Medencevíz-melegítés egyszerűen

Kert-balkon

Medencevíz-melegítés egyszerűen

Akár kánikula van, akár hűvös a nyár, egy biztos: éjszaka lehűl a levegő és ennek megfelelően a kerti medence vize is hidegebb lesz a kívánatosnál. Tóth Antal Mezőtúron egyszerű megoldást talált a problémára.

A víz melegítése egy tábla fém hullámlemezzel történik: Antal ezt matt feketére fújta, két bak segítségével a vízszinttől kicsit megemelte a hátsó részét és úgy rögzítette, tehát az elejéről simán a medencébe folyik a víz. A medence tisztításához amúgy is szokásos (vagy legalábbis szükséges) szűrős keringető szivattyú nyomócsövébe pedig beletoldott egy régebbi gégecsövet, és azt ráfogatta a hullámlemezre keresztbe, majd a hullámlemez mélyedéseinél nyílásokat vágott a csőre, a végét pedig (ugyanúgy, mint a medence visszatápláló csonkját) ledugózta. Így aztán a szűrt víz a napon folyamatosan melegedő hullámlemezen át jut vissza a medencébe, melegebben.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Slagtartó gubanc nélkül, fillérekből
A nyári kertek egyik leggyakoribb, nem túl szép látványa a kerti csapok mellett heverő, összegubancolódott locsolócső-kígyók tömkelege. Nem kell azonban kiegyeznünk ezzel!


Kert-balkon
Vízmelegítés egyszerűen: napkollektor házilag
A kerti medencében örömmel pancsol gyerek és felnőtt egyaránt. Olykor azonban nem elég a fürdővíz természetes melegedése, a szokásos energiahordozók pedig drágulnak: kézenfekvő a napenergia kihasználása, ami egyrészt környezetbarát, másrészt az ilyen rendszerhez csak egyszeri befektetés szükséges: fenntartásának költsége minimális.


Kert-balkon
Falikút az erkélyen
Ráadásul nem is akármilyen falikút: a virágok öntözéséhez legmegfelelőbb folyadék – esővíz folyik belőle.


Szerszám-anyag
Hogyan varázsolhatod otthonod még izgalmasabbá egy kis mozaikkal?
A lakásépítéseknél és a lakások felújításánál egyre divatosabbak a mozaikkal burkolt felületek. 
Gép- és anyagújdonságok

Lejtésképzés vízszintes födémnél


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság