Jelentősen bővülhet a női szakemberek száma az építőiparban

Hírek

Jelentősen bővülhet a női szakemberek száma az építőiparban

Egyre több nő dolgozik az építőiparban és úgy tűnik, a jövőben ez a tendencia folytatódhat.

A nők megjelenése az iparágban új, friss szemléletet hozhat

Egyre több nő választja hivatásának az építőipart. A Mapei Kft-nél a munkatársak több mint harmada nő, és a vállalat idén III. helyezést ért el a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség (MNKSZ) által szervezett „Legjobb Női Munkahely 2020” pályázaton.

Már a Magyar Építőipari Szakemberek Közösségének is van női burkoló tagja és korántsem ő az egyetlen, aki nőként ezt a szakmát választotta: a szakmai továbbképzéseken is egyre gyakrabban bukkannak fel a női szakemberek.

Lukács Emese a Szakemberközösség tagja, grafikusból lett burkoló. Ma már önállóan vállal munkákat, különösen közel áll hozzá a mozaikozás. Szerinte ebben például a nők jobbak, mint a férfiak, mert precízebbek, jobban van türelmük. Hasonló véleményen van Szabóné Berényi Brigitta burkoló, aki a férjével közösen vállal munkákat, közben építőipari technikumban tanul. Szeretne műemlék épületek felújításával foglalkozni és felépíteni egy profi csapatot.

Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője szerint a jövőben jelentősen bővülni fog a női szakemberek száma az építőiparban. A tendenciát erősíti a szakemberhiány, a munkaerőpiac átalakulása, valamint az építőipar egyre nagyobb arányú gépesítettsége, ami a korábbiakhoz képest könnyebbé teszi a munkák egy részét. A szakember úgy véli, hogy a nők megjelenése az iparágban új, friss szemléletet hoz és felgyorsítja az építőipari kultúra fejlődését.

woman-g508f181fc_1280.jpg

Fotó: Pixabay




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Hírek
Viharfelhők gyűlnek az építőipar felett, a gyártók adhatnak esernyőt
A tömegesen felfüggesztett állami beruházások, az építési projektek számának csökkenése, a fizetési nehézségekkel küzdő megrendelők számának emelkedése félreérthetetlenül jelzik az építőipar lassulását.


Hírek
Áprilisban ismét lesz Construma
A 40. CONSTRUMA Nemzetközi építőipari szakkiállítás és a 10. OTTHONDesign Otthonteremtési szakkiállítás 2022-ben – két év kihagyás után – idén tavasszal, április 6-10. között ismét várja a kiállítókat, látogatókat.


Hírek
Nehéz év elé néznek az építőanyag kereskedők
Rég nem látott nehéz évvel néz szembe az építőanyag kereskedelem. Mérséklődő lakossági kereslet, csökkenő állami beruházások, növekvő infláció, hitelkamatok, kifutó támogatások és az emelkedő építőanyag árak minden oldalról szorongatják a kereskedéseket. Stratégiát kell váltani - hangzott el az Mapei Évindító Kereskedő Konferencián Budaörsön.


Hírek
Ez lehet az a lökés, ami hiányzott az építőiparnak
A Mapei szerint a nemrég bejelentett új otthonfelújítási program jelentős lépés az energiahatékonyság irányába, ami számottevően hozzájárulhat az épületállomány korszerűsítéséhez. A cég külön alprogramot dolgoz ki a pályázók számára, hogy a kormány által biztosított támogatásokon felül további megtakarításokat érjenek el.
















Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság