Flitteres mesevár

Ötletek

Flitteres mesevár

Hozzávetőleg 2600 flittert, 3200 gombostűt és 1200 gyöngyöt használt fel Hollenczerné Balogh Ilona a 40 cm átmérőjű, 4 cm vastag hungarocell félkörre tűzött mesevár elkészítéséhez.

Domború antracit flitterrel és tányéros aranyszínű flitterrel dolgozott, utóbbihoz arany gyöngyöt is használt. A kontúrt fekete gyönggyel készítette. Sokan ismerik ezt a technikát, de általában karácsonyi gömbök készítésére használják, gyarmati olvasónk azonban azt szerette volna bemutatni, hogy milyen sok lehetőség rejlik még benne.
Az elemek előkészítése 14 órát vett igénybe – mármint az, amíg a flittereket rátette a gombostűkre (illetve a várnál gyöngy is került a flitter elé). Az így előkészített elemek használata viszont jócskán felgyorsította a böködést, de még így is kb. 10 órai munkára volt szükség, hogy elkészüljön a mű. Az íveknél, hajlatoknál például darabolni kellett a flittert, ami lassította a munkát.A kész mű lefényképezése a flitterek csillogása miatt nem volt egyszerű, néhol ez a színekben látszik is. A munka menete a következő volt:

A képet felnagyította és segítő pöttyöket nyomtatott rá, amely a sorok tartását segítette – volna, de mivel Ilona inkább a minta íveit követte, igazából nem is volt rá szüksége.Az égbolt balról jobbra készült, mindig csak „sávonként”. A fény flitterei követik az ívet. A várnál, ahol már gyöngy is volt a flitteren, Ilona vízszintes irányban böködte a tűket.

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Mesebeli virágláda
Több hosszú hétvégén készítette Szluka István Bakonycsernyén ezt a virágládát, egyedi anyagból „összelegózott” futtatóráccsal. A ládát akác széldeszkából csavarozta össze, mivel időtálló, a futtatórácsot pedig fűzfából.


Gép- és anyagújdonságok
Várólisták és áremelkedések
Akár 20 százalékkal is többe kerülhet az építőanyag.


csináld magad
Megoldások ágyásszegélyre: a téglától a fáig
A virágágyás és a veteményes is szebben mutat, ha egy jól látható, dekoratív szegéllyel elválasztjuk a kert többi részétől, a járdától vagy a gyeptől. Nézzünk néhány megoldást erre!


Gyerkőc
Játszóház az udvaron
A babaház megépítése akkor fogalmazódott meg Szögi Jánosban, amikor Panna nevű unokája megszületett.


Szerszám-anyag

Végtelen formájú fapad


Gép- és anyagújdonságok

210 csavar egy töltéssel


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság