Kész kerítésalap

Kert-balkon

Kész kerítésalap

A kész kerítéspanelekkel vagy a fémkerítésekkel egyszerű kerítést építeni, a legkellemetlenebb ebben a munkában talán a sávalap kialakítása, betonozása. De ezt is megkönnyítik a kész betonelemek, amelyeket általában fonott vagy ponthegesztett fémkerítésekhez használhatunk.

Bámulatos gyorsasággal építhető kerítés ezzel a rendszerrel. Az előre gyártott betonlábazat tökéletesen alkalmas a sávalap kiváltására. Az oszlopfogadó betonelemek egymásra rakásával lejtős területen is könnyen dolgozhatunk, lépcsőzetes kialakítással. A Delta lábazatos kerítésrendszer telepítésénél csak az oszlopokat kell C-16-os földnedves betonnal rögzíteni.

 

Süllyesztett elemek

A rendszer ún. oszlopfogadó elemekből ? amelyben van köztes, végzáró és sarokelem ?, valamint a két oszlop közötti lábazati panelekből áll. Az oszlopokat körülvevő, a szakzsargon szerint ?pogácsának? nevezett betontuskókra fekszik majd fel a hosszanti lábazati panel. Attól függően, hogy milyen magas lábazatot szeretnénk, süllyeszthetők is az elemek, ez azonban több földmunkát igényel; ha nem süllyesztjük, akkor a lábazati panel magassága 25 cm. Mielőtt a kerítésépítésbe fogunk, a talaj nagyobb egyenetlenségeit szüntessük meg, szedjük ki az esetleg kiálló nagy köveket.

Könnyű rögzíteni

Ehhez a lábazati rendszerhez mind a tekercsben kapható fonott vagy ponthegesztett ? feszített ? fémkerítés, mind a táblás fémkerítéselemek könnyen rögzíthetők. A tartósság miatt mindenképpen megéri, hogy olyan fémkerítést válasszunk, amit szinterezéssel felületkezeltek, mert sokkal tartósabb, mint bármilyen más festési eljárás. A szinterezés elektrosztatikus porfestés: elektrosztatikusan feltöltik a műanyag színezőanyagot, a fém munkadarabot pedig ?letestelik?, így az tulajdonképpen magához vonzza a műanyag porfestéket.

Telepítés

A kerítést mindig úgy telepítsük, hogy a szerelvények csavarozott része a saját portánk felé essen. Ez a Delta fémkerítésrendszer esetében azt jelenti, hogy az oszlopokon hosszában végighúzódó, a szerelvények, illetve a kerítéspanelek illesztésére szolgáló, leginkább peremes sínre emlékeztető elem az utcafront vagy a szomszéd telke felé essen. A fémelemek, illetve a feszített kerítés szereléséhez a betonozás után 2?3 nappal kezdjünk hozzá, száraz időben pedig ne feledjük még két hétig rendszeresen locsolni a betonozott részt.
EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Kerítés tulipánmintával
Egy jó ötlettel, rengeteg tervezéssel, némi előkészülettel és sok – szívvel-lélekkel végzett – munkával újjászületett a kerítés Koncz Orsolyáéknál Maglódon.


Kert-balkon
Variálható elemes kerítés
Van, aki úgy gondolja, a kerítés elzár a világtól, ezért nincs rá szükség, más szerint viszont pont az a jó benne, hogy kirekeszti a külvilágot. Építése azonban nem ?kívánságműsor?, egyes lakóövezetekben kötelez?vé is tehetik. De akármiért vágunk bele, érdemes körülnézni a kínálatban. Mi most egy sokoldalú rendszert mutatunk be, amelyet a család férfi tagjai vagy a barátok segítségével magunk is megépíthetünk.


Kert-balkon
Zenturo ? Tervezzen saját kerítést!
Napjaink uniformizált és szabványosított világában egyre nagyobb az igény személyiségünk és egyéniségünk kifejezésére. E gondolattól vezérelve alkotta meg a Betafence az innovatív Zenturo táblás kerítésrendszert. Legyen kerítése különlegesen egyedi, ízlése szerint.


Kert-balkon
Kaviccsal szórt kerítés
Mély benyomást keltő, gyönyörű kerítést készítettek Szőke Tímeáék Nagyberkiben. A kivitelezés során bedolgozott anyagok jó része ráadásul bontásból származó, tehát ingyenes volt, úgyhogy a kerítés nem is került túl sokba.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság