Fogadjunk, hogy Ön is imádja otthonának ezt a helyiségét!

Szerszám-anyag

Fogadjunk, hogy Ön is imádja otthonának ezt a helyiségét!

A béke szigete, ahol esténként megpihenünk, feltöltődünk, egy hűvös nap után szinte újjászületünk… Igen, ez a fürdőszoba! Talán ez a leginkább kedvelt helyisége egy otthonnak, de az biztos, hogy a legkényesebb pontja is.

Indítson célzott támadást a penészgomba ellen!
Ugyanis a környezetünkben megtalálható egyik leggyakoribb allergén itt található meg leginkább, amit inkább csúfnak találunk, mint veszélyesnek. Természetesen a penészről van szó.
A penész nem más, mint egy gombafaj, amely megtalálható a levegőben, de csak akkor telepszik meg, ha táptalajra talál. Ezek a penész gombák nyirkos, nedves, magas páratartalmú helyiségekben jelennek meg előszeretettel, márpedig ezek a körülmények a fürdőszobákra jellemzők leginkább. Ez azt jelenti, hogy fürdőszobája igazi paradicsom lehet a penészgombáknak.
Jó tudnia, hogy súlyos egészségügyi következményei is lehetnek egy hosszú ideig nem kezelt, penészes helyiségnek, a rossz közérzettől a fulladásos rohamokig: a tüsszögés, orrfújás, könnyező szem mind kifejezetten a penészgomba jelenlétére utaló tünetek.
A penészgomba a belélegzés során bekerül a szervezetbe, ahol megtelepszik, szaporodni kezd. Ha gyenge a szervezet védekezőképessége, akkor pedig alattomosan, azonnal támadásba lendülhet a penész. Sajnos az érzékenység a penészgombára nagyon hamar kialakulhat, ha nem védekeznek ellene.


A tünetekkel nem tanácsos együtt élni, azonnal fel kell venni a harcot a lakást elárasztó penész ellen.
Már a penész kialakulásának esélyét is csökkenteni lehet, ehhez mindössze olyan fugázóanyagot és falfestéket kell választani, amelyben megtalálható azok az adalékszerek, amelyek a penész ellen hatásosak és megakadályozzák a kialakulását.
Ha penészgomba üti fel a fejét kedvenc helyiségében, akkor ne várjon, míg észrevétlenül megtámadja az egészségét, hanem indítson célzott támadást a penész ellen.
Hova melyik fugázót válassza, megtudhatja a www.fugazoanyag.hu oldalról. Ha pedig kérdése lenne, kérdezzen szakértőnktől ingyenesen!

 

EZT IS Ajánljuk
Szerszám-anyag
Ettől az apróságtól lesz penészmentes az otthona
Van egy jelentéktelennek tűnő dolog, amire nem szoktak nagy figyelmet fordítani a felújításkor, pedig igencsak fontos, mert a penész legtöbbször ezen keresztül támad.


Szerszám-anyag
Miért ne spóroljunk a megfelelő alapozással
Hogyan akadályozható meg a beltéri falak penészesedése hosszú távon? Az energia-árak emelkedésével egyenes arányosságban növekszenek a hőszigetelési munkák is. Íme, ennek a három felújítási területnek a buktatói a Mapei tollából, vagyis mire figyeljünk oda!


Gép- és anyagújdonságok
MAPEI Penészgátló
A magas páratartalmú nedves helyiségekben gyakran fordul elő, hogy megjelennek a penészgombák ? elcsúfítva a szép felületeket. Mi megújítjuk a szennyeződött felületeket.


Ötletek
Az őszi-téli penészesedés kivédhető!
Az ősz és tél kedves a penész megjelenésének. Nem kell azonban belenyugodnunk, van megoldás!
Gép- és anyagújdonságok

Baktériumoknak ellenálló festék


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság