Kerti tó s. k.

Ötletek

Kerti tó s. k.

A családi ház kertjét díszíti ez a tavacska, amelyet Juhász Tamás készített Gyulán.

A munka ásással kezdődött. Ezt követően a kiálló gyökereket és köveket kellett eltávolítani a leendő mederből. A későbbiekben növekedni óhajtó gyökerektől viszont a lefektetett geotextil védi meg a 0,5 mm vastag tófóliát, amelynek peremét Tamás körben végig rögzítette. A tóhoz szorosan kapcsolódik egy sziklakert is, ahonnan egy kis vízzuhatagon keresztül kerül vissza a víz a tóba. A tó köré ágyásszegély lett elhelyezve. Tamás végül apró kaviccsal és nagyobb kövekkel, illetve mészkőlapokkal díszítette a tavat.

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Forró téma: locsolás melegben
Az udvar nyáron a legszebb, amikor a simogató napsugarak életet lehelnek az legkisebb fűszálba is. De vízről mindenképpen gondoskodnunk kell.


Ötletek
Őszi gépek a kertben
Beköszöntött az ősz, ezt a legjobban az időjárási viszonyok változása jellemzi. Összegyűjtöttünk néhány olyan gépet, amelyekkel leküzdhetjük az ősz viszontagságait. Hulló falevelek, rengeteg eső, sok-sok letört faág. Nézzük, mit tudnak a Makita kerti gépei.


Otthon-bútor
A komód felújítva szép
Régi álma volt egy ilyen fiókos komód Péter-Vercz Katinkának Kulcson. Csakhogy natúr helyett szürkét szeretett volna mindenképp.


Otthon-bútor
Kiegészítő tároló: irattartó az asztalra
Egy roppant praktikus kisbútort mutatunk be ebben a cikkünkben: közvetlenül az íróasztalon tartható irattartót. Mert a dossziésorokat úgy érdemes tárolnunk, hogy első ránézésre megtaláljuk a keresett iratot. Mint látni fogjuk, sok előnye van, és kicsit sem nehéz elkészíteni.
Ötletek

Kerti pavilon


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság