Ilyen egy modern ifjúsági szálló: nézd meg belülről is

Hírek

Ilyen egy modern ifjúsági szálló: nézd meg belülről is

Ha ifjúsági szállókról van szó, legtöbben a régi típusú, szabványosított, ódivatú épületekre asszociálnak, azonban manapság a legtöbb, kifejezetten fiatalokra specializálódott szálláshely modern, jól felszerelt és fenntartható módon épül. A korábbi évszázad trendje újfent felszállóágban van.

Új és fenntartható arculat

A klasszikus értelemben vett diákszállók világszerte kiemelt népszerűségnek örvendenek, ugyanis fiatalok tömegei veszik birtokukba nyaranta a hangulatos helyszíneket kikapcsolódás céljából. Magyarországon is évtizedes hagyománya van a diákszállóknak, olykor jól esik kiszakadni a rohanó mindennapokból és a városi környezetből az érintetlen természetbe, amely során az olcsó szálláslehetőségek is fontos szerepet játszanak.

A németországi Bayreuth városában található, a helyiek számára ikonikus jelentéssel bíró ifjúsági szállás valódi modern, új és fenntartható arculatot kapott. A kivitelezők továbbra is a közösségi életet tartották szem előtt, akik nem mindennapi módon egy áttetsző és szokatlan kialakítású, magas központi helyiséggel rendelkező komplexumot álmodtak meg.

PM 1934 Objektreportage Jugendherberge in Bayreuth_Bild 5.jpg

Fontos szempont volt a biztonság

A bayreuthi új épülethez egy y-alakú alaprajzot választottak, melynél a hosszú és a két rövidebb szárny egy több emeletet átfogó központi helyiségben ér össze, s melyben minden funkcionális zóna megtalálható, a közösségi összejövetelek kézenfekvő helyszíne. A látványos átalakításból a Hörmann is kivette a részét, a vállalat alumíniumból készült tűz- és füstgátló ajtóelemeit használták fel. 4 db T60 tűz- és füstgátló alumínium ajtó választja el a kétemeletnyi magas központi helyiséget a földszinten és az emeleten a két szárnytól, ahol az ifjúsági szálló vendégszobái helyezkednek el. A biztonság is központi szerepet játszott, ugyanis a termék maradéktalanul megfelel a tűzgátlási követelményeknek és igazodnak a környezet igényes építészeti megoldásaihoz.

PM 1934 Objektreportage Jugendherberge in Bayreuth_Bild 3.jpg

Különleges kivitelezés

Az áramló formákat mi sem bizonyítja jobban, mint az a különleges kivitelezés, amely az épületet több ferde szinttel köti össze, mintegy akadálymentes rámpák sorát eredményezve, s így kapcsolódik össze a külső és belső tér, elkerülve a 45 szoba egyhangú egymás melletti elrendeződését.

A jövőbe illő ifjúsági szálló belső tereinek mottója: „masszív, de mégis otthonos”. Az ingatlan egyszerű, de minőségi és innovatív megvalósítását a kifogástalan alapanyagok tették lehetővé, amelyekkel a tervezők elkerülték a túlzott komplexitást és érzékenységet arra nézve, ahogyan a fiatalok használják ezeket. A felső-frankföldi szálló könnyű szerrel felveheti a versenyt bármelyik sikkes világvárosi hostellel és száműzi a több mint százéves berögződéseket a diákszállók állapotáról.

PM 1934 Objektreportage Jugendherberge in Bayreuth_Bild 6.jpg

  • Helyszín: Universitätsstr. 28, 95447 Bayreuth, Németország
  • Építtető: Deutsches Jugendherbergswerk e.V.
  • Építész (terv): LAVA – Laboratory for Visionary Architecture, Berlin, Németország

Fotók: Hörmann

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Garázskapu-újdonságok
77 újdonság, 6%-os növekedés és 8,5 milliárdos forgalom 2018-ban a Hörmann-nál.


Otthon-bútor
Mintázzuk a falfelületet!
Amit külső térben, a homlokzaton megszerettünk és megszoktunk: a plasztikus vakolatot, azt beltérben is kialakíthatjuk. Változatos, mozgalmas mintázatával jóval érdekesebb látvány, mint a simított-festett, vagy tapétázott fal, ráadásul egyedi, hiszen mi magunk alkotjuk az ízlésünknek leginkább megfelelő technikával.


Otthon-bútor
Trükkös tükrök
A készen vásárolt bútorok sem feltétlenül készek olyan értelemben, hogy ne szabadna hozzájuk nyúlni, és még jobbá, szebbé varázsolni őket. Íme egy kiváló példa.


Gép- és anyagújdonságok
Dagály Úszóaréna: a Hörmann szakértelem újabb mérföldköve
Majdnem 400 speciális ajtót épített be a Hörmann a Dagály Úszóaréna épületkomplexumába.


Gép- és anyagújdonságok

Hogyan dekorálunk?


Gép- és anyagújdonságok

Őserdő és tenger a tapétán


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság