hirdetésGarázskapu: szolgál és véd

Szerszám-anyag

Garázskapu: szolgál és véd

Ma már egy garázskapunak amellett, hogy illeszkednie kell otthonunkhoz, számos kényelmi, balesetvédelmi és biztonsági szolgáltatást is kínálnia kell.

Mindenhol jó, de a legjobb otthon – szól a mondás, hiszen otthonára mindenki a biztonság és a nyugalom szigeteként tekint. Ám ez az idilli hangulat meg tud változni, ha baleset történik, esetleg műszaki hiba vagy illetéktelen behatolás miatt valamely vagyontárgyunkban jelentős kár keletkezik. Sokan nem gondolnak a garázskapura, mint veszélyforrásra, pedig az – biztonsági szempontból – otthonunk egyik gyenge pontja lehet. Az évtizedek óta garázskapukat és bejárati ajtókat gyártó és forgalmazó Hörmann cég azonban úgy véli, hogy egy jól megválasztott és beszerelt kapu mindezeket a problémákat kiküszöböli, ha figyelembe veszünk néhány alapszabályt.

Garázskapu: a családunk őre

Sokszor hallható olyan rémtörténet, ahol garázskapu csípte be egy kisgyermek kezét, esetleg műszaki hiba miatt ráesett az alatta álló autóra vagy biciklire. Magunk és a családunk biztonsága a legfontosabb, amelyet garázskapu vásárlása, lecserélése esetén is szem előtt kell tartanunk. Hogy szekcionált vagy billenő garázskaput vásárolunk-e, az ebből a szempontból mindegy, mindkét típusból találunk olyat, amely minden biztonsági szempontnak megfelel. A következők meglétére azonban mindenképpen ügyeljünk vásárláskor:

- lekapcsoló automatika

- ujjbecsípődés elleni védelem

- rugótörés-biztosítás, amely garantálja, hogy a kapu egy esetleges rugótörés esetén sem zuhanhat le

- biztosított sínvezetés

- kézbe simuló fogantyú, hogy a kisgyermekek véletlenül se tudjanak ráállni, vagy ne akadjanak el bennük

A legtöbb balesetet kétféleképpen lehet elkerülni: kellő figyelemmel, és azzal, hogy olyan eszközökkel vesszük körül magunkat, amelyek biztonságosak. Számos Hörmann szabadalom és biztonsági megoldás segít  megakadályozni az ilyen balesetek megtörténtét. Vásárlás előtt mindenképpen kérjük ki szakemberek véleményét – mondja Szujó László, a cég ügyvezető igazgatója.

Garázskapu: az otthonunk őre

Jó pár évvel ezelőtt, ha egy betörő egyszerű feszítővassal esett neki egy garázskapunak, könnyen sikerrel járhatott. Azóta azonban néhány technikai újításnak köszönhetően a garázskapu akár a ház egyik legbiztonságosabb pontja lehet.

Az egyik az úgynevezett feltolás elleni védelem, a másik a kódolt távirányító-rendszer használata. Az előbbi azzal segít, hogy a kapu leeresztésének pillanatában automatikusan reteszeli a kaput, így nem emelhető az fel. Ez a megoldás áramszünet esetén is működik, így az áramot kikapcsolva sem juthatnak be illetéktelenek garázsunkba.

A másik tényező a modern távirányító. Ma már olyan is van köztük a piacon, amely 128 bites, banki titkosításnak felel meg, így a rádiós jel ellopása szinte lehetetlen.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Esztétikus és tűzbiztos hő- és hangszigetelés a teremgarázs mennyezetén
A közelmúltban készült el a képeken látható födém hőszigetelése néhány ezer m2 felületen egy miskolci társasház teremgarázsában.


Ötletek
Kosárpalánk, focikapu, homokozó
Egy teljesen kiszáradt gyümölcsfát használt fel a kosárpalánk állványául Kerekes Fülöp (Pomáz).


Ötletek
Hó és avar ellen: tolókapu-takarító
A kerítés és az élősövény közt mozog Pogonyi József tolókapuja, és mivel kicsi a távolság köztük, a sín takarítása nehézségekbe ütközött. Eddig. 


Szerszám-anyag
A garázskapu az internetre költözik
A Hörmann új rendszerével okostelefonunk válik a garázs- és kertkapu, valamint a bejárati ajtó és a kültéri világítás távirányítójává.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

hirdetés
ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság