Diy tojás alakú váza húsvétra

Otthon-bútor

Diy tojás alakú váza húsvétra

Húsvétkor a tojás alapvető kelléke az ünnepi asztalnak, s nem könnyű minden évben új díszítést kitalálni rá. De eszébe jutott-e valaha is bárkinek kókuszdióból tojás alakú vázát készíteni? A multifunkcionális szerszámokkal  ízléses és természetes vázát készíthetünk belőle.

Szerszám- és anyagszükséglet

• Dremel 8100 multifunkcionális szerszám SC407-es csiszolófejjel • Dremel SC544 EZ SpeedClic favágó korong  • ceruza, kés • megtisztított kókuszdió • fehér festék • fa karika (kb. 5 cm átmérőjű)

Lépésről lépésre

1. Csiszoljuk le a kókuszdió héját a 8100-as multifunkcionális szerszámmal és az SC407-es csiszolófejjel.

2. Ceruzával rajzoljunk a dión felül körbe cikkcakkos vonalat, s az SC544-es EZ SpeedClic favágó koronggal vágjuk be, majd a körbevágott nyílásba illesszünk kést és húzzuk körbe. Így egyenletesen és tisztán le tudjuk emelni a gyümölcs tetejét, és ki tudjuk szedni a kókuszbelet.

3. Széles ecsettel fessük be a dió külső és belső részét akrilfestékkel. Majd ugyanígy egy ötcentis fakarikát – vagyis akkorát, amekkorába a kókusz biztonsággal beleállítható. Ez lesz ugyanis a váza talpazata.

4. Száradás után töltsük föl új vázánkat vízzel és tegyünk bele tulipánokat vagy más színes, tavaszi virágot.

További információ: www.dremeleurope.com

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Boltív családi összefogással
Házuk felújítása során készítette ezt a boltívet és mellette, egy befalazott ajtó helyén kialakított üvegpolc-rendszert Gombásné Horváth Dóra és férje Vépen.


Otthon-bútor
Mozaikkal díszített lépcsőkorlát
Az idei barkácsbajnokság kiírása adta meg a végső lökést, hogy elkészüljön ez a gyönyörű, hatalmas díszítőmunka. Olvasónk az emeletre vezető lépcső mellett végig mozaikcsempével díszítette a korlát mögötti falrészt. Nemcsak szép, de tisztán tartani is könnyebb...


Hírek
Költöztesd az otthonodba a tavaszt!
A Praktiker új tavasz kollekciója, amelyet a virágos rét ihletett, elhozza otthonunkba a legfrissebb nyugat-európai trendeket.


Kert-balkon
A homlokzat díszítve szép
Egy ház homlokzatának nem muszáj unalmasnak lennie – ezt bizonyítja olvasónk példája is.


Szerszám-anyag

Klinker lapburkolatok


Ötletek

Ajtó a falon


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság