Legyen profi a szigetelésben!

Kert-balkon

Legyen profi a szigetelésben!

Az időjárás szempontjából igen komoly terhelésnek vannak kitéve. Nyáron a tűző napon felforrósodnak akár 50 °C-ra is, ősszel jön az esővíz, télen a hó, és akár mínusz 15-20 °C-ra is lehűlhetnek. Ennek tartós elviselésére csak a helyesen használt, jó minőségű anyagokkal készült teraszok képesek. A Murexin teraszszigetelő rendszer ehhez nyújt hathatós segítséget.

A felújítómunkák első lépése az alapfelület előkészítése. El kell távolítani a tönkrement burkolatot, ragasztót és az esetleg málló betonrészeket. A felületet először gondosan meg kell tisztítani, portalanítani. A következő rétegek tökéletes tapadásához alapozni kell, ehhez a Murexin LF mélyalapozót ajánljuk. Ha szükség van rá, aljzatkiegyenlítéshez, illetve lejtéskialakításhoz a Murexin kiegyenlítőhabarcs vagy a Murexin kültéri aljzatkiegyenlítő használható. Ez 1-3%-os lejtés kialakítását teszi lehetővé, hogy az eső, illetve hólé le tudjon folyni, és ne álljon meg a terasz közepén. A vízszigetelés különösen fontos, mivel a burkolaton, illetve a fugákon átszivárgó víz bejut a betonszerkezetbe, ami főleg télen igen komoly károsodást okozhat. A Murexin Profi Vastagfólia 1K célzatosan a teraszokhoz, erkélyekhez kifejlesztett, tartósan rugalmas, hézag- és varratmentes, kenhető vízszigetelés. Ennek nagy előnye, hogy a keverővíz adagolásától függően glettvassal, illetve festőhengerrel is egyszerűen felhordhatjuk. 2 mm vastagon kell felhordanunk a teljes felületre.

 

A szigeteléshez kapcsolódó rendszerkiegészítők, pl. a hajlaterősítő szalag alkalmazásával tökéletes vízzárást érhetünk el; a szalagokat a fólia felvitele előtt kell elhelyezni az illeszkedéseknél. Fugázáshoz a Murexin Flex fugázót javasoljuk, amely ideális a teraszokon, erkélyeken fellépő szélsőséges igénybevételek elviselésére. Végül a negatív sarkokat, falcsatlakozásokat szilikonnal kell szakszerűen tömíteni. Az így felújított te rasz tartós használhatóságához megfelelő ápolás és karbantartás szükséges, amihez a Murexin Kft. több kiváló anyagot is kínál.EZT IS Ajánljuk
Szerszám-anyag
Mókus a szigetelésben
Van néhány városi legenda – magyarul tévhit –, amely makacsul tartja magát, amikor a ház és a tetőtér hőszigeteléséről van szó. Cikkünkben eloszlatjuk a félreértéseket.


Ötletek
Homlokzati hőszigetelés s. k.
A növekvő energiaárak miatt lakóházaink hőszigetelése mind fontosabb. A fűtési költségek csökkenése nemcsak a pénztárcánkat kíméli, hanem energiát is megtakarítunk vele, ami környezetvédelmi szempontból csökkenti a világunkat terhelő környezeti ártalmakat.


Szerszám-anyag
13 érv a gipszkarton mellett
Napjaink egyik legmodernebb és legelterjedtebb szigetelési módja a gipszkarton, üveggyapot szigetelés. Összeszedtük, hogy milyen érvek állnak a gipszkarton mellett. 


Szerszám-anyag
Miért ne spóroljunk a megfelelő alapozással
Hogyan akadályozható meg a beltéri falak penészesedése hosszú távon? Az energia-árak emelkedésével egyenes arányosságban növekszenek a hőszigetelési munkák is. Íme, ennek a három felújítási területnek a buktatói a Mapei tollából, vagyis mire figyeljünk oda!


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság