Lebomló virágcserepekkel csökkenti műanyagfelhasználását a SPAR

Hírek

Lebomló virágcserepekkel csökkenti műanyagfelhasználását a SPAR

A környezetbarát cserepek érdemben redukálják a vállalat műanyagfelhasználását.

Az áruházlánc újabb zöld kezdeményezése, hogy 2020 januárjától biológiailag teljesen lebomló és komposztálható tartókban is kínál vásárlóinak dísznövényeket.

2020 januárjától 34 INTERSPAR hipermarketében nem műanyag alapú, lebomló cserepekben is kínál virágzó és levelével díszítő szobanövényeket, hajtatott hagymás virágokat és pozsgásokat. A tervezett eladások alapján a vállalat ezáltal több mint 350 kilogramm műanyag felhasználását spórolja meg. Az újabb „zöld” lépést az motiválta, hogy a SPAR vásárlói egyre környezettudatosabbak.

Lebomlo_viragcserepekkel_csokkenti_muanyagfelhasznalasat_a_SPAR_2.jpg

A SPAR a hazai kereskedelmi láncok közül az elsők között alkalmazza átfogóan – és hosszú távon kínálatban tartva – a szobanövény-árucsoportban a környezettudatos megoldást. A SPAR kínálatában megtalálható a babérlevél, és a hajtatott hagymások lebomló cserépben, a broméliák kókuszrostban, a flamingóvirágok papírcserében, valamint a szukkulensek, azaz a szárazságtűrő növények kókuszrost-kaspóban, illetve 10 féle zöld szobanövény papírcserépben, amelyek 80%-ban vízállóak.  A termékek egyesével vásárolhatók meg, különböző cserépméretekben és akár felakasztható kaspóban is a zöldség osztályokon.

A lebomló cserepes, virághagymás színes növények keverékei – közte jácintok, nárciszok, tulipánok – az otthonok tetszetős díszeként szolgálnak. Az idővel teljesen eloxidálódó cserepeket, hogy ne ázzanak át, a nedvességnek ellenálló – kerámia – kaspóba célszerű tenni. A vásárlók pedig az elvirágzásukat követően tudják véglegesen földbe ültetni a hagymákat. A kókuszrost kaspót a kókuszdió külső, rostos védőburkából készítik, ezért ugyanolyan strapabíró, mint az agyagcserepek, így átültetés nélkül kiválóan alkalmasak növények nevelésére. Ha pedig már nincs szükség rájuk, 100%-osan komposztálhatók.

A SPAR célja, hogy a bevezetett alternatív megoldásokkal a környezettudatosabb vásárlásra ösztönözze a vevőközönségét.




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Hírek
Iskolaidőben is gondolkozzunk környezettudatosan
Rengeteg olyan apróság van a gyerekek környezettudatosságra való nevelése terén, amit különösebb erőfeszítés nélkül szülőként is megtehetünk, és pozitív példamutatással ösztönözhetjük a gyerekeket is: ilyen például az alumínium dobozok szelektív gyűjtése.


Hírek
Már 80 SPAR üzletben leadható a használt sütőolaj és zsiradék
2022 végére a korábbinak mintegy duplájára nőtt a SPAR hálózatában telepített használt sütőolaj-gyűjtőpontok száma országszerte, így immár nyolcvan hiper-, és szupermarketnél lehet egyszerűen elhelyezni az egyébként környezetszennyező, ám korszerű technológiával újrahasznosítható anyagot.


Hírek
Több mint 230 tonna kötözött sonkával készül a húsvétra a SPAR
A hagyományosan gazdag áruválaszték mellett a – fenntarthatósági szempontokat is figyelembe vevő – folyamatos termékfejlesztésekkel a vállalat több új árucikket, húskészítményt és édességet kínál vásárlóinak az idei ünnepre.


Hírek
Új áruházak, megújuló üzletek a SPAR-nál
A SPAR Magyarország 2020-ban is folytatta saját üzlethálózatának fejlesztését: két új SPAR szupermarket és két City SPAR szupermarket is megnyílt, valamint országszerte tizennégy áruházban került sor felújításra. Emellett sikeres az online shop és új telephellyel bővült a Regnum Húsüzem is.
















Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság