Szék új köntösben

Ötletek

Szék új köntösben

Dédszüleitől örökölte Jónás Anita (Tiszaújváros) ezt az 1900-as évek elejéről származó széket.

Ilyen volt.

Ilyen lett.

Szeretett volna új életet lehelni bele. Első lépésként egy közepes szemcséjű dörzspapírral átcsiszolta, hogy a sok év alatt rárakódott szennyeződésektől megszabadítsa – és hogy a festék is jobban tapadjon. Ezután puha ronggyal portalanította a felületet, és krétafestékből ecsettel egy alapozóréteget vitt fel, majd két óra száradás után még egyet. A második réteg már tökéletesen elfedte az eredeti barna színt. Egy napig hagyta száradni, majd egy nagyon finom csiszolóvászonnal óvatosan átcsiszolta az egyenetlenségeket, amit az ecset hagyott. A szék ülőkéjén szép minta található, amit szeretett volna megőrizni, ezért csak egy nagyon vékony réteg fehér festéket hordott fel rá, és száradás után a finom csiszolóvászonnal az éleket láthatóvá tette. Végül waxolta a széket, hogy a festék tartós legyen.

Anyag- és szerszámszükséglet

- Annie Sloan Chalk Paint krétafesték

- Annie Sloan Wax

- közepes és finom szemcséjű csiszolóvászon

- puha rongy

- ecset

Még néhány ilyen volt - ilyen lett kép, az átalakulás bemutatására:

 

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Éjjeli szekrény hat lépésben
A hálószoba bútorzata épp úgy fontos, mint a lakás sűrűbben használt helyiségei. Cikkünkben most bemutatunk egy apró, ám stílusos bútordarab összeszerelését. Az éjjeli szekrény hat lépésben összeszerelhető, nem igényel komolyabb fúrást, faragást. Lehet üveg vagy plexi polc-al.. Jó éjszakát hozzá...


Ötletek
Funkcióváltó kisszekrény
Hálószobai éjjeliszekrényét újította fel, illetve alakította át a karcagi Kréz Tamás fürdőszobai szekrénykévé.


Otthon-bútor
Multimédiás szekrény
A modern multimédiás berendezéseknek köszönhetően akár 5-6 egységből is felépülhet otthoni multimédia sarkunk. Ehhez pedig méretes szekrény kell. Íme, a tökéletes választás. Egy napos munkával tökéletesen új, modern bútorral gazdagíthatjuk otthonunkat.


Ötletek
Forgóasztal felújítva
Keresztmamája hagyatékában találta ezt az asztalt Balogh Mariann Budapesten. Nagyon megtetszett neki, kidobni, elajándékozni nem akarta, hanem azonnal nekilátott felújítani.


Szerszám-anyag

A konyhapult új ruhája
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság