Ilyen egy modern ifjúsági szálló: nézd meg belülről is

Hírek

Ilyen egy modern ifjúsági szálló: nézd meg belülről is

Ha ifjúsági szállókról van szó, legtöbben a régi típusú, szabványosított, ódivatú épületekre asszociálnak, azonban manapság a legtöbb, kifejezetten fiatalokra specializálódott szálláshely modern, jól felszerelt és fenntartható módon épül. A korábbi évszázad trendje újfent felszállóágban van.

Új és fenntartható arculat

A klasszikus értelemben vett diákszállók világszerte kiemelt népszerűségnek örvendenek, ugyanis fiatalok tömegei veszik birtokukba nyaranta a hangulatos helyszíneket kikapcsolódás céljából. Magyarországon is évtizedes hagyománya van a diákszállóknak, olykor jól esik kiszakadni a rohanó mindennapokból és a városi környezetből az érintetlen természetbe, amely során az olcsó szálláslehetőségek is fontos szerepet játszanak.

A németországi Bayreuth városában található, a helyiek számára ikonikus jelentéssel bíró ifjúsági szállás valódi modern, új és fenntartható arculatot kapott. A kivitelezők továbbra is a közösségi életet tartották szem előtt, akik nem mindennapi módon egy áttetsző és szokatlan kialakítású, magas központi helyiséggel rendelkező komplexumot álmodtak meg.

PM 1934 Objektreportage Jugendherberge in Bayreuth_Bild 5.jpg

Fontos szempont volt a biztonság

A bayreuthi új épülethez egy y-alakú alaprajzot választottak, melynél a hosszú és a két rövidebb szárny egy több emeletet átfogó központi helyiségben ér össze, s melyben minden funkcionális zóna megtalálható, a közösségi összejövetelek kézenfekvő helyszíne. A látványos átalakításból a Hörmann is kivette a részét, a vállalat alumíniumból készült tűz- és füstgátló ajtóelemeit használták fel. 4 db T60 tűz- és füstgátló alumínium ajtó választja el a kétemeletnyi magas központi helyiséget a földszinten és az emeleten a két szárnytól, ahol az ifjúsági szálló vendégszobái helyezkednek el. A biztonság is központi szerepet játszott, ugyanis a termék maradéktalanul megfelel a tűzgátlási követelményeknek és igazodnak a környezet igényes építészeti megoldásaihoz.

PM 1934 Objektreportage Jugendherberge in Bayreuth_Bild 3.jpg

Különleges kivitelezés

Az áramló formákat mi sem bizonyítja jobban, mint az a különleges kivitelezés, amely az épületet több ferde szinttel köti össze, mintegy akadálymentes rámpák sorát eredményezve, s így kapcsolódik össze a külső és belső tér, elkerülve a 45 szoba egyhangú egymás melletti elrendeződését.

A jövőbe illő ifjúsági szálló belső tereinek mottója: „masszív, de mégis otthonos”. Az ingatlan egyszerű, de minőségi és innovatív megvalósítását a kifogástalan alapanyagok tették lehetővé, amelyekkel a tervezők elkerülték a túlzott komplexitást és érzékenységet arra nézve, ahogyan a fiatalok használják ezeket. A felső-frankföldi szálló könnyű szerrel felveheti a versenyt bármelyik sikkes világvárosi hostellel és száműzi a több mint százéves berögződéseket a diákszállók állapotáról.

PM 1934 Objektreportage Jugendherberge in Bayreuth_Bild 6.jpg

  • Helyszín: Universitätsstr. 28, 95447 Bayreuth, Németország
  • Építtető: Deutsches Jugendherbergswerk e.V.
  • Építész (terv): LAVA – Laboratory for Visionary Architecture, Berlin, Németország

Fotók: Hörmann




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Garázskapu-újdonságok
77 újdonság, 6%-os növekedés és 8,5 milliárdos forgalom 2018-ban a Hörmann-nál.


Hírek
Virtuális kiállítóteremmel várja az érdeklődőket a Hörmann
A Hörmann folyamatosan keresi az új megoldásokat, hogy a koronavírus miatt megváltozott helyzetben is ki tudja szolgálni vásárlóit. A vállalat az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet szentelt a digitális fejlesztéseknek.


Hírek
Öt órán keresztül állta a lángok pusztító erejét a tűzgátló kapu
Pusztító tűz sport végig a nyugat-dunántúli Hufbau BNF Kft. egyik szaküzletében. A pár hónapja történt tűzeset körülményeiről mindössze annyit lehet tudni, hogy elektromos zárlat okozta és a raktárhelyiségben keletkezett. Azonban a jó hír az, hogy a jelentősebb anyagi kárt sikerült elkerülni, a tűzgátló kapu ugyanis megfékezte a lángok terjedését.


Ötletek
Kulcs- és képtartó vállfa
Újrahasznosítás is, funkcióváltás is, ötlet is, érdekes is.










Gép- és anyagújdonságok

Új okosotthon vezérlő a Hörmanntól






Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság