Tavaszváró tippek a Fiskars-tól

Kert-balkon

Tavaszváró tippek a Fiskars-tól

Ébreszd fel a kerted a téli álmából. Nem mindegy, hogy mit, mikor, mivel, hogyan végzünk. Íme, néhány praktikus tipp a Fiskars-tól, hogy a munka igazi szórakozás legyen.

Készítsd elő a talajt!

Az ősszel felásott talaj megmunkálását mielőbb célszerű elkezdeni, ám ha a talaj nedves, soha ne álljunk neki. Fontos, hogy a téli fagy utáni rögös földet fellazítsuk, mivel ez táptalajt ad majd a veteményesnek, virágágyásnak is. A kemény munka megkönnyítésére célszerű olyan szerszámot használni, melynek súlya csekély, markolata kényelmes és ergonomikus, amely így jó fogást tesz lehetővé és az ásólap élezett, a földbe hatolás megkönnyítése érdekében. A Fiskars ásója a fenti követelmények eleget tesz, sőt úgy alakították ki, hogy az ásás természeten tartásban végezhető, így elkerülhető a hát és derék fájás, amely elő szokott fordulni ennél a nehéz munkánál. Ne feledkezzünk meg a tápanyag utánpótlásról sem, hiszen az ásás lényege is ez, a fellazított, ásott talaj rendkívül könnyen jut értékes tápanyagokhoz így képezve jó alapot pompás nyári virágainknak.

shallow-focus-photography-of-green-tree-1020808.jpg

Kezdődhet az ültetés!

Ha fentiekkel végeztünk, máris nekiláthatunk az ültetéséhez és az évelő növények kiültetéséhez. Ha esetleg fákat is szeretnénk ültetni, akkor az ergonomikusan kialakított Fiskars ásó nagy segítségünkre lehet. Ha azonban palántákat tervezünk nevelgetni, kisebb eszközökre lesz szükségünk. Ha előrelátóak voltunk, akkor már beszereztük a tavaszi vetéshez szükséges magvakat, ha még nem, akkor sincsen késő, a gazdaboltok színes kínálata vár minket már. A kertbe vagy konyhakertbe ültetett zöldségek, fűszernövények kiválasztásánál vegyük figyelembe azt, hogy valójában mire van szükségünk és csak annyit ültessünk, amit el is fogyasztunk. Esetleg érdemes megfontolni olyan növények ültetését, amelyet később le is tudunk szárítani a későbbi felhasználás céljából.

Ha kiválasztottuk a növényeinket, kezdődhet is a palántázás, ültetés. Hasznos segítség lesz az ültetéshez a Fiskars multi-color ültető termékcsalád, amely áll egy gyomláló villából, virágkanálból, ültető kanálból és egy ültető kapából (a szett megvásárolható online, vagy az egyes kertészeti áruházakban). Palántázásnál mindig figyeljünk arra, hogy mit mikor ültetünk el. Célszerű azokkal a zöldségfélékkel kezdeni, amelyek hosszabb tenyészidejűek. Ilyenek például a paradicsom, paprika, uborka, káposztafélék, karalábé, cukkini és a dinnye is. A palántákat kelésig tartsuk meleg helyen, és öntözzük rendszeresen. Ha a palánták életerősek és kint tartósan fagymentes az időjárás, az ültető eszközök segítségével kihelyezhetjük a végleges helyükre őket. Vannak olyan növények, amelyeket közvetlenül vehetünk a szabadföldbe. Ekkor ne feledjük letakarni a talajt egy réteg fátyolfóliával, hogy korábban felmelegedjen és megkezdődjön a növekedési fázis.
Ezek a 3 féle színben kapható, 100%-ban újrahasznosítható anyagból készülő strapabíró, praktikus szerszámok a lakásban kertészkedőknek is hasznos segítség lehet például a muskátlik ültetésénél vagy a szobanövények átültetésénél.

A helyes metszés kulcsfontosságú!

Az őszi metszés után, a tavaszi metszés kulcsfontosságú a gyümölcsfák, dísznövények, bokrok életében. Ez a lépés határozza meg fejlődésüket, termésüket. Fontos, hogy olyan eszközöket használjunk, amelyek pontosan, precízen vágnak, így maximális hatékonysággal végezhetjük el ezt a lépést. A Fiskars kúpkerekes metszőollója a fogaskerekes megoldásnak köszönhetően minimálisra csökkenti a kifejtendő erőt és a forgó nyél még könnyebb használatot tesz lehetővé, így óvva meg kezünket a vízhólyagoktól és a kellemetlen horzsolásoktól.

A hobbikertészeknek és a kertészeknek egyaránt hasznos segítséget nyújt a Fiskars PowerStepTM metszőolló, amely automatikusan választja ki az optimális erőbeállítást, amely az elvágandó ág vastagságától függ. Ez a mechanizmus megkönnyíti a munkafolyamatot a fiatalok és az idősebbek számára egyaránt, így könnyedén élvezhetjük a munkánk gyümölcsét.

Ezzel a tudással felvértezve és ezekkel a kertészeti eszközökkel felszerelve nyugodtan neki állhatunk a kertünk ápolásának és rendbe tételének. Ne felejtsük, hogy a legjobb munkához, mindig a legjobb alapanyagokra és eszközökre van szükségünk.

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Sárkányfejes díszkút
Első látásra nem is gondolnánk, milyen egyszerű elkészíteni egy ilyen kerti díszítményt.


csináld magad
Építs spirál alakú kiskertet a fűszernövényeknek
Ez a spirál alakú kiskert remek otthona lehet a fűszernövényeidnek, arról nem is beszélve, hogy mennyire mutatós.


Ötletek
Unatkozott a karantén alatt: kávézót épített a kertjébe
Nemrég írtunk arról a családról, akik megunták, hogy otthon kell ülniük a karantén alatt és építettek maguknak egy mini pubot. Most pedig egy hasonló építkezést mutatunk: egy amerikai apuka egy apró kávézót húzott fel a család udvarára.


Kert-balkon
Félkör alakú előtető
Egyik barátja kérte meg a tiszavárkonyi Sziliczei Zoltánt, hogy a teraszuk fölé készítsen előtetőt. Elmondta, mit szeretne, Zoltán pedig megtervezte és elkészítette.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság