Kiderült, mi lesz az év színe 2021-ben

Hírek

Kiderült, mi lesz az év színe 2021-ben

A Dulux festékmárka gyártója, az AkzoNobel bejelentette, hogy a „Merész Kezdet” elnevezésű árnyalat lesz 2021-ben az év színe.

Merész kezdet

A Merész Kezdet egy meleg, természetes, földes árnyalat, mely támogatást és stabilitást sugároz. Az idei trendjóslatok szerint eljött az ideje, hogy átgondoljuk életünk fontos dolgait, ezért egy olyan árnyalatra esett a választás, amely szilárd alapot biztosít személyes és kollektív szinten is ahhoz, hogy rá merjünk lépni a változás útjára – írja közleményében a márka.

A “Merész kezdet” és 4 kiegészítő palettája tökéletesen használható arra, hogy kapcsolódjunk önmagunkkal és a világgal - hogy összefogjunk, és közösen merjünk bátrak lenni, és kialakítsunk egy olyan világot, amilyenben mindig is élni szerettünk volna. A továbbiakban bemutatjuk, hogy mit képvisel a Merész Kezdet négy palettája, illetve hogy hogyan használható otthonaink átalakítására.

evszine2021.jpg

#1 Az Időtlen paletta

Kiegyensúlyozott és nyitott, hagyományőrző, de mégis modern. Egy olyan paletta, amely összekapcsolja a múltat, a jelent, és a jövőt. Kortárs és hagyományos árnyalatok gyűjteménye, melyek egyensúlyban vannak a Merész kezdettel, így energikus, de mégsem harsány vagy domináns hatást keltenek. Inspiráló, semleges hátteret teremthetünk meg a paletta színeivel ahhoz, hogy úgy érezzük, készen állunk a jövőre.

Ez a paletta csodás kiegészítése lehet minden hagyományos és modern stílusban berendezett otthonnak, hiszen illik a kézműves darabokhoz, valamint a természetes anyagokhoz is, ezáltal szinte végtelen variációban kombinálható saját ízlésünknek megfelelően.

newsroom-Dulux-Colour-Futures-Colour-of-the-Year-2021-Timeless-Colors-Palette-Inspiration-Global-162P.jpg

#2 A Bizalom paletta

Meleg, barátságos és hívogató – így foglalhatók három szóban össze a Bizalom paletta természetes árnyalatai. A Merész Kezdet köré épülő földárnyalatokkal gazdagított válogatás kiváló ötleteket adhat arra, hogyan alakítsuk át otthonunkat a befogadás színterévé.

Ezekkel a tónusokkal egy olyan helyet hozhatunk létre, ahol megbízunk egymásban, ahol mindenkit szívesen látunk, és ahol nem számítanak a különbségek. Erőt meríthetünk az egymásba vetett bizalomból, hiszen közösen összekapcsolódva szinte legyőzhetetlenek vagyunk. Ezt szeretnénk kommunikálni ezzel a palettával. Ezek a kifinomult, rafinált árnyalatok remekül kombinálhatók rézzel, márvánnyal, bársonnyal, és egyéb klasszikus anyagokkal.

newsroom-Dulux-Colour-Futures-Colour-of-the-Year-2021-Trust-Colors-Palette-Inspiration-Global-161P.jpg

#3 Az Föld paletta

Mindannyiunk otthona, a kék bolygóként is emlegetett Föld, ezért nem véletlen, hogy ebben a palettában a Merész Kezdet kék és zöldes árnyalatok társaságában jelenik meg. Ez a gyűjtemény a természetet tükrözi, azt az ősi természeti világot, ahonnan az ember is származik. Amellett, hogy saját gyökereinkhez visz minket vissza, a külvilágot is beengedi, és segít az embert újra összekapcsolni a földdel.

Szilárd alapot ad a közös növekedéshez, és felhívja figyelmünket arra, hogy óvjuk a Föld kincseit, s gazdagodjunk együtt azokkal. Ezek a tónusok kiválóan párosíthatók kerámiákkal, növényekkel, természetes fafelületekkel és újrahasznosított bútorokkal.

newsroom-Dulux-Colour-Futures-Colour-of-the-Year-2021-Earth-Colors-Palette-Inspiration-Global-163P.jpg

#4 A Kifejező paletta

Fel tűnő, büszke, hangos – szeretne látni és látva lenni. A Kifejező paletta nem próbálja bújtatni a valóságot merész piros és rózsaszín árnyalataival.

Önkifejezésre és öntudatosságra ösztönöz minket, a Merész Kezdet stabilitása mellett ez a gyűjtemény vitalitást, energiát és személyiséget hoz életterünkbe. Lehetőséget ad arra, hogy otthonunk hűen tükrözze, hogy kik vagyunk valójában – hiszen a változás bennünk kezdődik. Bátorság és egyediség – ezt a palettát bátran párosíthatod színes, mozgalmas mintákkal, modern bútorzattal és különböző világos színű fapadlókkal.

newsroom-Dulux-Colour-Futures-Colour-of-the-Year-2021-Expressive-Colors-Palette-Inspiration-Global-160P.jpg




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Az év színe 2019.
A Dulux festékmárka gyártója, az AkzoNobel immár 16. éve dolgozza ki az adott évre jellemző új színpalettákat, trendeket és jelöli ki az év színét. A nemzetközi szakemberekből álló formatervező és színszakértő csapat választása idén a “Fűszeres Nektár” elnevezésű sokoldalú, természetközeli árnyalatra esett.


Otthon-bútor
2017-ben a Denim Drift az év színe
A Dulux festékmárka gyártója, az AkzoNobel immár 16. éve dolgozza ki az adott évre jellemző új színpalettákat, trendeket és jelöli ki az év színét. A nemzetközi szakemberekből álló dizájner és színszakértő csapat választása idén a Denim Drift elnevezésű kékesszürke árnyalatra esett.


Hírek
Kiderült, mi lesz 2022-ben az év színe
A klasszikus fehéret és a bodza árnyalatát is kedvelik a magyarok az otthonszépítés során, de a nád színe az, amely igazán jellemzi a hazai ízlésvilágot a Poli-Farbe festékgyár színtrend kutatása szerint. A korábban népszerű – mediterrán hangulatot idéző narancsos, barackos árnyalatok – szinte teljesen eltűntek a legkedveltebb színek közül, de a szürke színek is egyre inkább háttérbe szorulnak.


Otthon-bútor
Az év színe nyugalmat hoz otthonunkba
A 2018-as év Dulux színe a Meghitt fészek elnevezésű szelíden lágy barnásrózsaszín árnyalat.
















Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság