Papdi László 2024 februárjában érkezett a Danubius Hotelshez. Az elmúlt egy évben számos újítást vezetett be csapatával a gasztronómia területén. A szakember célja az éttermi szolgáltatások minőségi fejlesztése volt. A legnagyobb kihívást az ország különböző pontjain található szállodák eltérő szolgáltatási palettájának megújítása jelenti, hogy azok olyan kínálatot nyújtsanak, amivel önálló márkaként is sikeresek lehetnek a piacon, ugyanakkor optimalizálják a láncszintű gondolkodásból adódó hatékonyságot.
„Büszke vagyok az elmúlt egy év munkájára a csapatom teljesítményére. A megújult sztenderdek lehetővé teszik, hogy hogy minden szállodában egységes elvek és minőségi szempontok szerint történjen a vendégek kiszolgálása. Az új gasztronómiai irányok mellett sikerült fenntarthatóbbá is tennünk a működésünket” - mondta el a vezető.
A Danubius Hotels vendégei is úgy gondolják, hogy a reggeli kiemelten fontos a napi aktivitásokhoz és a jó közérzethez is hozzájárul. Ennek szellemében a szállodalánc 2025 márciusától átalakítja reggeli kínálatát. A kitűnő pékáru, a minőségi, magyarországi üzemben készült vaj, a tudatosan étkezőknek szánt termékek, a narancslé és a kávé minősége adja a gerincét a megújult reggelinek.
„A Danubius Hotels 2024 őszén kutatást végzett budapesti szállodáiba érkező külföldi vendégei körében. Kiderült, hogy a legfontosabb étkezésnek a reggelit tartják, ezért kiemelt figyelmet fordítanak a szállodai kínálatra. Az értékelt termékcsoportok közül vendégeink a minőségi pékáru, a kávé és a reggeli narancslé mellett a helyi ízeket, alapanyagokat tartották a legfontosabbnak. Papdi László fejlesztései, a gasztronómiai kínálatunk kibővítése, harmonizálnak a kutatásunkban megtudottakkal” - mondta el Fabriczki Petra, a Danubius Hotels kommunikációs igazgatója.
„Vendégeink elvárásait olyan élményelemekkel tudjuk felülmúlni, amik segítik a tudatos választásaikat és nem kell kompromisszumot kötniük például a mentesség kapcsán sem. Vendégélmény fókuszú filozófiánk feltételezi a minőségi pékárut, a kitűnő kávét és a helyi termékeket. Annál is inkább fontos ez, mert a kutatásból az is kiderült, hogy a Budapest iránt érdeklődő utazók, ha egyszer eljöttek városunkba, biztos, hogy vissza szeretnének térni.”
Papdi László és csapata elsőként, reagálva a vendégigények változására, a Danubius Hotels szállodáiba bevezette a gluténmentes pékáru választékot. Minőségi, hazai manufaktúra, a Serfőző Gluten Free Bakery gluténmentes termékeit választották a szállodák reggeli és rendezvénykínálatába. Serfőző Márti alapító tulajdonos tíz éve van jelen a piacon gluténmentes termékeivel, melyek közül többféle - édes és sós változatban is - a Danubius Hotels minden szállodájában elérhetőek.
László az elmúlt év egyik legjelentősebb fejlesztésnek a Danubius Hotels szállodai éttermeiben, kávéházaiban vendégeket csalogató süteménykínálat kialakítását tartja. A kreatív tervezés és a megvalósítás Rezneki Zoltán, a Danubius Hotels központi cukrászatának vezetőjének munkáját dicséri.
„Hosszú termékfejlesztés előzte meg a munkát, 14 új sütemény került a vitrinbe, laktózmentes és egyéb allergénmentes választékban. A DanubiusHotels vendégei így bármelyik szállodánkban is járnak, kérhetik kedvenc süteményüket” - teszi hozzá a szakember.
A Danubius Hotels kiemelt törekvése, hogy fenntarthatóvá tegye működését, ennek egyik stratégiai területe az éttermi részleg. „Környezettudatos gondolkodás egyik fő fókusza az étel- és alapanyagpazarlás lehetőségének minimálisra csökkentése. A reggeli átalakítása is ebben a szemlelétben folyt. A digitális fejlesztések is mind azt segítik elő, hogy tudatosan tervezhessük a mennyiségeket. A helyi beszállítók termékei pedig alacsony szinten tartják a termékek ökológiai lábnyomát” - mondja el Papdi László, F&B igazgató.
A szállodalánc célja, hogy a szállodák tovább erősítsék a helyi, minőségi termelőkkel, partnerekkel kialakított kapcsolatokat. A fenntarthatósági szempontok mellett a vendégek igényeinek kedvezve, a helyi, szállodai kínálat megteremtését is elősegítve tervezett lépéseket tesznek a vendégélmény fokozására.
2025. március 17. 14:54
Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.