Vegán, tudatos és fenntartható étkezés: ilyen volt az Egyél jól, hogy jól legyél rendezvény

Hírek

Vegán, tudatos és fenntartható étkezés: ilyen volt az Egyél jól, hogy jól legyél rendezvény

Vegán pecsenyezsír, hamis májas, vagy épp túrókrém, amely semmilyen állati eredetű alapanyagot nem tartalmaz – ilyen ínyencségeket kóstolhattak meg a látogatók a BBC Good Food magazin és a Henkel Magyarország Kft. első közös rendezvényén. Az Eat Smart eseményen edukációs beszélgetések által nyerhettek új információkat a látogatók a vegán, tudatos és fenntartható étkezésről.

Az unikális esemény kapcsán Dr. Fábián Ágnessel, a Henkel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.

henkel2.jpg

„Fontos számunkra munkatársaink egészsége. Úgy gondoljuk, hogy az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás pozitív hatással lehet hangulatunkra és közérzetünkre”

Honnan származik az Eat Smart Day alapötlete? 

Évekkel ezelőtt indult útjára a Henkel Global Health nemzetközi programunk, mely minden évben munkatársaink fizikai és mentális egészségére fókuszál egy-egy kiemelt témával. Az idén az Eat smart Take part tematikára épül a teljes kampányunk, ahol a középpontban az egészséges étkezés, táplálkozás áll.

Zero waste rendezvény: volt-e már hasonló a Henkel történetében Magyarországon?

Nem volt még, ez volt az első zero waste rendezvényünk, de szeretnénk hagyományt teremteni.

henkel3.jpg

Mit tesz a vállalat a zero waste jegyében a rendezvényen túl? Ügyel-e a helyi együttműködésekre?

A fenntarthatóságot nem csak hangoztatjuk, központi eleme vállalati jövőképünknek. Rövid- és hosszútávú fenntarthatósági stratégiánkban többek között olyan célokat fogalmaztunk meg, mint a környezet védelme és klímasemleges vállalattá válás, a nagyobb értékteremtés kevesebb ráfordítással, illetve a közösségek támogatása. Ezért nemzetközi és helyi szinten is számtalan sikeres együttműködéseket, kezdeményezéseket valósítunk meg tevékenységünk, valamint márkáink, termékeink által.

henkel4.jpg

Miért fontos a Henkel vezetésnek a munkavállalók Eat Smart/egészséges étkezés edukációja?

A Henkel egyik vállalati értéke maga a munkavállalók. Fontos számunkra munkatársaink egészsége. Úgy gondoljuk, hogy az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás pozitív hatással lehet hangulatunkra és közérzetünkre. A tudatos, egészséges táplálkozás szellemileg is frissen tart, energiával tölt fel, ezáltal kihat teljesítményünkre. Mindezek miatt lényeges, hogy munkavállalóinkat az egészséges táplálkozásra oktassuk és buzdítsuk.

henkel5.jpg

A Henkel családi vállalkozásból vált multivá, mit tesz mégis, hogy a vállalaton belül családi maradjon a hangulat?

Vállalatunk nagy múltra tekint vissza, idén 147. éve annak, hogy Fritz Henkel 1876 szeptember 26-án megalapította a vállalatot. A családias vállalati szellem örökségünk és vállalati kultúránk része. Az alapítást minden évben világszerte ezen a napon, közösen, együtt ünnepeljük. Ilyenkor a munka mellett időt szakítunk egy kis közös ünneplésre, és megragadjuk az alkalmat, hogy megköszönjük munkatársainknak elkötelezett munkáját. Ezek mindig örömteli, jó hangulatú rendezvények szerte a világon.

Kóstoltátok már az ehető tányérokat? Hogy ízlett? Illetve melyik állomás ételei keltették fel az érdeklődéseteket?

Még nem kóstoltam, és megvallva őszintén, picit fenntartásokkal kezeltem. Sok kolléga azonban kíváncsiságból falatozott belőle. A további útját a tányéroknak sokkal érdekesebbnek tartottuk, hiszen mindet összegyűjtöttük és elvitettük egy kertészetbe, ahol a komposztálóra került.

Galériához klikk a képre!

#zerowaste #EatSmart #globalhealthcampaign #HSC

Fotók: Kurdi Zoltán




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Hírek
Legyen a mozgás és az egészség a nyár főszereplője!
Bár az elmúlt bő egy év a legtöbbek számára nem az aktív, hatékony munkát, fejlődést jelentette, Czanik Balázs számára azonban igen. A Capoeira aerobik megalkotója a pandémia okozta „üresjáratot” kihasználva csapatával új receptkönyvet és új programokat dolgozott ki, melyekkel most rukkol elő, hogy az elkövetkezendő időszak az egészségről és a mozgásról szóljon.


Gép- és anyagújdonságok
Kényelmes és egészséges matracok
A Levital matraccsalád a II. világháború óta az első olyan magyar fejlesztés és technológiai újítás, amely szabadalmi védettséget kapott az USA és EU területén ebben a szegmensben.


Hírek
Kevesebb a cukor a SPAR sajátmárkás termékeiben
Csaknem száz tonnával csökkentette a saját márkás termékei gyártásához felhasznált cukor mennyiségét a SPAR.


Ötletek
Multivitaminnal az energiadús mindennapokért
Élénk színek és hosszabb nappalok: a tavasz jobb hangulatot és az újjászületés érzését hozta magával. Mégis, ez az időszak fizikailag és mentálisan megterhelő lehetett számunkra.










Otthon-bútor

Wellness festékcsalád






Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság