Kavicsfal a konyhában

Otthon-bútor

Kavicsfal a konyhában

Ha már unalmasnak tartja a konyhaszekrények közötti burkolatot, és igazán egyedi ötlet alapján szeretné felújítani, akkor van egy kiváló ajánlatunk. Edzett üveglapok közé ragasztott kavicsokkal konyhájában merőben új hátteret alakíthat ki!Világos, természetes hátteret varázsolhat a konyhapult és a felső szekrények közé. Átlátszó, törésálló edzettüveg lapok tartják magukban a fehér, válogatott és megtisztított mészkőzuzalékot. A szokatlan falburkolat víz és időálló, könnyen tisztán tartható. Dekoratív felület és a legtöbb konyhához, konyhabútorhoz hozzáilleszthető.

A "kavicsfal" kis és nagyméretű konyhában egyaránt szép, rendezett hátteret biztosít. Kisebb konyhák terét világos aprómintájának köszönhetően megnöveli, a nagy, összefüggő felületeket pedig dekoratívvá varázsolja.

Elkészítése egyszerű, nem rejt sok hibalehetőséget magában, a végeredmény pedig rendkívül szép. A pult és a felső konyhaszekrények közötti rész pontos kimérésével kezdjük a munkát. A felületet célszerű 1-1,5 m-es táblákra osztani, hogy ne kelljen egyszerre túlzottan nagy, ezáltal nehéz üvefelületeket kezelnünk. Táblánként két üveglapra van szükségünk, a hátlapra, (erre ragasztjuk a kavicsokat) valamint egy frontoldali üveglapra, amely zárja a kavicsfalat. A párásodás elkerülésére vágás után, töltsük fel a thermoléceket páraelszívó golyócskákkal és zárjuk le a végeket. Megtisztított, átválogatott mészkőzuzalékot (murvát) szórunk az üveglapra, majd kétkomponensű, víztisztára kevert műgyantával öntjük ki a hézagokat vékonyan. Ha apró kavicsokkal dolgozunk elég az alsó sorig beágyaznunk azokat a műgyantába.A már elkészült táblákat széleit takarjuk le szálcsiszolt, rozsdamentes laposanyaggal A kavicsfalat különböző ragasztókkal illeszthetjük fel a helyére. A konyhapult mellett, valamint az oldalaknál sziloplaszttal tegyük vízzárttá.

Mi kell a kavics-falburkolat elkészítéséhez?

  • thermolécek táblánként 4 oldalra
  • edzettüveg lapok
  • kavics
  • műgyanta
  • kétoldalú ragasztószalag

kavicsfal 1kavicsfal 2kavicsfal 3

1.
Az üveglapra kétoldalú ragasztócsíkkal rögzítsük fel a méretre vágott thermoléceket mind a négy oldalon. A léceket előzőleg töltsük fel páraelszívó golyócskákkal.
2. A sarkokat tömítsük el szilikonnal, majd terítsük el az átmosott és kiszárított mészkőzuzalékot. A thermolécek magasságánál vastagabb kavicsot ne használjunk.
3. Műgyantával töltsük fel a kavicsok közötti réseket, így azok, a fal talpára állítása után sem tudnak elmozdulni. A feltöltésnél a kavicsok lehetőleg ne mozduljanak el.

kavicsfal 1kavicsfal 1 4. A kötési idő letelte után, helyezzük rá a másik üveglapot, és a kétoldalú ragasztócsík segítségével nyomjuk rá a felső üvegtáblát. A külső éleket húzzuk ki tapasszal.
5. A táblákat széles alumíniumprofilokkal kapcsoljuk össze, sziloplaszttal tesszük vízzáróvá.

EZT IS Ajánljuk
Szerszám-anyag
Lakásunk falai
A lakás elemei közül alighanem a fal az, amelyet a legkevesebb figyelemre méltatunk. Pedig nélküle nem létezne maga a lakás sem, anyaga, minősége, vastagsága, szigetelt vagy szigeteletlen volta pedig nagyban meghatározza (fűtési-hűtési) kiadásainkat, befolyásolja hőérzetünket és ennek következtében kihatással van a közérzetünkre is.


Otthon-bútor
Gipszkarton és üveggyapot
A szigetelés napjaink egyik közkedvelt témája. Egyre többet hallunk kiváló hőszigetelő anyagokról, eljárásokról. De hogyan kell be- és megépíteni őket? Először tekintsük át a gipszkarton előnyeit, majd megmutatjuk, hogyan tudunk egyszerűen belső falszigetelést készíteni.


Szerszám-anyag
13 érv a gipszkarton mellett
Napjaink egyik legmodernebb és legelterjedtebb szigetelési módja a gipszkarton, üveggyapot szigetelés. Összeszedtük, hogy milyen érvek állnak a gipszkarton mellett. 


Szerszám-anyag
Még mindig szigetelhetjük a házat
Födémszigeteléssel akár még ebben a fűtési szezonban is 25%-kal csökkenthetjük a fűtésszámlát.
Gép- és anyagújdonságok

Challenge, Create, Care


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság