Repülés közben élvezhetjük az ősi kenyeret: a Turkish Airlines étlapján szerepel

Hírek

Repülés közben élvezhetjük az ősi kenyeret: a Turkish Airlines étlapján szerepel

A Turkish Airlines, a világ legtöbb országába repülő légitársaság felvette az emberiség történetének egyik „legősibb kenyerét” a fedélzeti étlapjára.

A Turkish Airlines, a világ legtöbb országába repülő légitársaság felvette  a „legősibb kenyeret” a fedélzeti étlapjára. A nemrég bevezetett finomság Einkorn és Emmer búzából készül, amelyeket a legősibb civilizációk bölcsőjének számító Anatóliában a legrégebbi fajtáknak tartanak. A légitársaság fedélzeti szolgáltatásában újdonságnak számító, de Törökország történelmében régóta honos kenyérfajta bemutatása is a Turkish Airlines azon törekvését tükrözi, hogy a kulináris élvezeteken keresztül megismertesse az ország kultúráját utasaival, és összekapcsolja a hagyományokat a modern innovációkkal. 

Turkish Airline (1).jpg

Ízletes, ősi kenyér a Turkish Airlines repülőgépeinek fedélzetén

Az új menüelemet hivatalosan az Isztambulból New Yorkba közlekedő TK3-as járaton mutatták be nemrégiben. A Turkish Airlines új kínálatának debütáló járatán a légitársaság bemutatott egy filmet, amelyet Göbekli Tepe, Karahan Tepe és az Eufrátesz folyó régiójában forgattak a Török Kulturális és Turisztikai Minisztérium támogatásával.

Frissen készül, melegen kerül az utasok elé

A légitársaság isztambuli bázisú catering vállalata, a Turkish DO&CO frissen készíti el a legősibb kenyeret, amelyhez Ömür Akkor díjnyertes török gasztronómiai történész és Çetin Şenkul akadémikus nyújtott további tanácsadást. A kenyeret egy speciális zacskóban, még melegen, vajjal és olívaolajjal tálalják, és a főétkezés előtt szolgálják fel az Intercontinental Business Class utasai számára.

Turkish Airline (2).jpg

Jelentős mérföldkő a gasztrotörténelemben

A Turkish Airlines igazgatótanácsának és végrehajtó bizottságának elnöke, Prof. Ahmet Bolat a közelmúltban bevezetett új fedélzeti menüelemmel kapcsolatban kijelentette: “Nemzeti légitársaságként, a világ legkiválóbb ízeit kínáljuk vendégeinknek, ezért már számos elismerést kaptunk  világhírű szervezetektől. Örömmel mutatjuk be business osztályon utazó vendégeinknek a világ legősibb kenyerét, amelyet az anatóliai régióban végzett ásatások során felfedezett ősi búza reprodukciójából termesztettek. Ezzel a kenyérrel, amely a tradicionális török konyha és a nemzetközi gasztrotörténelem szempontjából is jelentős mérföldkő, az a célunk, hogy a múlt és a jelen összekapcsolódjon a fedélzeti vendégélményekben. Reméljük, hogy az új menüajánlatunkat vendégeink nagyra értékelik majd, és ezzel folytatódik díjnyertes vezető szerepünk a fedélzeti étkeztetés területén.”

A “Legősibb Kenyér”

A Turkish Airlines „Legősibb Kenyér”  projektje az anatóliai mezőgazdaság történetét idézi fel, amely körülbelül 12 ezer évvel ezelőtt kezdődött a Taş Tepeler régióban. A neolitikus forradalom egyik központjának tekintett Taş Tepeler volt az első alkalom a történelemben, amikor az emberi közösségek a vadászó-gyűjtögető életmód után letelepedtek és áttértek a mezőgazdasági művelésre. 12 ezer évvel ezelőtt ezen a területen háziasították a búzát, és ennek következtében a táplálkozási szokások és a társadalmi struktúrák is átalakultak.

A Turkish Airlines légitársaság világszerte elismert fedélzeti étlapján a hagyományos török és a nemzetközi konyha ízeit egyaránt felvonultatja. A légitársaság a menüiben felhasznált alapanyagok 80%-át helyi termelőktől szerzi be, a fedélzeti ételkínálatot kiváló séfek készítik el  nap mint nap a legfrissebb termékek felhasználásával.

2024. október 4. 14:50




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Nyitott gyár program indult a Mapeinél
Hírek
Nyitott gyár program indult a Mapeinél
A mintegy kétórás tárlatvezetésen a világ építőanyag gyártásának élvonalába kaphatnak betekintést az érdeklődők a vállalat sóskúti gyárában. A modern gépek, a betonkémiai- és festéklabor, valamint az építőipari robotika felfedezése élménydús és szemléletformáló programot ígér.


CONSTRUMA, ahol az otthonteremtés kezdődik
Hírek
CONSTRUMA, ahol az otthonteremtés kezdődik
A CONSTRUMA Otthonteremtési kiállítási csokor idén április 9-13. között várja látogatóit. Mindazokat, akik otthonukat építik, vagy éppen a meglévő felújítását tervezik, vagy csak érdeklődnek a legújabb építőipari, épületgépészeti, lakberendezési trendek iránt. A csokor kiállításai 2025-ben a CONSTRUMA építőipari, az OTTHONDesign lakberendezési és a HUNGAROTHERM épületgépészeti kiállítások ebben az évben is rengeteg innovatív terméket és szolgáltatást mutatnak be, kínálnak kedvező akciókat minden érdeklődőnek.


Címvédés az Országos Fakitermelő Versenysorozat Döntőjében
Hírek
Címvédés az Országos Fakitermelő Versenysorozat Döntőjében
Szeptember 10-én már kora reggel minden adott volt ahhoz, hogy egy rendkívül jó hangulatú, izgalmas fakitermelő versenynek adjon otthont a Bábolnai Gazdanapok. A koronavírus-járvány után visszatérő, négy regionális fordulóval újrainduló STIHL Országos Fakitermelő Verseny döntőjében 7 pályán összesen 28 csapat mutathatta meg szakmai tudását két fordulóban.


Mindenhol megvédheted a családod a szúnyogok ellen
Hírek
Mindenhol megvédheted a családod a szúnyogok ellen
Az közismert, hogy a kullancsok súlyos betegségeket okozhatnak csípéseikkel, az azonban kevésbé, hogy Magyarországon is megjelentek és egyre jobban terjednek olyan szúnyogfajták, amelyek fertőzéseket terjeszthetnek. Ezért aztán a vízparton, kiránduláson, vagy éppen otthon, a kertben, teraszon is érdemes védekezni ellenük, hiszen akkor vagyunk a legnagyobb biztonságban, ha meg sem csípnek.
















Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2025

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság