Kellő páratartalom = élhető otthon

Gép- és anyagújdonságok

Kellő páratartalom = élhető otthon

Sokszor használjuk a kifejezést: „Szegény pára!” Ez nem igaz viszont az otthonunk levegőjében felhalmozódó felesleges nedvességre, ami sok háztartásban okoz gondot. 12 liter víz: ennyit „termel” naponta egy átlagos család a főzés, mosás, fűtés, fürdés során.

Hogyan tudunk megszabadulni a magyar háztartások nagy részénél gondot okozó magas páratartalomtól, ami az esetleges egészségi ártalmak mellett károsíthatja a falakat (penészedés, vakolat mállása), a levegőt dohossá, a ruhaneműt pedig nyirkos tapintásúvá teheti?

Az asztmában szenvedő gyermekeknél légzési nehézségeket, fulladást idézhet elő a levegő magas páratartalma, de még az egészséges embereknél is asztmatikus tüneteket válthat ki.

A páradús környezetben fokozódik a poratka megjelenésének esélye, a penész kialakulása, ezek erősíthetik az ilyen jellegű allergiás tüneteket is. Az ember reakcióideje csökken, s a bőrének is kellemetlen, nyirkos tapintása lesz.

A Ceresit STOP Pára magába szívja a levegőben lévő felesleges páramennyiséget és ez által a helyiség páratartalmát az optimális szintre csökkenti, így nyújtva megoldást az említett problémákra. Más párátlanító berendezésekkel ellentétben nem szárítja túl a levegőt, így használatával a túl száraz levegő által kiváltott problémák is elkerülhetők.

Használata egyszerű és gazdaságos. Nem kell hozzá elektromos áram, éppen ezért bárhol üzemeltethető. A Ceresit STOP Pára páramentesítő készülék nemcsak a párával veszi fel a harcot, de a szagok intenzitását is csökkenti. A páragyűjtő tabletta különlegesen erős nedvszívó képességű aktív kristályokból áll, amelyek biztosítják a tabletta hatékony működését. Ezek a kristályok magukba szívják a levegő felesleges nedvességtartalmát, ami sóoldat formájában kicsapódik a készülék tartályában. A keletkező kék színű oldatot a lefolyóba kell önteni. Egy ilyen páragyűjtő tabletta kb. 2 hónapig elegendő, ez persze függ a szoba hőmérsékletétől, a relatív páratartalom nagyságától, és hogy mennyire huzatos helyre tesszük a készüléket.

<pA Ceresit STOP Pára a páramentesítés egyszerű és biztonságos módját kínálja mindazoknak, akik nem szeretnének erre a célra irreálisan nagy összeget költeni, mégis biztonságban szeretnék tudni családjukat és tulajdonukat a magas páratartalom káros hatásaitól. A Ceresit STOP Pára a lakás minden helyiségében használható – a pincében is –, de hasznos lehet a hétvégi házban vagy a téli időszakra lezárt nyaralóban. Az élhetőbb otthoni légkör kialakításában a páramentesítő készüléknek a megelőzésben, míg a magas páratartalom következtében kialakuló penészfoltok eltüntetésében a penészeltávolító szereknek, például a Ceresit STOP Penész szernek van szerepe. Ez utóbbit csak a penészfoltra kell fújni, és kb. 10 perc után száraz ruhával letörölni.

A szekrényeket, fiókokat páragyűjtő illatpárna segít frissen és illatosan tartani. A szokásos illatosító párnákhoz képest a STOP Pára 2in1 párnák a dohos levegőt okozó párát is összegyűjtik a kis terekben.

További tippek otthonra: a téli időszakban a Ceresit STOP Baktérium általános fertőtlenítő spray használatával hatékonyan távolíthatjuk el a baktériumokat, gombákat és vírusokat a levegőből, a különböző tárgyak fertőzött felületéről, de akár a gépkocsink légkondicionáló rendszerét is kitisztíthatjuk vele.

További információk az élhetőbb otthoni légkörért: //www.stoppara.hu és www.ceresitstopsystem.hu

(SZPONZORÁLT CIKK)

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Az őszi-téli penészesedés kivédhető!
Az ősz és tél kedves a penész megjelenésének. Nem kell azonban belenyugodnunk, van megoldás!


Otthon-bútor
Bántja a szemét a penész?
A MAPEI kifejlesztette Önnek a tökéletes megoldást a falon megjelenő penész ellen. A Silancolor Plusz Rendszer ideális és tartós védelmet nyújt a konyhák és fürdőszobák penészedése ellen.


Gép- és anyagújdonságok
Az otthonodban ne a víz legyen az úr!
A víz nem csak áradásként tud jelentős károkat okozni, hanem úgy is, hogy apránként, szinte észrevétlenül szivárog be otthonunkba.


Szerszám-anyag
Pára-para: ügyeljünk ablakainkra a téli hidegben!
Az ablakok párásodása különösen a téli időszakban okoz sokak számára kellemetlenséget. Pedig van ellene megoldás.


Gép- és anyagújdonságok

Hanno Penészölő folyadék


Gép- és anyagújdonságok

MAPEI Penészgátló


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság