Támad a parlagfű: így védekezz ellene

csináld magad

Támad a parlagfű: így védekezz ellene

A parlagfű irtása az allergiások és a növénytermelők számára is nagyon fontos. Ha nem végezzük el a parlagfűmentesítést a hozzánk tartozó földterületen, súlyos büntetésre számíthatunk. Nézzük, hogyan védekezhetünk ellene!

Hosszú, kitartó munkával szabadulhatunk meg tőle

A parlagfűtől nem könnyű megszabadulni, egyetlen tő több ezer magot termel és ezek akár 30-40 évig is csíraképesek maradhatnak. Folyamatosan, kitartóan védekezni kell ellene, hogy tartós eredményt érhessünk el. A legfontosabb, hogy még azelőtt kezdjük ezt el, hogy a növény virágba borul és pollent szór.

Irtására a kézi gyomlálás és a kapálás a leghatékonyabb módszer. Arra ügyeljünk, hogy kesztyűben végezzük a munkát, ugyanis a növény minden része allergizáló hatású.

ragweed-219747_1280.jpg

Ezenkívül védekezhetünk a parlagfű ellen kaszálással és legeltetéssel is. Amint tömegesen kihajtanak, a talajhoz minél közelebb kaszáljuk le, így a legkisebb az esély arra, hogy újra kihajtanak. Ennek ellenére azért mégis lehetnek oldalhajtásai, így érdemes a kaszálást később újra elvégezni.

Bevethetünk gyomirtó szereket is a parlagfű ellen. Akkor a leghatékonyabb az irtás, amikor a növény már kilevelesedett, de nem érte még el a tíz centiméter magasságot.

Forrás: Nébih
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Wellness festékcsalád
A Caparol kifejlesztette a wellness festékcsaládot, a festékek új generációját, hogy az Önök otthonában is megvesse a lábát az egészséges lakóklíma. Három festék, amelyek egymással is kombinálhatóak és érezhetően frissebb lesz otthona levegője, nem lesz otthon is szmog!


Gép- és anyagújdonságok
Figyeljünk oda a parlagfűre!
Kertes házban él? Akár 5 milliós büntetésre is számíthat, ha ezt elmulasztja.


csináld magad
Hatékony tippek gyomirtáshoz
A gyomok számtalan kertész életét nehezítik meg. Szívós, alattomos növényekről van szó, amelyek igencsak elronthatják kertünk összképét. Hogy hatékonyan vedd fel velük a küzdelmet, fogadd meg a következő tanácsokat!
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság