Esztétikus és tűzbiztos hő- és hangszigetelés a teremgarázs mennyezetén

Gép- és anyagújdonságok

Esztétikus és tűzbiztos hő- és hangszigetelés a teremgarázs mennyezetén

A közelmúltban készült el a képeken látható födém hőszigetelése néhány ezer m2 felületen egy miskolci társasház teremgarázsában.

A kivitelezést végző szakemberek egyöntetű véleménye szerint a gyors és egyszerű kivitelezést, valamint az esztétikus megjelenést a Knauf Insulation  CLT C1 terméke biztosította.


- Egyrészt csak ragasztással rögzítették a mennyezeten (a födémen glettvassal elhúzva) átlag 2 kg/m2 ragasztóigénnyel. Nincs fúrás, dübelezés.
- Másrészt a gépészet direkt függesztései, a csövek, a légtechnikai egységek közé és köré is könnyedén illeszthető, és pontosan méretre igazítható anyag.
- Nem utolsósorban pedig a fózolt élek és a C1 (speciális látszó oldali bevonat) egyenletes és szép felületet biztosítanak, tökéletesen eltakarva az az esetleges egyenetlenségeket, síkpontossági hibákat a fogadó felületen.

A Knauf Insulation 2018 első félévében fogja piacra vezetni a CLT C1 Thermal jelű anyagot, annak elődjéhez képest jobb hőszigetelési mutatóval.   

λD = 0,037 [W/mK]

Ragasztásához ajánlják a szintén A1 tűzvédelmi minősítésű Knauf Insulation Thermo ragasztót.

Bővebb információ: knaufinsulation.hu

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Utólagos hangszigetelés
Szigetelje lakása hangszigetelését laminált tapétával. Olyan lakásokban, ahol az áthallás komoly gond, de a védekezésre kevés hely van, ott mindent megold a Halltex panel. Minden Halltex tapétázott panel 12 milliméter vastag, és önállóan alkalmazható.


Gép- és anyagújdonságok
Szigeteléssel csökkenthetjük a legjobban széndioxid-lábnyomunkat
Knauf Insulation: egymillió tonna széndioxid kibocsátását kerülhetnénk el szigeteléssel.


Kert-balkon
Hőszigetelés futónövénnyel
Nem csak szépek, hanem rendkívül hasznosak is. Sokan ellenzik, de egyre többen kedvelik a homlokzatokat borító futónövényeket. Ma már bizonyított tény, hogy több a hasznuk, mint amennyi kellemetlenséget okoznak, ha egyáltalán okoznak ilyeneket. Ősszel és tavasszal ültethetők.


Gép- és anyagújdonságok
Hosszútávú megoldás fűtésszámlák ellen
Ha Önnek is elege van már abból, hogy egy zsák pénzt dob ki a fűtésre úgy, hogy közben se melege, se komfortérzete nincs, akkor döntsön a hőszigetelés mellett. Hatékony hőszigeteléssel nem csak télen jár jól! Nyáron a hőszigetelés megakadályozza a lakótér túlmelegedését is. 


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság