hirdetés



Kosárlabdacsarnok kialakítása

Hírek

Kosárlabdacsarnok kialakítása

Júniusi hírlevelünkben a budapesti IV. kerületi kosárlabdacsarnokot mutatjuk be. A kivitelezés előkészítése során alapvetően két elengedhetetlen műszaki szempontot határoztak meg elérendő célként. Elsősorban olyan modern sportlétesítményt  szerettek volna kialakítani, amelynek belső környezete hozzásegíti a használókat a lehető legjobb teljesítmény eléréséhez. A műszaki tartalom egyik legfontosabb részét képezik az akusztikai követelmények.

Napjainkban az egyre növekvő minőségi elvárásoknak megfelelően egy sportcsarnokban elengedhetetlen a megfelelő hangtechnika telepítése, és ehhez kapcsolódóan a terek lehetőség szerint legkedvezőbb akusztikai tulajdonságainak kialakítása. A hangtisztasági fok valamint az utórezgési idő (visszhangosság) előírásosnál  gyengébb értékei nagymértékben rontják a pályát használók koncentrációs képességét, illetve zavarják a nézőket, is. Ha belegondolunk abba, hogy egy játékos hányszor pattogtatja a kosárlabdát egy edzés vagy mérkőzés alatt, máris egyértelművé válik, hogy nem megfelelő akusztikai anyagokkal felszerelt teremben nagyon könnyedén megfájdul az ember feje, de a zaj zavartságot, vagy akár a közérzet romlását is okozhatja.

Ezek súlyos problémák, amelyeket legjobb akusztikai tulajdonságú anyagunk, a Tektalan 037/2 termékek segítségével sikerült megelőzni. A Knauf Insulation Kft. által a Zalaegerszeg melletti gyárban előállított, építőipari és akusztikai célra alkalmazott fagyapot táblákat fém dűbelekkel és önmetsző csavarokkal szerelték fel a mennyezetre. Az 50 mm vastagságú termék hangelnyelése kiemelkedő, így tökéletes volt erre a felhasználásra.

Az esztétika is rendkívül fontos szempont volt a termék kiválasztásánál, emiatt a terméket  AK01-es élképzéssel (élletöréssel) láttuk el. A 600x1000mm-es táblákat natúr fagyapot színben építették be, ennek köszönhetően esztétikus megjelenést és természetesen az elengedhetetlen akusztikai teljesítményt biztosítják a felhasználók számára.

kanuf.jpg

Tektalan 037/2 A2 leírása

Homlokzatok, födémek, garázsok hőszigetelése, hőhidak kiküszöbölése, alulról hűlő födémek szigetelése, hanggátló szerkezetek, hangelnyelő burkolatok.

Alapadatok:

• Hővezetési tényező - λ = kőzetgyapot réteg: 0,037 / fagyapot réteg: 0,090 W/m.K
• Tűzvédelmi osztály: A2-s1, d0

Előnyei:

• kiváló hőszigetelő képesség
• kiemelkedő akusztikus jellemzők
• alacsony páradiffúziós ellenállás
• kiváló építésbiológiai tulajdonságokkal rendelkezik
• ellenáll a mikroorganizmusoknak, rágcsálóknak,
• kémiailag semleges – nem lép reakcióba a körülötte lévő anyagokkal
• könnyen vágható a kívánt méretre és formára
• mechanikai igénybevételekkel szemben rendkívül ellenálló
• igény szerint átfesthető, RAL színekben rendelhető
• kiváló idő- és időjárásállóság

IMG_0921.JPG




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Esztétikus és tűzbiztos hő- és hangszigetelés a teremgarázs mennyezetén
A közelmúltban készült el a képeken látható födém hőszigetelése néhány ezer m2 felületen egy miskolci társasház teremgarázsában.


Gép- és anyagújdonságok
A hangszigetelés folyamata
A hangszigetelés alapvető lépése a hangelnyelő burkolat beépítése.


Gép- és anyagújdonságok
A hangszigetelés fontossága
Arra, hogy a hangszigetelés milyen nagy szerepet játszik, kevés megfelelőbb példát találhatunk egy lőtérnél.


Gép- és anyagújdonságok
Kopogó és lépéshang csillapítás
A többszintes középületekben és az emeletes, tetőtér-beépítéses lakóépületekben is kellemetlen hanghatásokhoz vezetnek a kopogó- és lépéshangok által okozott zajok. A legintenzívebben a hidegburkolattal ellátott helységek padlóin keletkeznek. Éljünk zajok nélkül!








Gép- és anyagújdonságok

Zajvédelem a sportcsarnokban


Gép- és anyagújdonságok

Javuló hő- és hangszigetelés

hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság