Házi dűbel nehéz polcnak, bojlernek

Ötletek

Házi dűbel nehéz polcnak, bojlernek

Különösen lazább szerkezetű (vályog vagy gázbeton) falaknál nehézkes a súlyosabb tárgyak felfüggesztése. Erre is akad azonban barkácsmódszer.

Egy menetes szár végére anyát hegeszt Adravecz Tamás (Bicske), vagy peremezéssel rögzíti; a menetes szárra fűz egy szövetbetétes disszu gáz gumicsövet, egy alátétet és egy távtartó csövet. A falba fúrt furatba helyezi és az első anyával feszíti, míg elfordulás ellen a hátsó, kontrázott anyával biztosítja.

dűbel nehéz polcnak

A feszítés hatására a falban a gumicső megduzzad, és így biztosítja a megfelelő rögzítést. Előnye a dűbelekkel és tiplikkel szemben az, hogy a falból sérülés nélkül eltávolítható és újra felhasználható, ráadásul pedig tetszőleges méretben, olcsón készíthetjük el.

 

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Hálószoba felújítása
Példás módon oldotta meg tetőtéri hálószobájának felújítását Reményi László és felesége, Hajnalka Esztergomban.


Otthon-bútor
Cipőszekrény gyorsan és egyszerűen
Az előszoba egyik fontos bútordarabja a cipőszekrény. A legtöbb bútoráruházban több fajta közül választhatunk, de előfordulhat, hogy sem a szín, sem a méret nem stimmel.


Otthon-bútor
Ajtóból polc
Fölöslegessé vált egy ajtónyílás Dén Jánoséknál, Tasson. Ez azonban nem jelenti azt, hogy funkciótlanná is: a tok kibontása után kisméretű téglával fel lett falazva és az áram, valamint a tévékábel a helyére lett vezetve.


Ötletek
Egyszerűen bővíthető könyvespolc
Gyermekeik könyveinek kerestek helyet bútorcsere után Ajkay Imréék Szombathelyen.
Otthon-bútor

Üvegpolc egyszerűen
Otthon-bútor

Ikerpolc a konyhában


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság