Külső lakásfeljáró lépcső

Ötletek

Külső lakásfeljáró lépcső

Szükségessé vált egy feljáró megépítése Vass Zoltánék házán Keszthelyen.

A felhasznált alapanyagok a következők voltak: beton, 80×60 mm-es zártszelvény, 40×40 mm-es zártszelvény, 20×40 mm-es zártszelvény, 1 colos fekete vascső, ¾ colos fekete vascső, ¾ colos patentív. Szerszámok: kézi daraboló (flex), elektromos hegesztő, derékszög, pillanatszorító, vágó- és csiszolókorongok, ecset. A tennivalók, s így a munka sorrendje pedig a következő volt:

1. A műanyag ajtó beépítése a feljáróhoz a tűzfalba.

2. A lépcső megtervezése, megrajzolása.

3. A tartószerkezetek bebetonozása, a lépcsőfoktartó gerendák összehegesztése, méretre szabása, behegesztése.

4. A tartószerkezet festése.

5. Lépcsőelemek becsavarozása.

A kész lépcső két nézete:

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Kavicsos lépcső
Vasszerkezeten álló lépcső vezet az emeletre Nagy Krisztináéknál Orosházán. A vasra ugyan fa lépcsők vannak fogatva, de a vas kilátszott. Eddig.


Kert-balkon
Erkélykorlát felújítása
A teraszkorlát a ház egyik szem előtt lévő darabja, mégsem fordítunk kellő figyelmet a karbantartására. Ha azonban felújítjuk a kovácsoltvas kapaszkodót, még a kilátást is szebbnek fogjuk érezni.


Ötletek
Háztartási hulladékot csak okosan!
Napjainkban egyre nagyobb gondot jelent a globális hulladéktermelés. Számunkra is adott a feladat, az intelligens hulladékgyűjtés és szelektálás. Nézzük mit, hova, miért és hogyan szelektáljunk.


Otthon-bútor
Mozaikkal díszített lépcsőkorlát
Az idei barkácsbajnokság kiírása adta meg a végső lökést, hogy elkészüljön ez a gyönyörű, hatalmas díszítőmunka. Olvasónk az emeletre vezető lépcső mellett végig mozaikcsempével díszítette a korlát mögötti falrészt. Nemcsak szép, de tisztán tartani is könnyebb...


Ötletek

Vödörbár


Szerszám-anyag

A korlát is lehet szép


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság