói aktivitás – a záloga annak, hogy a magyar befektetők tulajdonába került barkácsáruházlánc a jövőben is a vásárlók megelégedésére végezheti tevékenységét.










Gép- és anyagújdonságok

Fordulatot ígér az új CSOK

hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság