Repülés közben élvezhetjük az ősi kenyeret: a Turkish Airlines étlapján szerepel

Hírek

Repülés közben élvezhetjük az ősi kenyeret: a Turkish Airlines étlapján szerepel

A Turkish Airlines, a világ legtöbb országába repülő légitársaság felvette az emberiség történetének egyik „legősibb kenyerét” a fedélzeti étlapjára.

A Turkish Airlines, a világ legtöbb országába repülő légitársaság felvette  a „legősibb kenyeret” a fedélzeti étlapjára. A nemrég bevezetett finomság Einkorn és Emmer búzából készül, amelyeket a legősibb civilizációk bölcsőjének számító Anatóliában a legrégebbi fajtáknak tartanak. A légitársaság fedélzeti szolgáltatásában újdonságnak számító, de Törökország történelmében régóta honos kenyérfajta bemutatása is a Turkish Airlines azon törekvését tükrözi, hogy a kulináris élvezeteken keresztül megismertesse az ország kultúráját utasaival, és összekapcsolja a hagyományokat a modern innovációkkal. 

Turkish Airline (1).jpg

Ízletes, ősi kenyér a Turkish Airlines repülőgépeinek fedélzetén

Az új menüelemet hivatalosan az Isztambulból New Yorkba közlekedő TK3-as járaton mutatták be nemrégiben. A Turkish Airlines új kínálatának debütáló járatán a légitársaság bemutatott egy filmet, amelyet Göbekli Tepe, Karahan Tepe és az Eufrátesz folyó régiójában forgattak a Török Kulturális és Turisztikai Minisztérium támogatásával.

Frissen készül, melegen kerül az utasok elé

A légitársaság isztambuli bázisú catering vállalata, a Turkish DO&CO frissen készíti el a legősibb kenyeret, amelyhez Ömür Akkor díjnyertes török gasztronómiai történész és Çetin Şenkul akadémikus nyújtott további tanácsadást. A kenyeret egy speciális zacskóban, még melegen, vajjal és olívaolajjal tálalják, és a főétkezés előtt szolgálják fel az Intercontinental Business Class utasai számára.

Turkish Airline (2).jpg

Jelentős mérföldkő a gasztrotörténelemben

A Turkish Airlines igazgatótanácsának és végrehajtó bizottságának elnöke, Prof. Ahmet Bolat a közelmúltban bevezetett új fedélzeti menüelemmel kapcsolatban kijelentette: “Nemzeti légitársaságként, a világ legkiválóbb ízeit kínáljuk vendégeinknek, ezért már számos elismerést kaptunk  világhírű szervezetektől. Örömmel mutatjuk be business osztályon utazó vendégeinknek a világ legősibb kenyerét, amelyet az anatóliai régióban végzett ásatások során felfedezett ősi búza reprodukciójából termesztettek. Ezzel a kenyérrel, amely a tradicionális török konyha és a nemzetközi gasztrotörténelem szempontjából is jelentős mérföldkő, az a célunk, hogy a múlt és a jelen összekapcsolódjon a fedélzeti vendégélményekben. Reméljük, hogy az új menüajánlatunkat vendégeink nagyra értékelik majd, és ezzel folytatódik díjnyertes vezető szerepünk a fedélzeti étkeztetés területén.”

A “Legősibb Kenyér”

A Turkish Airlines „Legősibb Kenyér”  projektje az anatóliai mezőgazdaság történetét idézi fel, amely körülbelül 12 ezer évvel ezelőtt kezdődött a Taş Tepeler régióban. A neolitikus forradalom egyik központjának tekintett Taş Tepeler volt az első alkalom a történelemben, amikor az emberi közösségek a vadászó-gyűjtögető életmód után letelepedtek és áttértek a mezőgazdasági művelésre. 12 ezer évvel ezelőtt ezen a területen háziasították a búzát, és ennek következtében a táplálkozási szokások és a társadalmi struktúrák is átalakultak.

A Turkish Airlines légitársaság világszerte elismert fedélzeti étlapján a hagyományos török és a nemzetközi konyha ízeit egyaránt felvonultatja. A légitársaság a menüiben felhasznált alapanyagok 80%-át helyi termelőktől szerzi be, a fedélzeti ételkínálatot kiváló séfek készítik el  nap mint nap a legfrissebb termékek felhasználásával.

2024. október 4. 14:50





EZT IS Ajánljuk
Továbbfejlesztett okosotthon-applikációt mutatott be az LG
Hírek
Továbbfejlesztett okosotthon-applikációt mutatott be az LG
A legfrissebb ThinQ™ alkalmazáson keresztül a készülékek azelőtt jeleznek, hogy meghibásodnának, és szükség esetén össze is hangolják működésüket


Itt a Designers Guild 2020 tavasz-nyári kollekciója
Hírek
Itt a Designers Guild 2020 tavasz-nyári kollekciója
A Designers Guild január közepén, Párizsban mutatta be legújabb, 2020 tavasz-nyári kollekcióját, a Grandiflore Rose sorozatot.


Így lehet a kevesebb több a hazai építőiparban
Hírek
Így lehet a kevesebb több a hazai építőiparban
Az építőipar teljesítményének csökkenése, a megrendelések szűkülése miatt idén márciusra mélypontra esett a cégalapítások száma, miközben a tavaly április óta tapasztalható tendenciának megfelelően egyre több vállalkozás szűnik meg a szektorban. Az ágazat szereplői abban bíznak, hogy ha idén nem is, de jövőre ismét beindulhat a növekedés. A kérdés, hogy addig ki és hogyan tud talpon maradni, megerősödni. A nemzetközi tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy a válasz a digitalizáció térnyerése.


Hatszorosára nőtt a hőszivattyúk iránti érdeklődés
Hírek
Hatszorosára nőtt a hőszivattyúk iránti érdeklődés
Átlagosan hatszorosára nőtt 2022 júliusában a hőszivattyúkkal kapcsolatos lakossági megkeresések száma a Daikin budapesti márkaboltjában az előző év hasonló időszakához képest, és a cég közel 300 főt számláló partnerhálózata is hasonló nagyságrendű bővülésről számolt be, de van, ahol tízszeresére nőtt az érdeklődés.
















Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2025

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság