Kincsesláda a padlásról

Otthon-bútor

Kincsesláda a padlásról

Egy régi, a padláson talált lőszeres ládát újított föl olcsón és egyszerűen Szlama Balázs.

Először is rezgőcsiszolóval eltávolította a megmaradt zöld festék egy részét. (Azért nem gond, ha nem sikerül egyenletesen eltávolítani, mert így antik hatású lesz.) A külső felületet vastaglazúrral borókaszínűre festette, a pántokat pedig feketére. A fedelén lévő fém fogantyút eltávolította és a csavarok helyét kelta sárkány formájú fa díszítőelemmel fedte el.

Mivel a belseje nagyon korhadt volt, folyékony fával töltötte ki a hézagokat. A száradás után simára és egyenletesre csiszolta a már megszilárdult folyékony fát, majd a láda belsejét is átfestette. A fedelet tartó bőr pántok eredetiek, egy kevés bőrápolóval átment rajtuk – biztos ami biztos. Végül a láda aljára kb. 3 cm átmérőjű, 0,5 cm vastag filc korongokat ragasztott, hogy véletlenül se karcolja össze a láda a parkettát.

Jelenleg kártya- és ügyességi játékokat rejt a kincsesláda, de tulajdonképpen bármit lehet benne tárolni és nagyon szép kiegészítője a nappalinak.

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Szebb, mint új korában
Lakner Zsolték nagykanizsai háza előtt egy több évtizedes pad ácsorgott, leromlott, használhatatlan állapotban. Zsolt úgy döntött, felújítja, és mert mindig is tetszettek neki a kalocsai minták, azokkal díszíti.


Ötletek
Színezd újra otthonod: hét mesés árnyalatot ajánlunk
Itt az ideje, hogy olyanra fesd otthonod falait, amilyenre mindig is szeretted volna. Lehet, hogy titokban már kitaláltad, milyen színre vágysz, de ha még bizonytalan vagy, ajánlunk hét csodás, trendi árnyalatot!


Ötletek
Megéri felújítani a lakást eladás előtt?
Az újHÁZ Centrum szakértői szerint nemcsak akkor éri meg felújítani az ingatlant, ha azzal relevánsan növelhetjük az értékét, hanem akkor is, ha gyorsan szeretnénk megválni tőle.


Ötletek
Szék új köntösben
Dédszüleitől örökölte Jónás Anita (Tiszaújváros) ezt az 1900-as évek elejéről származó széket.


Otthon-bútor

Kincsesláda


Kert-balkon

Egyedi homlokzat


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság