Felvásárlással erősödik a német garázskapugyártó

Hírek

Felvásárlással erősödik a német garázskapugyártó

A Hörmann csoport, Európa vezető kapu-, ajtó-, tok- és meghajtás-gyártója felvásárolta a kontinens egyik legrégebbi faajtó- és tokgyártó vállalatát, a Lebo-t.

A jelenlegi pandémiás helyzetben szokatlant lépett a Hörmann csoport: zsugorodás helyett, a bővülés mellett döntöttek. 

„A Lebo felvásárlásával bővíteni kívánjuk kínálatunkat, valamint gyártói kapacitásunkat a fa beltéri ajtók piacán. A Lebo továbbra is önállóan fog működni, tovább erősítve jó piaci pozícióját” – mondta Martin J. Hörmann, a Hörmann-csoport korlátlan felelősséggel rendelkező tagja, majd hozzátette: „A Hörmann feltett szándéka, hogy a felvásárlással infrastrukturális, gyártói beruházás is megtörténjen. Ezzel szeretnénk felkészíteni a Lebo-t az előttünk álló kihívásokra és a nemzetközi tevékenységük bővítésére.”

A Lebo évente közel 200 ezer ajtóelemet gyárt, mintegy 220 alkalmazottal a münsterlandi Bocholtban és a rostocki Krakow am See kerületben található telephelyein. A vállalat legutóbb 45 millió eurós éves forgalmat ért el.

„Nagyon fontos volt számunkra, hogy vállalatunk – a meglévő alkalmazottainkkal együtt – jó kezekbe kerüljön” - mondták el az eladásról Matthias és Hans-Wilhelm Löhr, az eladó család képviselői. A Lebo managment-jében nem áll be változás a felvásárlás után, a cég vezetését továbbra is a jelenlegi ügyvezetők látják el.

hormann.jpg

Fotó: Hörmann KG




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Helytakarékos tolóajtó kis lakásba
A helykihasználás szempontjából ideális megoldás a tolóajtó, különösen az a típus, amelynek ajtólapja a falsíkba csúsztatható. Cikkünkben ilyen szerkezeteket mutatunk be: készen kapható rendszereket és egy favázasat, amelyet a famunkákban jártasak könnyen elkészíthetnek.


csináld magad
Ablak a vízórához: véd és szépít a plexi
A panellakások többségében a hideg- és melegvízórák látható helyre vannak felszerelve, ami sokak szépérzékét zavarja. Pedig van rá egyszerű megoldás, csak egy-egy méretre vágott plexilap és zsanér, valamint négy csavar kell hozzá.


Hírek
Stílusos és biztonságos garázskapuk ipari környezetben is
Már megszokhattuk, hogy minden háztartás garázskapuja és bejárati ajtaja más és más. Egyrészt védelmet nyújtanak az illetéktelen behatolás ellen, ugyanakkor pedig a házak egyik legszembetűnőbb elemét képzik. A garázskapuk már nemcsak otthonunk mindennapjait teszik biztonságosabbá, rugalmasabbá és színesebbé, hanem már ipari környezetben is jelentős újítások tűnnek fel a piacon.


Gép- és anyagújdonságok
Legyen az ajtód a díszleted
Különleges pályázatot írt ki a Hörmann Hungária Kft. a Visart és a Modart Művészeti Iskolákkal közösen az intézmények hallgatói számára.




Otthon-bútor

Szigetelés habszalaggal












Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság