Hát ez óriási...

Gép- és anyagújdonságok

Hát ez óriási...

Géza, és felesége, Judit, elhatározták, hogy belevágnak a lakásfelújításba. Ez sok utánajárással és tervezéssel járt, de egyáltalán nem bánták. Nagyon élvezték, hogy tájékozódhatnak az új trendek felől, hiszen a 20 éves lakásbelső már-már elavultnak számított.

Szívesen vették hát nyakukba időről időre a szaküzleteket, hogy gyönyörködjenek a termékkínálatban. Természetesen nem csak az időtöltés kedvéért nézelődtek. Gyűjtötték az információkat, keresték a “megfelelőt” mindenből: új fürdőkádat, fürdőszobabútort, járólapot a konyhába és a fürdőbe.

Leginkább az utóbbi adta fel számukra a leckét, hiszen szebbnél szebb járólapokat láttak, és egyszerűen nem tudtak dűlőre jutni, hogy melyik legyen a befutó.

Géza egy ilyen nézelődés alkalmával rácsodálkozott egy óriásinak tűnő kiállított járólapra. Nem akarta elhinni, hogy létezik ekkora lap, de a termékinformációk azt mutatták, hogy jobb, ha hisz a szemének. A lap gyönyörű volt, pont olyan, amilyet szerettek volna, Juditnak is nagyon megtetszett.

Az áruház eladója - látva, hogy hosszú ideje az “óriás” előtt tanakodnak - odament hozzájuk, és udvariasan érdeklődött a szándékaikat illetően. Amikor meggyőződött róla, hogy a pár kezdi komolyan gondolni azt, hogy a hatalmas lappal burkoltassák le otthonukat, udvariasan magával hívta őket. A kezükbe adott egy katalógust, amely óriási méretű lapokkal burkolt padlók képeivel volt tele. Némelyik kép láttán a lélegzetük is elakadt a gyönyörű, egybefüggőnek tűnő felületek látták. Nem is haboztak tovább, eldöntötték, hogy a tetszetős óriási lapot választják a konyhába, egy másik óriási méretű lapot pedig a fürdőbe. Elégedetten tértek haza.

Nem volt más hátra, mint felhívni Géza gyermekkori barátját, Miklóst, aki burkolóként dolgozott. Az évtizedek óta tartó barátság miatt fel sem merült, hogy mással végeztessék el a munkát. Másnap reggelre megbeszéltek egy találkozót Miklóssal a szaküzletbe, ahol a burkolatot kiválasztották, mert meg akarták neki mutatni a választott lapokat. Amikor Miklós meglátta a nagy méretű járólapokat, szinte elborzadt:

“Ezzel a lappal akarjátok leburkoltatni a ti kicsi, néhány négyzetméteres fürdőszobátokat?” - kérdezte döbbenten. “Belegondoltatok, hogy hogy fog kinézni? A nagy lapok optikailag kisebbnek mutatják a teret. A fürdőszobátok úgy fog kinézni, mint egy mini jakuzzi, ha ekkora lappal lesz leburkolva!”

A másik, konyhába szánt lapot látva ismét a szívéhez kapott: “Ez a lap gyönyörű ugyan, de a konyhátok sem nagy, aki belép oda, azt hiszi majd, hogy egy elfuserált előtérben toporog, és nem érti majd, mit keres ott mosogató és tűzhely… Hallgassatok rám, a ti helyiségeitek alkalmatlanok arra, hogy ekkora méretű lapokkal történjen a burkolásuk!”

Géza és Judit szabadkoztak, próbáltak hivatkozni a látott katalógusra, meg is akarták mutatni a képeket Miklósnak, de ő látni sem akarta őket. Nemes egyszerűséggel elzárkózott a dolog elől, és mindent megtett, hogy meggyőzze barátját a maga igazáról.

Végül nem maradtak semmiben, az üzlet előtt elbúcsúztak egymástól. Géza és Judit némán ültek az autóban hazafelé. Mindketten azt latolgatták, vajon igaza lehet-e Miklósnak. “De hiszen te is láttad a képeket!”- mondta Judit Gézának. “Egyszerűen nem tudom elfogadni, amit Miklós mond.” Géza csak az orrát lógatta csendben. Nem tudta, mi tévő legyen. Az óriási lapok nagyon tetszettek neki, Miklós viszont a barátja. Mit fog szólni, ha nem hallgatnak rá, érvei ellenére mégis az óriási lapot választják?

Ha kíváncsi a történet folytatására, hogy Gézák kitartottak-e döntésük mellett vagy sem, és óriásokat vásároltak-e vagy sem, akkor látogassa meg a www.mapei.com/hu/hu/e-book-lista/oriaslap-ebook honlapot!

Ha Ön is azon tanakodik, hogy óriás lapot válasszon-e a felújításához, építkezéséhez, akkor ne hagyja ki a Burkoljon óriásokkal! c. lakossági kiadványt, mely után nem lesznek kérdései, kétségei! Itt tudja letölteni: www.mapei.com/hu/hu/e-book-lista/oriaslap-ebook

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
LED-re váltott az IKEA
Az IKEA 2015 szeptemberétől a teljes világítási termékválasztékát LED-esre cserélte. A LED olyan fényforrás, amely működéséhez 85%-kal kevesebb energiát igényel, mint a hagyományos izzók, és élettartama akár a 20 évet is eléri.


Ötletek
Ötletek csúszás ellen
A ház körüli járdák téli sózását kiváltó ötletet küldött be Dr. Daróczi Etelka Pátyról, ami kedves kiegészítője lehet a hamuzásnak, fűrészporozásnak.


Otthon-bútor
Csempézés saját kezűleg
Csempézésre mindig szükség lesz, így most megmutatjuk, hogyan tehetjük otthonunkat egy csapásra szebbé, komfortosabbá. Tudniillik a csempe az egyik legtartósabb fedőanyag. A könnyen tisztántartható burkolatot magunk is gond nélkül felrakhatjuk.


Kert-balkon
Félkör alakú előtető
Egyik barátja kérte meg a tiszavárkonyi Sziliczei Zoltánt, hogy a teraszuk fölé készítsen előtetőt. Elmondta, mit szeretne, Zoltán pedig megtervezte és elkészítette.
Otthon-bútor

Egy bútor új élete


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság