Hatékony tippek gyomirtáshoz

csináld magad

Hatékony tippek gyomirtáshoz

A gyomok számtalan kertész életét nehezítik meg. Szívós, alattomos növényekről van szó, amelyek igencsak elronthatják kertünk összképét. Hogy hatékonyan vedd fel velük a küzdelmet, fogadd meg a következő tanácsokat!

Reggel végezzük az irtást

Ha a lehető leghatékonyabban szeretnénk eltávolítani a gyomokat, tegyük meg akkor, amikor még kissé nedves a talaj, így könnyebben kijönnek gyökerestől. Erre a legjobb időszak a reggel. Nyáron a hőség miatt nappal egyébként is nehezebben menne a munka.

Vedd rá a kicsiket

Ha gyermekeid vannak, akár egy izgalmas családi programot is kerekíthetsz a gyomirtásból. Mutasd meg a kicsiknek, melyek a hasznos növények és melyek azok a gyomok, amelyeket mindenképp ki kell iratani. Sok kis segítő kézzel a munka is gyorsabban megy.

A gyökerét távolítsd el

A gyomnövényeket csak úgy lehet hatékonyan kiirtani, ha a gyökerekkel együtt távolítjuk el őket. Ha csak a tetejüket csipkedjük le, akkor hamarosan újra kihajtanak.

dandelion-729693_1920.jpg

Vess be házi praktikákat

Mielőtt drasztikus megoldáshoz folyamodnál és gyomirtószert szereznél be, próbálj ki néhány házi praktikát. Jó megoldás lehet, ha a nemkívánatos növényeket sós-vizes oldattal locsolod le, de a nagy koncentrációjú ecet is segíthet, vagy szórj egy adag szódabikarbónát rájuk.

Talajtakarás

A virágoskertet érdemes mulccsal felszórni. Amellett, hogy jól tartja a nedvességet, a gyomok sem fognak közötte kinőni. Jó szolgálatot tehetnek továbbá a talajtakaró növények, például az árnylevelű lángvirág vagy a pázsitviola, amelyek gyönyörű virágos szőnyeget alkotva gátolják meg a gyomok kinövését.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
csináld magad
Igazi csodaszer: ismerd meg a bazsalikom jótékony hatásait
A bazsalikom az ízletes olasz ételek egyik fontos összetevője, ám nem csak a különleges aromája miatt érdemes fogyasztani, hanem jótékony hatásai miatt is. Nézzük, melyek ezek!


csináld magad
5 hasznos tipp otthoni festéshez, mázoláshoz
Ebben a szép, tavaszi időben kedvet kaptál ahhoz, hogy megújítsd kültéri fabútoraidat, vagy esetleg otthonod falait szeretnéd újrafesteni? Vágj bele bátran! Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet és tanácsot az otthoni festéshez, mázoláshoz!


csináld magad
DIY hangulatvilágítás az erkélyre
Májusban már jól esik sokáig kint ücsörögni az erkélyen. A kellemes, már-már nyárias szellő mellett tovább fokozhatja a hangulatot egy-egy pislákoló mécses. Cikkünkben most mutatunk egy ötletet arra, hogyan készíthetsz te magad hangulatvilágítást.


csináld magad
Természetes megoldások vakond ellen
A vakond kellemetlen vendégnek számít a kertekben: túrásaival nemcsak az összképen ront, hanem a növények gyökereit is tönkreteszi, így azok elpusztulnak. Mivel védett állatról van szó, tilos bántani, semmiképp ne használj olyan eszközöket, amelyek árthatnak neki, de szerencsére létezik néhány humánus módszer a távoltartásukra. Vásárolhatsz bolti vakondriasztót, de jól bevált házi praktikákat is bevethetsz ellenük.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság