Vállalati iroda és gyártócsarnok

Hírek

Vállalati iroda és gyártócsarnok

Legfrissebb hírlevelünkben egy Szombathelyen található multinacionális vállalat irodája és gyártócsarnoka zajvédelmi megoldását szeretnénk bemutatni. A megkeresést partnerünk, a Medio-Tech Kft. kezdeményezte, azzal a céllal, hogy az épülő létesítmény akusztikai teljesítményét javítani tudják.

202106_01.jpg

Alapvetően két elengedhetetlen műszaki szempontot határoztak meg elérendő célként. Elsősorban a gyártási folyamatok közben keletkező zaj reflexiócsökkentésére kerestek egy nagy hangelnyelő értékekkel rendelkező anyagot, amely ugyanakkor esztétikailag is megfelel az épület megjelenésével szemben támasztott elvárásoknak. Az épületegyüttes két részénél nagy teljesítményű hűtőventilátorokat helyeztek el – ahogyan ez a képen is látható – amelyek már alapból rendelkeztek zajcsökkentő elemekkel. Sajnos az épület és a hűtőegység közötti távolság nem volt elégséges a kiszűrődő zajok elnyelésére, ezért az épület homlokzatára valamilyen akusztikai panelt kellett rögzíteni, amely csökkenteni tudta a reflexió mértékét.

202106_02.jpg

Az optimális megoldást a Knauf Insulation Kft. által gyártott, a hőszigetelés mellett akusztikai célra is alkalmazható A2 037/2 50x600x1000mm-es táblák nyújtották.

A fagyapot termékek – beleértve a kőzetgyapot maggal készülő kompozit táblákat – rendkívül jó hangelnyelési értékekkel rendelkeznek, így tökéletesek voltak erre a felhasználásra. A gyárilag időjárásálló fekete felületkezeléssel ellátott táblákat felülről

a környezeti viszonyok elleni védelem céljából az attika fémlemez fedése takarja. Az AK01-es élképzéssel (azaz élletöréssel) ellátott táblákat műanyag dübelekkel rögzítették a homlokzati felületre. A beépítés érdekessége, hogy az alapfelület EPS hőszigetelő táblákkal készült kontakt homlokzati rendszer volt, amit a dübelek kiválasztása során figyelembe kellett venni. A kivitelezés során egyszerű dolgozni a kemény, merev fagyapot táblákkal, ami megkönnyíti a munkavégzést.

Utólagos visszajelzés alapján a termékek azóta is megfelelően működnek – még a beltéri akusztikát is javították.

Megköszönve megtisztelő figyelmüket:

A Knauf Insulation csapata (x)




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Hírek
Részleges szigeteléssel is sokat spórolhatunk!
Manapság már mindenki tisztában van azzal, hogy ha spórolni szeretne a havi számlákon, akkor azt a nyílászárók, a szigetelés, és a fűtés ellenőrzésével kell kezdeni. Kevesen tudják azonban, hogy az optimális eredmény eléréshez az ingatlan egységként kezelendő, vagyis nem elég csupán egy fronton fejleszteni. A következőkben azt mutatjuk be, miként érdemes úgy belevágni egy felújításba, hogy azzal a rezsi költség akár 80%-át is le tudjuk majd faragni.


Hírek
Homlokzatok hőszigetelése kőzetgyapottal
Az energetikai követelmények fokozatos szigorodása és az épületek üzemeltetési költségeinek csökkentésére irányuló törekvések miatt egyre jobban terjednek a homlokzatok úgynevezett kontakt hőszigetelési rendszerei. Ezek a legegyszerűbb, egyben legolcsóbb megoldások a határoló falak hatékony és gyors hőszigetelésére.


Gép- és anyagújdonságok
Lejtésképzés vízszintes födémnél
Egyre gyakoribb tervezési feladat, hogy a szerkezeti lejtéssel nem rendelkező tetőszerkezet teljes felületű lejtését kell megoldani kőzetgyapot lejtésképző elemekkel.


Hírek
Fagyapot termék rendhagyó alkalmazása
Az e havi hírlevélben a fagyapot termék rendhagyó alkalmazásáról számolunk be.
















Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság