Medencevíz-melegítés egyszerűen

Kert-balkon

Medencevíz-melegítés egyszerűen

Akár kánikula van, akár hűvös a nyár, egy biztos: éjszaka lehűl a levegő és ennek megfelelően a kerti medence vize is hidegebb lesz a kívánatosnál. Tóth Antal Mezőtúron egyszerű megoldást talált a problémára.

A víz melegítése egy tábla fém hullámlemezzel történik: Antal ezt matt feketére fújta, két bak segítségével a vízszinttől kicsit megemelte a hátsó részét és úgy rögzítette, tehát az elejéről simán a medencébe folyik a víz. A medence tisztításához amúgy is szokásos (vagy legalábbis szükséges) szűrős keringető szivattyú nyomócsövébe pedig beletoldott egy régebbi gégecsövet, és azt ráfogatta a hullámlemezre keresztbe, majd a hullámlemez mélyedéseinél nyílásokat vágott a csőre, a végét pedig (ugyanúgy, mint a medence visszatápláló csonkját) ledugózta. Így aztán a szűrt víz a napon folyamatosan melegedő hullámlemezen át jut vissza a medencébe, melegebben.

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Spóroljunk a melegvízzel
A melegvíz elállításhoz modern bojlert használjunk. Ebben az esetben ugyanis akár 35% energiát takaríthatunk meg! A bojlerek víz melegítésére tervezett berendezések, amelyek nemcsak melegítik hanem – az átfolyó vízmelegítőkkel ellentétben – tárolják is a vizet.


Gép- és anyagújdonságok
Vízszigetelés a Mapei-től
Előzze meg a bajt és védje teraszát Mapelastic vízszigeteléssel. Spóroljon pénzt, időt és energiát.


Szerszám-anyag
Hogyan varázsolhatod otthonod még izgalmasabbá egy kis mozaikkal?
A lakásépítéseknél és a lakások felújításánál egyre divatosabbak a mozaikkal burkolt felületek. 


Gép- és anyagújdonságok
Kertünk legnagyobb ellensége az aszály
A megfelelő vízmegőrzés azonban megoldást nyújt.


Kert-balkon

Falikút az erkélyen
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság