hirdetésTanulóasztal s. k.

Gyerkőc

Tanulóasztal s. k.

Szüksége volt egy íróasztalra Németh Kristófnak Pécsett, mert gimnáziumba jár, és eddig nem volt saját íróasztala, a szüleiét használta.

Több üzletben is körülnéztek, de a kínálat egyik darabja sem tetszett igazán, ráadásul drágák is voltak. Ezért Kristóf, aki egyébként gyakran barkácsol, úgy döntött, készít egyet magának. A munka során új funkciót nyert egy régi láda is.

Felhasznált anyagok: fenyődeszka, rétegelt lemez, lapostipli, tungolaj, facsavar (5×50, 4×40, 4×30), mattfekete sprayfesték, Gorilla Glue faragasztó, csiszolópapír.

Szerszámok: vastagoló gyalu, kézigyalu, asztali körfűrész, lapostiplimaró (lamellózó) gép, szalagcsiszoló, excentercsiszoló, fúrócsavarozó, gérvágó fűrész, pillanatszorítók

Lépésről lépésre

 

1. Az íróasztal szekrényrésze egy régi vegyvédelmi ládából készült (gázálarcokat tároltak benne a '980-as években).

 

2. Kristóf először szalagcsiszolóval lecsiszolta kívül-belül, majd csiszolás után tungolajjal kezelte le. A belsejét is lekente.

 

3. Az asztal lapja 25 mm vastag fenyődeszka, amelyet Kristóf méretre vágás után lapostiplivel táblásított, gyalult, majd csiszolt.

 

4.  Az asztallapot is tungolajjal kezelte – ez egy hagyományosan hajódeszkák felületkezelésére használt, igen apró részecske-méretű natúr faolaj.

 

5. Amíg az asztallap száradt, azalatt rozsdátlanította a láda pántjait és a zárakat, végül sprayfestékkel mattfeketére festette őket.

 

6. Ezután rögzítette az asztallapot és ládát, illetve a lábakat, végül a 8 mm vastag rétegelt lemezből készített polcok is a helyükre kerültek.

 

7. És íme a kész íróasztal, amin nagyszerűen megy a tanulás!
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Formatervezett asztal kicsiknek és nagyoknak
Most derült ki, hogy a tanulóasztal a gyerekszobában hiányos, tönkrement, esetleg egyszerűen „kinőtték” vagy belakták, és már nem fér el rajta a számítógép? Nos, a megoldás egyszerű: készítsük el gyorsan, egyszerűen, saját kezűleg ezt a író- vagy gépasztalt.


Ötletek
Létrapolc íróasztallal
Aki egyetemista, nem mindig dúskál a pénzben, ötletekben viszont nincs hiány. Márpedig a funkcionális, használható bútorokhoz sokszor egy ötlet is hozzásegíthet bennünket.


Gyerkőc
Székek szuperhősöknek
A tanulás is jobban megy, ha a gyerek tudja, hogy szuperképessége van hozzá. Ajándékozzunk neki önbizalmat!


Ötletek
Asztal és tárolószék
Famaradékból készített ragasztással íróasztalt kedvesének Horváth Róbert Érden – és hozzá olyan ülőalkalmatosságot, amely tárolóként is használható.
Otthon-bútor

Iroda a lakásban


Otthon-bútor

Ládalábú íróasztal


Otthon-bútor

Gardrób helyett bunki


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság