Komódfelújítás pofonegyszerűen

Otthon-bútor

Komódfelújítás pofonegyszerűen

Csak az antik bútorok érdemelnek meg egy második esélyt? Semmi esetre sem! A rövidebb előéletű bútorok is megérdemlik az újjászületést. Bemutatjuk egy több mint 30 éves komód egyszerű átváltoztatását. Ez egy tipikus Hamupipőke mese, ahol modern anyagok segítségével varázsolhatunk új királynőt a nappalinak.

Az 1970-es évekből származó bútorok és kiegészítők reneszánszukat élik, ám ez a komód, jóllehet valaha keresett volt, mára már nem nevezhető csinos darabnak. Kis ráfordítással és kevés pénzből azonban sikerült a szoba figyelemfelkeltő darabjává átalakítani. A legdivatosabb anyagokba öltöztetve megfiatalodott és ezáltal a szobabelsőt is modernebbé varázsolta. A feladat nem volt bonyolult az átváltoztatás mindössze néhány órát vett igénybe.

Szükséges anyagok:

- Alumínium lapok a kívánt méretben

- Alumínium sarokprofil

- Alumínium takaróprofil

- Akrilfesték

- Oldószermentes, erős építési-szerelési ragasztó, pl. Pattex Total Fix PL 700

- Laminált lap

 Szerszámszükséglet:

- Kinyomópisztoly

- Csiszolószivacs alumíniumhoz, vagy hagyományos mosogatáshoz használt dörzsi

- Kefe

  1. Első lépésként egy új, vastag laminált lapot ragasztunk Pattex Total Fix-szel a komódok tetejére. Ezáltal olyan egyenletes felületet kapunk, amelyre könnyebb a vékony alumínium lapot felragasztani.
  2. Az alumínium lapot a szakkereskedésben a kívánt méretre vágták és a hosszanti oldalon annyira behajlították, hogy fedje a lap oldalát. Ezt az előkészített lapot kell a komód tetjére ragasztani a Pattex Total Fix-szel.
  3. A komód oldalát fessük le fekete akrilfestékkel. Ugyanezzel a színnel fessünk vastag sávot az ajtók magasságának kétharmádánál, tagolva az ajtók nagy felületét. Ez a fekete sáv hivatott elválasztani az ajtóra felragasztott két fémlapot.
  4. A kívánt méretre vágott alumínium lapokat a Pattex Total Fix-szel ragasszuk fel a komód ajtajaira. Mivel a Pattex Total Fix azonnal rögzít,  megspórolhatjuk, hogy órákig kelljen a fémlapot a komódhoz nyomni, amíg a ragasztó megköt.
  5. Alumínium felületek csiszolására szolgáló dörzsszivaccsal csiszoljuk mattá a fém előlapokat. Ezáltal a felület elveszti fényes jellegét és ellenállóbb lesz a kosszal, ujjnyomokkal szemben. Külön látványelem, ha körkörös vagy átlós irányban csiszoljuk meg a fémfelületeket.
   6. Utolsó lépésként ragasszuk fel Pattex Total Fix-szel a kívánt méretre vágott sarokelemeket és takaróprofilokat. (Az éles széleket csiszoljuk meg még felhelyezés előtt.)

 

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Jót tenni jó!
Gyermekosztályon újított fel kórtermet az újHÁZ Centrum siófoki kereskedése.


Kert-balkon
Marokkói nyaralás ihlette teraszbútor
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy majd 100 éves flóderezett szekrény a nagymamai örökségből Horváth Ildikóéknál Solymáron.


Otthon-bútor
Megújult komód, fiókos szekrény
Sok helyen vásárolhatunk kedvünkre régi bútorokat. Ha a nagyszülők, szülők pincéjében nincsen régi, felújításra váró komód, használt bútokereskedésben biztosan találunk. A következőkben öt különböző stílusú és állapotú bútor felújítási ötletét ismertetjük.


Ötletek
Létrapolc íróasztallal
Aki egyetemista, nem mindig dúskál a pénzben, ötletekben viszont nincs hiány. Márpedig a funkcionális, használható bútorokhoz sokszor egy ötlet is hozzásegíthet bennünket.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság